Πού πάμε για κρέας στην Αθήνα;

telemachos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Μήπως ο χειμώνας, το κρύο και η σκοτεινή ατμόσφαιρα σας ανοίγει την όρεξη; Δεν λέμε, καλές οι σούπες, αλλά όταν το στομάχι στέλνει σήματα sos, λίγο κρεατάκι βοηθά καλύτερα την κατάσταση. Αρκεί να είναι ψημένο σωστά. Πού θα το βρείτε;

Τηλέμαχος, Πανεπιστημίου
Ένα από τα καλύτερα στέκια κρεατοφαγίας με ιστορία που κρατά από τον παππού των ιδιοκτητών, ο Τηλέμαχος σερβίρει πιάτα φουλ στην πρωτεΐνη και τη γεύση, σε περιβάλλον με αριστοκρατικό αέρα. Ξεκίνησε από τα βόρεια προάστια στην Κηφισιά και εδώ και περίπου 1,5 χρόνο βρίσκεται και στο κέντρο με μπόλικη όρεξη για ψήσιμο εκλεκτών κρεάτων. Ζουμερές σπαλομπριζόλες, μεζέδες κρέατος και πεντανόστιμα T-Bones μπορούν άνετα να «κάνουν παρέα» με ταρτάρ μοσχαρίσιου φιλέτου, καρπάτσιο μοσχαριού και φιλέτο Chateaubriand στον ίδιο κατάλογο, ικανοποιώντας κάθε γούστο, περισσότερο ή λιγότερο εκλεπτυσμένο. Κι όλα αυτά μπορείτε να τα συνδυάσετε με μια μεγάλη λίστα κρασιών, τόσο του ελληνικού, όσο και του ξένου αμπελώνα, σε ένα περιβάλλον που σίγουρα δεν θυμίζει ψητοπωλείο. Info: Πανεπιστημίου 10, 210 3613300.

Basegrill Athens, Περιστέρι
Στο Basegrill Athens θα πάτε αν θέλετε να γιορτάσετε την Τσικνοπέμπτη ξανά και ξανά βάσει ορέξεως κι όχι ημερολογίου. Εκεί, το είδος των κρεάτων, η κοπή τους, το ψήσιμό τους –που γίνεται πάντα με την κατάλληλη εκτέλεση για το κάθε κομμάτι- αποτελούν αρχή. Τα κρέατα που χρησιμοποιούνται είναι ελληνικά, από ζώα ελευθέρας βοσκής και στο μενού του θα βρείτε πολλές ιδιαίτερες και λαχταριστές γεύσεις, όπως λουκάνικο από μαύρο χοίρο, βοδινό καρπάτσιο με άγρια ρόκα και τυρί Gruyère, αρνίσια παϊδάκια από τη Νάξο, Picanha και πολλά άλλα. Το εστιατόριο φημίζεται και για τα τυριά του, γι’ αυτό ρωτήστε και δοκιμάστε τις εξαιρετικές προτάσεις του, τις οποίες μπορείτε να συνοδέψετε με κρασί δικής του παραγωγής, σε συνεργασία με το Οινοποιείο Γκιρλέμη. Info: Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, 210 5757455.

Βεντήρη Roast House, Ιλίσια
Στη γειτονιά του Hilton, το Βεντήρη Roast House, ήδη από την ονομασία του, δεν αφήνει και πολλά στη φαντασία. Είναι ένα εστιατόριο αφιερωμένο στο κρέας, με λουκάνικα, κρέατα σούβλας, μπριζόλες στη σχάρα, short-rib που ψήνεται για ώρες στον ξυλόφουρνο, αλλά και εντυπωσιακά… acts, όπως φλαμπάρισμα μπροστά σας. Από τα κρέατα δεν λείπουν και τα κατάλληλα συνοδευτικά, όπως πατάτες φούρνο με δενδρολίβανο, πουρές πατάτας για τα λουκάνικα κ.ο.κ., ενώ στο μενού θα βρείτε και λαχταριστές πίτες κατευθείαν από τον ξυλόφουρνο. Info: Βεντήρη 5, 210 7295491.

Beef at Bios, Γκάζι
Είναι το νέο pop-up εστιατόριο στον πρώτο όροφο του Bios, στην κουζίνα του κρύβει δυο νέα ταλένα, τη Γωγώ Δελογιάννη και τον Δημήτρη Παπαπαναγιώτου από το τελευταίο MasterChef και στο μενού του θα βρείτε δύο και καλά κυρίως, με έμφαση στο κρέας: flat iron μπριζόλα από μοσχαρίσιο χτένι και μπέργκερ με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, με premium ποιότητας, Aberdeen Angus από την Ουρουγουάη, που μαγειρεύεται σε κενό αέρος. Τα συνοδευτικά περιστρέφονται γύρω από τα κυρίως και περιλαμβάνουν σάλτσες, σαλάτα, πουρέ γλυκοπατάτας και πολλά άλλα κι εσείς πρέπει να βιαστείτε γιατί το εστιατόριο αυτό θα παραμείνει συνολικά 3 μήνες στο Bios. Info: Πειραιώς 84 και Σαλαμίνος 13 (1ος όροφος), 210 3425335.

Το Παραδοσιακό, κέντρο
Η αλήθεια είναι ότι και μόνο ακούγοντας «Το Παραδοσιακό», σου βγάζει μια επιθυμία να δοκιμάσεις αν πρόκειται όντως για παραδοσιακό φαγητό και κρέας και πράγματι, τόσο ο χώρος, όσο και τα πιάτα του, είναι ακριβώς αυτό. Ένα κλασικό, ελληνικό ψητοπωλείο με λιτό μενού, αλλά μεγάλες μερίδες, φανταστικό κοντοσούβλι, αξέχαστο κοκορέτσι, ποιοτικά κρέατα σε καλές τιμές και φιλικό προσωπικό. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να πάτε με την παρέα σας και να πάρετε την πρωτεΐνη και τον σίδηρο που σας αξίζει, χωρίς να ξοδέψετε πολλά. Info: Κολοκοτρώνη 59, Αθήνα, 210 3231700.

Maracana Grill, Καλλιθέα
Κρέας δεν είναι μόνο η κλασική μπριζόλα, το σουβλάκι και το κοντοσούβλι. Αν θέλετε μέσα από την κρεατοφαγία να πάτε και ένα ταξιδάκι προς Βραζιλία μεριά, το Maracana Grill είναι το κατάλληλο μέρος. Ποικιλία κρεατικών με ιδιαίτερο τρόπο σερβιρίσματος, καλό ψήσιμο, καθαρά βραζιλιάνικη κουζίνα, καλή αναλογία τιμών και ποσότητας και χαμογελαστό προσωπικό. Ο χώρος του μπορεί να μην είναι εξίσου ελκυστικός, αλλά αξίζει να περάσετε μια βόλτα και να δοκιμάσετε κρέας... αλά Μπραζίλ. Info: Κολοκοτρώνη 55, Καλλιθέα, 210 9400801.