Το Αρχοντικό «έκλεισε» μισό αιώνα γεύσεων

Με 50 χρόνια πλέον στην «πλάτη» του, το Αρχοντικό γιορτάζει και κάνει αναδρομή στις πιο σημαντικές στιγμές του.

Όσοι περπατούν ή εργάζονται στο κέντρο της Αθήνας και τις γύρω κοντινές περιοχές, σίγουρα κάποια στιγμή θα γνώρισαν και θα γεύτηκαν τα σπιτικά, μαγειρευτά πιάτα από «Το Αρχοντικό» στους Αμπελοκήπους. Αυτό το hot spot της αληθινής και καθόλου επιτηδευμένης γεύσης έχει πλέον μετακομίσει στα Βόρεια Προάστια και πιο συγκεκριμένα στο Μαρούσι, φέρνοντας μαζί του τον ξεχωριστό, γευστικό του αέρα και από το 1967 συνεχίζει να διαδίδει την απλότητα της αυθεντικής σπιτικής κουζίνας της κυρίας Μαρίας. Η ίδια απλή και νόστιμη κουζίνα από τα χέρια της, εδώ και δεκαετίες, δίνει τη σφραγίδα στο καλό μαγειρευτό φαγητό, φτιαγμένο με αγνά υλικά και με τη φροντίδα που θυμίζει... μαμά!

Πλέον, το Αρχοντικό γιορτάζει 50 χρόνια γεμάτα από τις γεύσεις της μαμάς Μαρίας. Ξεκινώντας από το χωριό Αρχοντικό Αβίας, λίγο έξω από την Καλαμάτα, κατόρθωσε να διαγράψει μια σπουδαία πορεία μέσα στον χρόνο «μαγειρεύοντας» με τη δική του ταυτότητα τις αγαπημένες ελληνικές γεύσεις της ελληνικής οικογένειας.

Στη γιορτή για τα 50 χρόνια παρευρέθησαν όσοι αγαπούν τις γεύσεις του εστιατορίου,  υπό τους ήχους των Swingin' Cats, ενώ οι γεύσεις ήταν όσες έχουν αγαπηθεί από τους πελάτες του εστιατορίου όπως Μπρουσκέτες μαύρου ζυμωτού ψωμιού με καγιανά και σχοινόπρασο, Σουβλάκι ψητών λαχανικών με χαλούμι, Κολοκυθόσουπα βελουτέ, Μανιταρόπιτα, Μελιτζάνες με φέτα, Χοιρινό στάμνας με ρύζι, Λαχανοντολμάδες αυγολέμονο και πολλά άλλα λιγουρευτά.

Παράδοση υπάρχει και στα γλυκά στο Αρχοντικό, με χαλβά, μανιάτικη πορτοκαλόπιτα, γαλακτομπούρεκο και δίπλες και η γιορτή έδωσε το έναυσμα μια ιστορικής αναδρομής του εστιατορίου, που όσοι το αγαπούν κι όσοι έχουν σκοπό να το γνωρίσουν, αξίζει να ξέρουν.

1967 Το πρώτο «εξοχικό κέντρο» Φραγκούλη ανοίγει στο χωριό Αρχοντικό Αβίας, λίγο έξω από την Καλαμάτα.

1975 Η οικογένεια Φραγκούλη μετακομίζει την επιχείρησή της σε ένα νεόκτιστο κατάστημα, παραδίπλα από το αρχικό, στο ίδιο χωριό.

1984 Ο κύριος Τάκης με την κυρία Μαρία αποφασίζουν να αναλάβουν το κουτούκι της Έβρου, στην Αθήνα. Τα δύο τους παιδιά ακολουθούν.

1989 Το ζεύγος δημιουργεί τον δικό του χώρο, ακριβώς απέναντι από το κουτούκι: οδός Έβρου, αριθμός 40, στους Αμπελόκηπους. Το ονομάζουν «Το Αρχοντικό» προς τιμήν του χωριού προέλευσής τους.

1996 Η επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον, πρώτης κυρίας των Η.Π.Α. στο εστιατόριο, φέρνει στο προσκήνιο των ΜΜΕ όλη την οικογένεια Φραγκούλη.

2002 Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του εστιατορίου φεύγει από τη ζωή λόγω ασθένειας. Ο γιος του, Σταύρος, αναλαμβάνει τα ηνία.

2006 Ριζική ανακαίνιση και rebranding, πνέει αέρα ανανέωσης στο ιστορικό στέκι των Αμπελοκήπων.

2013 Μια ακόμα μεγάλη απόφαση: μετακόμιση του εστιατορίου στο νέο business κέντρο της πόλης, Μαρούσι.

2017 Τα 50 χρόνια βρίσκουν την οικογένεια Φραγκούλη και την επιχείρησή της σε πλήρη άνθιση.

Info
«Το Αρχοντικό», Κηφισίας 70 & Πάρνωνος, Μαρούσι, 210 6120808, 210 6120878.
Ανοικτά Δευτέρα έως Σάββατο 12:00 - 18:00 και delivery από 12:00 – 18:00.

διαβάστε επίσης
  • ΟΛΑ
  • ΓΕΥΣΗ