Τέσσερα café που ξέρουν από Χριστούγεννα

little-kook
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Αυτές τις μέρες όλοι αναζητούμε λίγο καλό καφέ και πολλή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα για να χαλαρώσουμε με φίλους, να ξεχάσουμε υποχρεώσεις και δουλειές και να μπούμε στο πνεύμα των γιορτών. Γι’ αυτή την περίπτωση, τα παρακάτω αγαπημένα μας café θα γίνουν και δικά σας.

Little Kook, Ψυρρή
Δυστυχώς δεν μπορούμε να αποτυπώσουμε ούτε με λέξεις, ούτε με φωτογραφίες το τι συμβαίνει στο Little Kook τα Χριστούγεννα. Ο ιδιοκτήτης του έχει μια τεράστια λατρεία γι’ αυτά και το δείχνει με την πιο υπερβολική, αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που έχετε δει ποτέ. Δεν υπάρχει σημείο ακάλυπτο χωρίς λαμπάκι ή στολίδι και πρόκειται πραγματικά για ένα μέρος για καφέ και γλυκό που αν βρείτε τραπέζι (πράγμα εξαιρετικά δύσκολο) θα αισθανθείτε ακριβώς όπως σας έκαναν τα Χριστούγεννα να νιώθετε όταν ήσασταν 5. Στο μενού του, φυσικά, θα βρείτε πολλές επιλογές για καφέ, τσάι, ζεστή σοκολάτα, αλλά μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τα περίφημα γλυκά του, προτιμώντας τα ημέρας. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Little Kook εδώInfo: Little Kook, Καραϊσκάκη 17, Ψυρρή, 210 3214144.

Γιασεμί, Πλάκα
Η Πλάκα έχει από μόνη της τη δική της ξεχωριστή ατμόσφαιρα που προσαρμόζεται σε κάθε εποχή. Σε αυτό προσθέστε και το άκρως γιορτινό Γιασεμί πάνω στα σκαλάκια της Μνησικλέους κι έχετε την τέλεια συνταγή για χριστουγεννιάτικη χαλάρωση. Με πολύχρωμα τραπεζάκια, φωτεινά λαμπάκια σε έναν από τους πιο cozy χώρους της Αθήνας, το Γιασεμί σερβίρει ζεστό καφέ, υπέροχο πρωινό, σπιτικούς χυμούς, γλυκά και προπάντων καλή διάθεση.  Info: Μνησικλέους 23, Πλάκα, 213 0417937.

Ciccus, Μοναστηράκι
Αν βρεθείτε για… τουριστική χριστουγεννιάτικη βόλτα στο Μοναστηράκι, πάρτε μια ανάσα στο Ciccus της Αδριανού. Ένα πολύ συμπαθητικό café με χριστουγεννιάτικα φωτάκια και αστεράκια να κρέμονται μαζί με γλαστράκια και φυτά στους τοίχους, σε μια εσωτερική αυλή που μοιάζει παραμυθένια. Μαζί με τον καφέ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τα γλυκά του, από γλυκές τηγανίτες μέχρι μιλφέιγ βιολέτας και αρχίστε σιγά-σιγά να μπαίνετε στο mood ότι αυτές τις γιορτές τα κιλά θα έρθουν από τη ζάχαρη... Info: Αδριανού 31, Μοναστηράκι, 210 3210420.

Le Petite Fleur, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Κολωνάκι
Ένα από τα πιο παραμυθένια και ατμοσφαιρικά café της Αθήνας, που μοιάζει σαν να βγήκε από άλλη εποχή, δεν θα μπορούσε να μην… διαπρέπει τα Χριστούγεννα. Όμορφη, προσεγμένη και γιορτινή διακόσμηση, με τζαζ διάθεση, μυρωδάτο καφέ και σοκολάτα, γλυκά, αλλά και brunch επιλογές που δεν θα σας αφήσουν σε ησυχία. Info: http://petite-fleur.gr/