Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές των Estia Awards

dimitris-karampampas-sef

O executive σεφ, Δημήτρης Καράμπαμπας, του Melia Athens

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Οι καλύτεροι της ελληνικής εστίασης βραβεύτηκαν από τα Estia Awards, αναδεικνύοντας την πλούσια γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας.

Σε μία λαμπερή και κεφάτη τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου στο Gazarte στην Αθήνα, βραβεύθηκαν επιχειρήσεις αντιπροσωπευτικές τόσο του γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδας, όσο και των νέων concept που χαρακτηρίζουν την ελληνική εστίαση.

Την παρουσίαση της τελετής απονομής έκαναν, εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, η Ιωάννα Σταμούλου και ο Βησσαρίων Παρθένης ενώ τα τιμητικά βραβεία απένειμε ο πρόεδρος της επιτροπής, Χρήστος Φώλιας.

Ανάμεσά στους διακριθέντες στα Estia Awards περιλαμβάνονται ηχηρά ονόματα επιχειρήσεων όπως Όμιλος Καστελόριζο, TGI Fridays, Coffee Island, Chillbox, Crepa Crepa, Kayak, Amigos και Sushi Bar, καθώς και εστιατόρια-πρότυπα ποιότητας απ’ όλη την Ελλάδα. Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στους κ.κ. Θανάση Παπανικολάου, Διευθύνοντα Σύμβουλο της MIG και Αντώνη Σταύρου, ιδιοκτήτη των εστιατορίων Καστελόριζο για τη συνολική τους προσφορά στην ελληνική εστίαση. Επίσης στον Στέλιο Τριλυράκη για το εστιατόριο «Ντουνιάς» στην Κρήτη και στην οργάνωση Άρτος και Αγάπη, η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες τροφίμων με στόχο να προσφέρουν πρώτες ύλες για την κάλυψη γευμάτων απόρων παιδιών και των οικογενειών τους.

Λαμπερή βραδιά, λαμπερά βραβεία

Gold βραβείο απονεμήθηκε στο Sky Lounge Dining Bar του Melia Athens Hotel, όπου παραδοσιακές ελληνικές συνταγές μαγειρεύονται με νέες τεχνικές μαγειρέματος. Gold βραβείο απέσπασε και το Napolitivo στη Μαρίνα Φλοίσβου για την αυθεντική του ναπολιτάνικη πίτσα, ενώ πολλαπλές βραβεύσεις απέσπασαν τα Amigos Mexican Restaurants Bar, όπως και η Coffee Island, η 7η μεγαλύτερη αλυσίδα στην Ευρώπη, αλλά και ο Όμιλος Καστελόριζο, ο οποίος σημείωσε αύξηση τζίρου 30% το 2017 και πραγματοποίησε προσλήψεις που αύξησαν τον αριθμό των εργαζομένων στους 270.

Η βραδιά συνεχίστηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα στο μπαρ του Gazarte, ενώ το ραντεβού ανανεώνεται για την επόμενη διοργάνωση, με στόχο πάντα την ανάδειξη της ποιότητας και της καινοτομίας στην ελληνική εστίαση.

Δείτε όλους τους νικητές εδώ.

Τα Estia Awards διοργανώνει η Boussias Communications και η έκδοση Hotel&Restaurant. Χορηγοί των βραβείων είναι η Edenred και η Unilever Food Solutions και υποστηρικτής το Remenu της εταιρείας Mobics.