Hokyo Japaneats: βρεθήκαμε εκεί που το θέατρο συνάντησε το σούσι

hokyo-Japaneats

Fitness choice με σολομό, αυγό, ενταμάμε, κινόα και όλα τα καλά

ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Το θέατρο Olvio σε συνεργασία με το εστιατόριο ιαπωνικής κουζίνας Hokyo Japaneats στον Χολαργό μας χάρισε ένα πολύ όμορφο και καλλιτεχνικό πρωινό Σαββάτου, όπου δοκιμάσαμε γεύσεις από τη μακρινή Ιαπωνία και συζητήσαμε για Τέχνη.

Τo πρωινό του Σαββάτου που μας πέρασε περάσαμε μια βόλτα από τον Χολαργό και το Hokyo Japaneats, όπου δοκιμάσαμε brunch με… σούσι, απολαύσαμε τον καλό καιρό και συναντήσαμε καλλιτεχνικό κόσμο και συνεργάτες του θεάτρου Olvio, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Δημήτρης Πετρόπουλος, ο Σήφης Πολυζωίδης, ο Χρήστος Σαπουντζής και πολλοί άλλοι.

Αφού βολευτήκαμε στον λιτό εξωτερικό χώρο του με το ξύλινο μοναστηριακό τραπέζι, κάναμε ολίγον socializing, συζητήσαμε για Τέχνη με τον καλλιτεχνικό κόσμο που παρευρέθηκε -και διαπιστώσαμε ότι ο «κακός» πρωθυπουργός του «Παρά Πέντε» (Δημήτρης Πετρόπουλος) βρισκόταν τότε στον πιο κόντρα ρόλο του- στραφήκαμε στο γαστρονομικό κομμάτι κι αρχίσαμε να δοκιμάζουμε γεύσεις από Ιαπωνία, τις οποίες το Hokyo σερβίρει σε πολύ προσιτές τιμές.

Ο φωτεινός άνω χώρος του Hokyo

Ξεκινήσαμε με αχνιστή βελουτέ σούπα εποχής με καρότο, κολοκυθόσπορο, λιναρόσπορο, κρεμμύδι, γιαούρτι και τζίντζερ (4,5 ευρώ), νόστιμη και καυτερή με το τζίντζερ να υπερισχύει και το γιαούρτι να «μαλακώνει» τη γεύση, και συνεχίσαμε τσιμπολογώντας ενταμάμε με αλάτι και σουσάμι (2,70 ευρώ).

Αν και η γιαπωνέζικη κουζίνα είναι ούτως ή άλλως ελαφριά και υγιεινή στο μεγαλύτερο κομμάτι της, στον κατάλογο του Hokyo θα βρείτε και έξτρα fitness επιλογές με ειδική σήμανση υγιεινής πρωτεΐνης και καλών λιπαρών. Από αυτές, εμείς δοκιμάσαμε την protein attack επιλογή με κινόα mix, ντοματίνια αυγό, ενταμάμε και τόνο (3,90 ευρώ), άκρως δροσερή και ελαφριά, με την απαραίτητη πρωτεΐνη για να έχουμε ενέργεια και να χτίσουμε... μυς, αλλά και τα καλά λιπαρά που χρειαζόμαστε για την υγεία του εγκεφάλου, των αρθρώσεων, της επιδερμίδας και των μαλλιών. Παρόμοιες επιλογές είναι και το παραπάνω κινόα mix με σολομό αντί για τόνο, όπως και το salmon tartar, με σολομό, αβοκάντο, ρύζι σούσι, σουσάμι και σχοινόπρασο, που συνοδεύεται με miso lime dressing.

H πεντανόστιμη σούπα καρότου

Κι από την πρωτεΐνη περάσαμε στον υδατάνθρακα, με veggie noodles με κουρκουμά, πιπεριές, μανιτάρια και ανάμεικτα λαχανικά (5 ευρώ). Αν και σαν γεύση ήταν αρκετά συνηθισμένα, αποτέλεσαν ένα ωραίο πέρασμα μέχρι το επόμενο πιάτο.

Κι αφού το φέραμε από δω, το φέραμε από κει, ήρθε και η ώρα να μπούμε στο… ωμό, με λίγο αγνό, παραδοσιακό σούσι, από california rolls με πορτοκάλι tobiko, σουρίμι καβουριού και αβοκάντο, μέχρι nigiri με σολομό, αλλά και tamago με γιαπωνέζικη ομελέτα. Τα california rolls, αν και προέρχονται από την Αμερική και δεν αποτελούν την κλασική συνταγή maki της ιαπωνικής κουζίνας, ήταν τα πιο γευστικά χάρη στο άρωμα καβουριού, ενώ ιδιαίτερη γεύση είχε η γιαπωνέζικη ομελέτα πάνω στο sushi rice, η οποία είχε γλυκιά γεύση (πολλές συνταγές γιαπωνέζικης ομελέτας περιλαμβάνουν ζάχαρη και σάλτσα σόγιας, αλλά και γλυκοπατάτα).

Το αγαπημένο μας maki με σουρίμι καβουριού

Για τους χορτοφάγους της παρέας, υπάρχουν πάντα και χορτοφαγικές επιλογές με λαχανικά, χωρίς ψάρι, με το αβοκάντο να παίρνει συνήθως τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ οι τιμές στα rolls θα σας κάνουν να τα απολαύσετε με την ψυχή σας, αφού τα 8 τεμάχια maki κυμαίνονται από 3.20 ευρώ (τα χορτοφαγικά), μέχρι 9 ευρώ (επιλογής σεφ), με πολλές ενδιάμεσες επιλογές και τιμές.

Το Hokyo Japaneats είναι από τα μέρη που θα απολαύσετε σούσι στην απλή του μορφή χωρίς να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη, θα δοκιμάσετε ωμές γεύσεις της ιαπωνικής κουζίνας, αλλά και hot dishes, τις οποίες μπορείτε να παραγγείλετε και στο σπίτι. Κι αν βρεθείτε εκεί και είστε τυχεροί, ίσως συναντήσετε τον αγαπημένο σας ηθοποιό να προσπαθεί να αποφασίσει ανάμεσα σε maki και nigiri.

Info
Hokyo Japaneats
Φανερωμένης 8, Χολαργός
210 6512777

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