Πού να αγοράσετε τους πιο γευστικούς κουραμπιέδες και μελομακάρονα

asimakopouloi
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Κουραμπιές ή μελομακάρονο; Επειδή δεν μπορούμε να απαντήσουμε στο αιώνιο δίλημμα, βρίσκουμε τα καλύτερα μαγαζιά της Αθήνας για να τα αγοράσουμε και τα δύο στην πιο νόστιμη βερσιόν τους.

Αφοί Ασημακόπουλοι, Εξάρχεια
Στο εργαστήριο Αφοί Ασημακόπουλοι τα Χριστούγεννα έχουν αρχίσει να… μοσχοβολούν από νωρίς, από τις αρχές του Νοεμβρίου. Όσοι έχετε ήδη περάσει από εκεί, πιθανόν να γνωρίζετε ότι το ζαχαροπλαστείο αποτελεί εγγύηση για χριστουγεννιάτικα γλυκά, με τους κουραμπιέδες του να μοσχοβολούν από το φρέσκο βούτυρο παραγωγής τους και τα μελομακάρονα να είναι τραγανά εξωτερικά και μαλακά στο εσωτερικό τους, ακριβώς όπως τα πλάθει η γιαγιά. Info: Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα, 210 3610092.

Κυβέλη, Κολωνάκι, Βριλήσσια
Στα ζαχαροπλαστεία Κυβέλη κάνουν τους κουραμπιέδες μικρούς, για να μην νιώθουμε τύψεις. Όσο μικροί κι αν είναι, όμως, σίγουρα δεν θα μπορέσετε να μείνετε μόνο στον ένα. Ή στους δύο. Ή στους τρεις… Όσο για τα μελομακάρονα είναι άκρως σπιτικά, βουτηγμένα στο αγνό μέλι και το καρύδι, με υπέροχο χριστουγεννιάτικο άρωμα. Info: Λ. Πεντέλης 28, Βριλήσσια, 210 6897574, Καψάλη 3, Κολωνάκι, 210 7232259 και Μπουζίκη 3, Πολύγωνο (Εργαστήριο) 210 6468060.

Κωνσταντινίδης, σε όλη την Αθήνα
Το ζαχαροπλαστείο που πολλοί αγαπάμε και προτιμούμε για το φρεσκότατο και αφράτο του μιλφέιγ και για το ρευστό σοκολατένιο προφιτερόλ του, εν όψει Χριστουγέννων φουρνίζει μερικούς από τους πιο αφράτους κουραμπιέδες της πόλης, με έντονη γεύση βουτύρου. Τα μελομακάρονά του είναι επίσης, πολύ νόστιμα, τροφαντά και μελωμένα όσο πρέπει, ενώ οι χριστουγεννιάτικες επιλογές δεν σταματούν εκεί, με τούρτα κάστανο, δίπλες και πεντανόστιμες βασιλόπιτες να… αποσπούν την προσοχή και να μας βάζουν σε πειρασμό. Info: http://www.konstandinidis.com/el/welcome

Ζαχαροπλαστείο Φύσις, Αγ. Παρασκευή και Μαρούσι
Όπως φανερώνει η ονομασία του, στο ζαχαροπλαστείο αυτό θα βρείτε νόστιμα χριστουγεννιάτικα γλυκά, τα οποία είναι ό,τι πρέπει για όσους θέλουν να μη στερηθούν τις απολαύσεις, αλλά να τις γευτούν όσο πιο υγιεινά γίνεται. Εκεί, λοιπόν, θα βρείτε μελομακάρονα με καστανή ακατέργαστη ζάχαρη, μελωμένα με σιρόπι αγαύης, τραγανά εξωτερικά και μελωμένα εσωτερικά, όπως και κουραμπιέδες με παρθένο ελαιόλαδο και ακατέργαστη βιολογική ζάχαρη. Ακόμη, εκεί σας περιμένουν και μελομακάρονα χωρίς γλουτένη, σε περίπτωση που έχετε δυσανεξία ή απλώς θέλετε να απέχετε από αυτή, τα οποία δεν χάνουν σε καμία περίπτωση τη νοστιμιά τους. Info: Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, 210 6090740, Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι 211 4069267.

Despina, σε όλη την Αθήνα
Μπορεί το μιλφέιγ να είναι το δυνατό σημείο των ζαχαροπλαστείων Despina, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι υστερούν στα χριστουγεννιάτικα γλυκά. Καθημερινά φουρνίζουν τα πιο νόστιμα μελομακάρονα, τραγανά απ' έξω, μελωμένα, μαλακά και ζουμερά μέσα, χάρη στο πραγματικό τους μέλι, ενώ και οι κουραμπιέδες τους δεν κάνουν καμία έκπτωση στην ποιότητα. Δοκιμάστε και από τα δύο και δείτε αν μπορείτε να απαντήσετε στο αιώνιο δίλημμα! Info: http://www.despina.gr