Τα εορταστικά μενού της Αθήνας

divani-xmas
ΤΡΙΤΗ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Η πόλη έχει φορέσει τα γιορτινά της και τα εστιατόρια επίσης. Αν φέτος επιθυμήσετε να φάτε έξω, με λιγότερη ή περισσότερη πολυτέλεια, δείτε τις επιλογές σας.

Brown’s/Café Constantinople/A+D Bar, Όμιλος Διβάνη
Τα δύο πολυτελή ξενοδοχεία του Ομίλου Διβάνη στην Αθήνα, Divani Caravel και Divani Apollon Palace & Thalasso, ετοιμάζουν τις δικές τους ξεχωριστές, εορταστικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα, το Divani Caravel ετοιμάζει εορταστικό δείπνο παραμονής Χριστουγέννων στο εστιατόριο Brown’s με γιορτινό μενού γκουρμέ επιλογών και ζωντανή μουσική (90 ευρώ/άτομο), ενώ την ημέρα των Χριστουγέννων μπορείτε να απολαύσετε brunch μπουφέ στο Café Constantinople (65 ευρώ/άτομο και 35 ευρώ για παιδιά έως 12 ετών). Το brunch θα επαναληφθεί και την Πρωτοχρονιά, ενώ για την παραμονή Πρωτοχρονιάς, το εκλεκτό Brown’s ετοιμάζει γιορτινό εκλεπτυσμένο μενού με ραβιόλι πάπιας, φιλέτο black Angus με καραβίδα, χτένι και γαρίδα, μιλφέιγ καπνιστού σολομού κ.ά. και live μουσική (100 ευρώ/άτομο). Γιορτινό μενού θα σερβίρεται και στην αίθουσα Horizon με θέα την Ακρόπολη και ζωντανή μουσική (100 ευρώ/άτομο). Όσοι, όμως, θελήσουν να περάσουν Χριστούγεννα κοντά στη θάλασσα, τους περιμένει το Divani Apollon Palace & Thalasso στο Καβούρι, με εορταστικό δείπνο παραμονής Χριστουγέννων με μπουφέ (90 ευρώ/άτομο, 45 ευρώ για παιδιά έως 12 ετών) ή γεύμα στο A+D Bar με τις ιδιαίτερες δημιουργίες του σεφ (90 ευρώ/άτομο). Ανήμερα των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς ετοιμάζεται brunch μπουφές με 75 ευρώ/άτομο (35 ευρώ για παιδιά έως 12 ετών), ενώ το μενού της παραμονής της Πρωτοχρονιάς έχει λαμπερό πάρτι με εορταστικό μπουφέ και ζωντανή μουσική (95 ευρώ/άτομο και 45 ευρώ για παιδιά), αλλά και την επιλογή του A+D Bar με ιδιαίτερα πιάτα από τον σεφ και ζωντανή μουσική (90 ευρώ/άτομο). Info: Ξενοδοχείο Divani Caravel Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα, 210 7207000 και ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη, 210 8911100.

Ψωμί κι αλάτι
Μοναδικές γευστικές συλλήψεις από τον σεφ Γιάννη Λουκάκο μπορείτε να απολαύσετε από τις 16/12 έως και τις 7/1 στο εστιατόριο Ψωμί & αλάτι του Χαλανδρίου, με δυνατότητα επιλογής à la carte πιάτων της αρεσκείας σας, είτε εορταστικά είτε όχι, αλλά και set menu. Κάντε οι ίδιοι τους συνδυασμούς που επιθυμείτε ή επιλέξτε το set εορταστικό μενού, στην προνομιακή τιμή των 40 ευρώ/άτομο που θα περιλαμβάνει και κρασί από το Κτήμα Λαντίδη. Πάρτε μια πρώτη γεύση από τα μενού του εστιατορίου εδώ κι εδώ και κρατήστε την όρεξή σας για τη συνέχεια. Το Ψωμί & Αλάτι θα παραμείνει ανοιχτό όλη την εορταστική περίοδο, καθημερινά από τις 13:00 μέχρι τις 00:00, με εξαίρεση την ημέρα των Χριστουγέννων που θα λειτουργήσει από τις 13:00 μέχρι τις 18:00 με ειδικό εορταστικό μενού στην προνομιακή τιμή των 30 ευρώ/άτομο. Όσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα λειτουργήσει από τις 12:30 ως τις 18:00, ενώ για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, θα σας υποδεχτεί για δείπνο από τις 22.00 και μετά. Καθ΄ όλη την εορταστική περίοδο, το μενού των 25ευρώ τίθεται εκτός ισχύος. Info: Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, 210 6848178. 

