Οι πιο κλασικοί γευστικοί συνδυασμοί: Τους έχετε δοκιμάσει όλους;

auga-mpeikon
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Ο καθένας μας μπορεί να έχει διαφορετικό γούστο στις γευστικές επιλογές και να συνδυάζει γεύσεις με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι συνδυασμοί που παγκοσμίως είναι από τους πιο δημοφιλείς. Εμείς σας σερβίρουμε κι εσείς διαλέγετε τους αγαπημένους σας.

Αβγά με μπέικον
Μια από τις πιο εύκολες συνταγές για… τεμπέλικα brunch, τα αβγά με μπέικον είναι κλασικός συνδυασμός. Όσο πιο τραγανό είναι το μπέικον και απαλά τα αυγά με ρευστό κρόκο, τόσο καλύτερα «δένουν» οι γεύσεις και οι υφές τους.

Φιστικοβούτυρο και μαρμελάδα
Είναι το γνωστό “peanutbutter and jelly” σάντουιτς που βλέπουμε σε όλες τις αμερικάνικες ταινίες να κυκλοφορεί ως σνακ. Εδώ στην Ελλάδα, λόγω του ότι το φιστικοβούτυρο δεν είναι πολύ διαδεδομένο, δεν είναι και τόσο οικείος συνδυασμός, αλλά παρ’ όλ’ αυτά όλοι έχουν την περιέργεια να τον δοκιμάσουν.  

Mac’n’cheese
Κλασικά μακαρόνια φούρνου με τυρί που λιώνει επάνω τους. Ίσως ένα από τα πιο διαδεδομένα φαγητά του κόσμου.

Χούμους με πίτα
Με άρωμα ανατολής, το χούμους δεν είναι τίποτε άλλο από δροσερό ντιπ με ρεβίθια, ταχίνι, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και σκόρδο, το οποίο συνδυάζεται ιδανικά με φρέσκες, μαλακές ή τραγανές ψητές πιτούλες, συνήθως αραβικές.

Γάλα με κουλουράκια
Τα μουσκεμένα κουλουράκια μέσα στο γάλα είναι ο αγαπημένος συνδυασμός όλων των παιδιών –και των μεγάλων-, ενώ κατά την παράδοση είναι και το σνακ που αφήνουν οι γονείς στον Άγιο Βασίλη, που θα περάσει από το σπίτι να αφήσει τα δώρα στα παιδιά.

Ντοματόσουπα και λιωμένο τυρί
H ντοματόσουπα, το λεγόμενο γκασπάτσο, μας έρχεται από την ισπανική κουζίνα. Ο συνδυασμός, ωστόσο, με τυρί, είναι πιο συνηθισμένος στη Βόρεια Αμερική. Η κρεμώδης ντοματόσουπα, λοιπόν,  συνδυάζεται με τραγανό ψωμί με λιωμένο τυρί –το οποίο πολλοί βουτούν στη σούπα. Ό,τι πρέπει για κρύα χειμωνιάτικα μεσημέρια.

Σπαγγέτι με κεφτέδες
Αυτό το comfort food έχει ιταλο-αμερικάνικη καταγωγή και συστήθηκε στη Νέα Υόρκη στις αρχές του 20ου αιώνα. Περιλαμβάνει κλασικό σπαγγέτι με σάλτσα μαρινάρα και ζουμερούς κεφτέδες, που το κάνουν ακαταμάχητο.

Καφές με ντόνατ
Σίγουρα όχι ο πιο υγιεινός συνδυασμός, αλλά αρκετά νόστιμος και γλυκός, που έχει γίνει γνωστός ως το «σνακ των αστυνομικών». Η ζάχαρη του ντόνατ φέρνει ισορροπία στον πιο πικρό καφέ και είναι ένα γευστικός τρόπος να ξεκινήσει η ημέρα.

Σοκολάτα και δυόσμος
Οι συνδυασμοί δεν λείπουν και από τις γλυκές επιλογές και τα επιδόρπια, με την πλούσια γεύση σοκολάτας να φαίνεται πως κάνει… καλή παρέα με τη φρεσκάδα του δυόσμου. Γι’ αυτό, άλλωστε, συχνά θα δείτε αυτή την πράσινη νότα ως γαρνιτούρα σε σοκολατένια γλυκά σε εστιατόρια.

Χάμπουργκερ και πατάτες τηγανητές
Δεν υπάρχει φαστ-φουν στον κόσμο που να μη σερβίρει μπέργκερ με πατάτες και να μην είναι ένα από τα πιο διάσημά του πιάτα. Πιθανόν να μην υπάρχει και άνθρωπος στον κόσμο που να μην έχει φάει ποτέ μπέργκερ με πατάτες τηγανητές.

Τυρί με κρασί
Το κάθε τυρί έχει το κρασί του και πολλοί έχουν τους δικούς τους αγαπημένους συνδυασμούς. Όπως και να’χει, όμως, το μπλε τυρί θέλει λίγο Μοσχάτο, η ώριμη κρητική γραβιέρα λίγο Syrah κ.ο.κ.