Γαστρονομία στο Μουσείο Μπενάκη; Γιατί όχι;

gastronomia-sto-mouseio-mpenaki-giati-oxi

ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Γαστρονομικές βραδιές διοργανώνονται στο εστιατόριο του κεντρικού κτηρίου του Μουσείου Μπενάκη κάθε Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Δυο φορές ξένος. Εκτοπισμοί και ανταλλαγές πληθυσμών τον 20ό αιώνα» που φιλοξενείται στους χώρους του.

Οι επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη και της έκθεσης, θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν ειδικά διαμορφωμένα μενού, με υλικά και συνταγές από διαφορετικές περιοχές του κόσμου.

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της ινδικής κουζίνας στις 20 Σεπτεμβρίου με ειδική σύμβουλο την Έφη Γιαλούση και μουσική από τον Γιώργο Μιτσικάρη, ακολουθούν στις 27 του μηνός, οι ποντιακές γεύσεις. Η κουζίνα του Μουσείου Μπενάκη με τη συμβολή κυριών που κατάγονται από τον Πόντο, θα παρουσιάσει πατροπαράδοτες ποντιακές γεύσεις, όπως μαντί, πίτες, ωτία κ.ά. Κατά τη διάρκεια του δείπνου η κυρία Ζωή Δεληγιαννίδου θα παρουσιάσει τη διαδικασία παρασκευής των παραδοσιακών μαντί (25€/άτομο).

Τις επόμενες Πέμπτες (11, 18 και 25/10) ακολουθούν οι γεύσεις της Μικράς Ασίας που δεν μπορούν να χωρέσουν σε μία μόνο βραδιά. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν μικρασιάτικες συνταγές - αποτέλεσμα έρευνας στις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων της Μ. Ασίας- από τους σεφ του Γαστρονόμου. Ειδικότερα την Πέμπτη 11/10, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και μουσική από τη Μικρά Ασία, από τη Βιβή Βουτσελά και το μουσικό συγκρότημα «Δήθεν», ενώ την Πέμπτη 25 του μηνός, τη βραδιά θα συνοδεύσει τραγούδι και τουμπερλέκι από τον χορευτικό όμιλο Πνευματικού Κέντρου Νέας Ερυθραίας, το οποίο θα προλογίσει ο Θοδωρής Κοντάρας (28€/άτομο).

Πληροφορίες: Μουσείο Μπενάκη, κεντρικό κτήριο, Κουμπάρη 1& Βασ. Σοφίας, 210 3671084, στις 8 μ.μ.