The Parliament/Explorer’s Bar, Athens Plaza
Ένα από τα πιο κεντρικά και πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας, σας προσκαλεί στο εστιατόριό του, The Parliament, με γιορτινό μπουφέ την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων, με μια φιάλη κρασί για 2 άτομα και ζωντανή μουσική με πιάνο και τραγούδι (85 και 80 ευρώ/άτομο αντίστοιχα). Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με γιορτινό μπουφέ, φιάλη κρασί για 2 άτομα, βασιλόπιτα, ζωντανή μουσική και συμμετοχή στην πρωτοχρονιάτικη κλήρωση δώρου (105 ευρώ/άτομο), ενώ την πρώτη μέρα του χρόνου ο γιορτινός μπουφές, η φιάλη κρασί και η ζωντανή μουσική θα προσφέρονται με 69 ευρώ/ άτομο (ισχύει έκπτωση 50% για τα παιδιά κάτω των 12 σε όλες τις εκδηλώσεις). Εναλλακτικά, μπορείτε να περάσετε τις γιορτές στο Explorer’s Bar του ξενοδοχείου, με γιορτινό μπουφέ, κρασί και μουσική από dj την παραμονή των Χριστουγένων (60 ευρώ/άτομο), αλλά και της Πρωτοχρονιάς (75 ευρώ/άτομο). Info: Ξενοδοχείο Athens Plaza, Σύνταγμα, κρατήσεις: 210 3352400.

Επτά7
Η Αθήνα φοράει τα γιορτινά της και το εστιατόριο Επτά 7 στην καρδιά της πρωτεύουσας σας προσκαλεί για μαγικές βραδιές στο πιο όμορφο σημείο της πόλης. Ένα δυνατό κοκτέιλ στο επιβλητικό μπαρ θα αποτελέσει την ιδανική αρχή ενός γεύματος όπου κυριαρχούν τα αρώματα της Μεσογείου. Δοκιμάστε μία από τις signature δημιουργίες του εστιατορίου όπως το Le cocktail du 7 με βάση το ουίσκι ή δώστε έναν εξωτικό τόνο στη βραδιά με το From the Caribbean! Το ζεστό καλωσόρισμα ακολουθούν τα πιάτα του ειδικού μενού που ο σεφ Θάνος Λιάπης έχει ετοιμάσει για το ρεβεγιόν της Παραμονής των Χριστουγέννων (90 ευρώ/άτομο) και εκείνο της Παραμονής Πρωτοχρονιάς (100 ευρώ/άτομο). Καθαρές γεύσεις πρωταγωνιστούν σε πιάτα που θυμίζουν Χριστούγεννα, ενώ οι επιλογές των κρασιών που θα συντροφεύουν το δείπνο προέρχονται από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Θαλασσινά και εκλεκτά κρέατα συνυπάρχουν αρμονικά δημιουργώντας μοναδικούς συνδυασμούς γεύσεων, με τη γεμιστή γαλοπούλα να αποτελεί την παραδοσιακή επιλογή όσο το φιλέτο Black Angus με baby λαχανικά σοτέ και πιπεράτη σάλτσα και ο μαύρος χοίρος με γλάσο από δαμάσκηνα και πατάτες ογκρατέν κάνουν τη διαφορά. Η διάθεση αναμένεται να απογειωθεί με τη ζωντανή μουσική που θα πλαισιώνει τα δύο εορταστικά δείπνα! Info: Ερμού 119 και Άστιγγος 10, 210 3212010. 

