Κάναμε ένα «ταξίδι στο χρόνο» με το ιστορικό κρασί Νάουσσα Μπουτάρη

Το κρασί-θρύλος, που εδώ και έναν αιώνα κοσμεί τα τραπέζια των Ελλήνων και έχει αγαπηθεί από τους παγκόσμιους οινόφιλους, η ιστορική Νάουσσα Μπουτάρη, εντυπωσίασε για ακόμα μια φορά το κοινό που την τίμησε, στην εκδήλωση της Οινοποιίας Μπουτάρη στο House of Wine.

Όσοι αγαπούν και τιμούν το κρασί, δεν μπορεί να μην έχουν γεμίσει το ποτήρι τους αμέτρητες φορές με τη Νάουσσα Μπουτάρη, ένα ιστορικό κρασί που έχει μπει σε όλα τα σπίτια οινόφιλων ανά την Ελλάδα και τον κόσμο. Αυτό ακριβώς το κρασί αποτέλεσε τον οδηγό σε ένα μοναδικό «ταξίδι στο χρόνο» που πραγματοποιήθηκε από την Οινοποιία Μπουτάρη στον εξαιρετικό χώρο εκδηλώσεων του House of Wine, όπου παρουσιάστηκαν οι 24 σοδειές του στο πλαίσιο μιας σπάνιας οινογευστικής εμπειρίας.

Η ιστορική Νάουσσα Μπουτάρη

Μέσα από την συγκριτική οινογευστική δοκιμή των 24 σοδειών που ανοίχτηκαν, από το σύνολο των 48 που διαθέτει η Μπουτάρη στο οινοφυλάκιο της, η οινοποιία  θέλησε να αναδείξει τις διαφορές μεταξύ των σοδειών, τους διαφορετικούς χαρακτήρες παλαίωσης στους οίνους και να προσφέρει μια εμβάθυνση στους χαρακτήρες του Ξινόμαυρου και τον εμπλουτισμό της γνώσης για την Νάουσα.

Σε αυτό το πλαίσιο, κλήθηκαν να μιλήσουν για τη Νάουσσα Μπουτάρη, τρεις γνωστοί λάτρεις του Ξινόμαυρου από τον χώρο του κρασιού: ο οινοχόος Γιάννης Καϋμενάκης (Paleo), η οινολόγος Φωτεινή Παντζιά (By the Glass) και o οινολόγος Γιώργος Φλούδας (Trinity). Οι γνωστοί επαγγελματίες μίλησαν τόσο για τη διαχρονική αξία του συγκεκριμένου κρασιού, όσο και για την συμβολή της οινοποιίας Μπουτάρη στην ανάδειξη της ποικιλίας Ξινόμαυρο και την εξέλιξη του ελληνικού αμπελώνα.

Ο Δρ. Οινολογίας, Ιωάννης Βογιατζής που παρουσίασε τα κρασιά  της βραδιάς πλαισιωμένος από την οινολογική του ομάδα, ανάφερε χαρακτηριστικά: «Ο στόχος της αποψινής βραδιάς είναι να αναδείξουμε τον πλούτο που έχουμε στα κελάρια μας, παρουσιάζοντας το εξαιρετικό δυναμικό ενός κρασιού που βρίσκουμε σε κάθε ελληνικό τραπέζι. Ένα κρασί προσιτό σε όλους, κάτι που αντανακλά και τη φιλοσοφία της εταιρίας μας για τη μύηση του καταναλωτή στο ελληνικό, ποιοτικό, εμφιαλωμένο κρασί».

Η οικογένεια Μπουτάρη

Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της οινοποιίας, κ. Κωνσταντίνος Μπουτάρης δεν θα μπορούσε να μη μιλήσει για την αξία που ο προπάππους του είχε εντοπίσει στη Νάουσσα Μπουτάρη, αναφέροντας παράλληλα ότι η ανάδειξη εξαιρετικών, ποιοτικών οίνων ήταν πάντα υποχρέωση για την οινοποιία. 

διαβάστε επίσης
  • ΟΛΑ
  • ΓΕΥΣΗ