Βυζαντινό/Galaxy Bar, Hilton Αθηνών
Το Hilton Αθηνών σας βάζει στο κλίμα των εορτών με το χριστουγεννιάτικο χωριό που έχει στήσει στον εξωτερικό χώρο του Βυζαντινού και φυσικά τα εορταστικά μενού στο ίδιο εστιατόριο και το Galaxy Bar με θέα την Αθήνα. Στο Βυζαντινό, ο περίφημος μπουφές του και η παιδική γωνιά επιστρέφουν σε καθημερινή βάση μόνο για τον Δεκέμβριο στην ειδική τιμή των €33, ενώ την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς η τιμή ανέρχεται στα 110 ευρώ το άτομο, με πλούσιο γεύμα, πακέτο ποτών και δωρεάν πάρκινγκ. Αν θέλετε κάτι πιο glamorous, σας προτείνουμε το φαντασμαγορικό Galaxy Bar & Restaurant στον τελευταίο όροφο του Hilton, όπου την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θ’ απολαύσετε gourmet δημιουργίες από τον executive chef Κώστα Αθανασίου με θέα τη φωτισμένη Αθήνα, το οποίο φυσικά θα σας κοστίσει κάτι παραπάνω, με την παραμονή Πρωτοχρονιάς το μενού 8 πιάτων με ένα ποτήρι σαμπάνια Mumm, ένα ποτήρι ουίσκι Macallan και δωρεάν πάρκινγκ να ανέρχεται στα 345 ευρώ το άτομο. Το ξημέρωμα του 2018 θα σας βρει στο Βυζαντινό ν’ απολαμβάνετε το περίφημο πρωτοχρονιάτικο πρωινό που σερβίρεται από τις 4:30, με 45 ευρώ το άτομο. Info: Hilton Αθηνών, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα, 210 7281351. 

Lefteris_Partsalis
By the glass
Λαμπερό, εορταστικό σκηνικό στήνει το Bytheglass από τις 23 Δεκεμβρίου στο πιο όμορφο σημείο της πόλης. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι του Σαββάτου θα υπάρχει Dj, γιορτινές μουσικές και ατμόσφαιρα, μαγική διάθεση, κρασί, φωτάκια και γευστικές νοστιμιές, ενώ την παραμονή Χριστουγέννων σας περιμένει το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο party από τις 3μ.μ. live με την Vicky Bee και The Acoustic Troubles σε jazz, blues, soul grooves sounds. Ο σεφ του Bytheglass, Θόδωρος Καρίνος, «αναλαμβάνει» το δείπνο της παραμονής των Χριστουγέννων και σας μεταφέρει τη θαλπωρή του οικογενειακού γιορτινού τραπεζιού στο πιάτο σας. Στο μενού θα βρείτε χειροποίητο σολομό gravlax, σούπα σελινόριζας με τραγανό ιβηρικό χοιρινό, Vinsanto και φιστίκι Αιγίνης, σαλάτα με baby φυλλαράκια με ρόδι, burrata, λάδι βανίλιας και ψητό κουκουνάρι, ξηράς ωρίμανσης Black Angus με πουρέ από κάστανα και άλλα νόστιμα εορταστικά πιάτα, με 60 ευρώ/άτομο. Ανήμερα γιορτάστε τα Χριστούγεννα με Dj από τις 2 το μεσημέρι και έξτρα γιορτινά πιάτα, ξεχωριστή μουσική, κρασί, χορό και άρωμα γιορτής. Info: Γ. Σουρή & Φιλελλήνων, Αθήνα, 210 3232560.

Simul gastronomic situ
Το Simul Gastronomic situ πιστό στην υπόσχεσή του να υπηρετεί την κουζίνα που δέχεται, σέβεται και μετατρέπει τις διαχρονικές επιρροές σε κάτι νέο προτείνει δύο ευφάνταστα  μενού για την Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Ο σεφ Νίκος Θωμάς και η ομάδα του σχεδίασαν με βάση τα υλικά της εποχής και τη δημιουργικότητα της έμπνευσης τα δύο ξεχωριστά μενού. Το μενού για την Παραμονή των Χριστουγέννων (€60/άτομο) περιλαμβάνει μπαρμπούνι σαβόρο με γλυκό πελτέ τομάτας, βινεγκρέτ δενδρολίβανο με μηλόξυδο και τσιπς σκόρδου, κρεμμυδόσουπα με κρουτόν αρωματισμένο με κύμινο και παλαιωμένη γραβιέρα σπηλιάς, σιγομαγειρεμένο μπούτι γαλοπούλας αρωματισμένο με εστραγκόν, πουρέ σελινόριζας, σάλτσα από άγριο μάραθο και crumble από την γέμιση κ.ά. ενώ το μενού για την  Παραμονή της Πρωτοχρονιάς (€65/άτομο) περιλαμβάνει χτένι σε κριθαράκι με μελάνι σουπιάς και τηγανητά κρεμμύδια, σούπα από κάστανα σχάρας με καπνιστό χέλι και λάδι από τσορίθο, ραβιόλι με πάπια κονφί, κόκκινο λάχανο τουρσί και χειμερινή τρούφα, μοσχαρίσιο πλευρό σιγομεγειρεμένο σε πετιμέζι, αγκινάρες Ιερουσαλήμ, σαλάτα από πολύχρωμες φακές και πορτοκάλι και σοκολάτα γάλακτος jivara, αλμυρή καραμέλα, φιστίκια και crumble με φυστικοβούτυρο. Info: Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, 210 7224737. 

Flamingo
Ως φρέσκια πρόταση της Αθήνας, δεν θα μπορούσε να μην κάνει μεγάλα σχέδια για τα φετινά, πρώτα του Χριστούγεννα. Γι΄αυτό, λοιπόν, φορά τα γιορτινά του και ετοιμάζει ένα τριήμερο γευστικό και μουσικό πάρτι από τις 23 Δεκέμβρη έως και την ημέρα των Χριστουγέννων! Συγκεκριμένα, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου το πάρτι ξεκινά από νωρίς με ένα Pre Christmas Gypsy Jazz live από τους Manouchedrome Trio στις 19:00, ενώ την Παραμονή των Χριστουγέννων από τις 19:00 μπορείτε να απολαύσετε το δείπνο σας δοκιμάζοντας το χριστουγεννιάτικο μενού και μετά να διασκεδάσετε στο Xmas Eve Party με τον Argiris Argitek στα decks. Την ημέρα των Χριστουγέννων μπορείτε να γιορτάσετε με χριστουγεννιάτικο γεύμα από τις 15.00 και Xmas Dinner & Party από τις 19:00 κι αν θέλετε να ρίξετε μια κλεφτή ματιά στο μενού, να σας πούμε ότι περιλαμβάνει κολοκυθόσουπα με κρόκο Κοζάνης, κριθαρότο με πεσκανδρίτσα, μοσχαράκι σιγομαγειρεμένο για 4 ώρες με πολέντα και άγρια μανιτάρια, σαλάτα με baby φύλλα, ντοματίνια κονφί, chevre και βινεγκρέτ βαλσάμικο πάνω σε φρυγανισμένο brioche και φυσικά επιδόρπιο brownies με σάλτσα από μούρα. Στο τέλος θα ακολουθήσει χωνευτικό κοκτέιλ, όλα στην τιμή των 35 ευρώ/άτομο. Info: Ευφράνορος 22-24 και Κρησίλα, Παγκράτι, 211 4104639.

Veniero bar restaurant
Με υπέροχες γευστικές προτάσεις για τις πιο γιορτινές νύχτες της χρονιάς υποδέχεται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά το Veniero στην Κηφισιά. Ο υπέροχος all day χώρος της πλατείας Κεφαλαρίου, φοράει τα γιορτινά του και προετοιμάζεται να προσδώσει ξεχωριστή μαγεία την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Για αυτές τις δύο λαμπερές βραδιές, το Veniero προτείνει δύο ξεχωριστά γιορτινά μενού, που θα απογειώσουν την διάθεση όλων. Συγκεκριμένα, το μενού της Παραμονής των Χριστουγέννων περιλαμβάνει σούπα κολοκύθας με κρουτόν σφενδάμου και κανέλα, τάρτα γλυκοπατάτας με μαρσμέλοου, καπνιστό αλάτι και τσιπς προσούτο, σαλάτα με αποξηραμένα φρούτα σούπερφουντς και παλαιωμένο μπαλσάμικο, φιλέτο πάπιας με αποξηραμένο μάνγκο, σπανάκι και African cherry orange, αλλά και Εggnog με παγωτό σαμπάνια (από 38 ευρώ το άτομο), ενώ την Παραμονή Πρωτοχρονιάς σας περιμένει σούπα κάστανο με επικάλυψη σφολιάτας, νιόκι τυριών με Christmas ham και πέρλες ροδιού, σαλάτα ανάμεικτη, με σιτάρι, ντοματίνια, Christmas leftover και ντρέσινγκ πορτοκάλι, οσομπούκο σιγομαγειρεμένο με φρούτα του δάσους σε κόκκινο κρασί και καρέ πατάτας με φασκόμηλο και φρέσκα μυρωδικά, γαλακτομπούρεκο σε κέλυφος σοκολάτας, σιροπιασμένα φύλλα κρούστας και επικάλυψη χρυσού (από 50 ευρώ το άτομο). Τη μοναδική γευστική εμπειρία θα συνοδεύει και τις δύο βραδιές ζωντανή μουσική που θα απογειώσει το κέφι και θα κάνει αξέχαστα τα βράδια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Info: Θ. Δηληγιάννη 56, Κηφισιά, 210 2723110.