Το Hoocut αποδεικνύει ότι το σουβλάκι μπορεί να είναι προσεγμένο

hoocut
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η παρέα των πέντε μαγείρων της Cookoovaya δίνει ραντεβού στην Πλατεία Αγ. Ειρήνης για σουβλάκι όπως δεν το έχουμε ξαναφάει.

Το πιο διάσημο ελληνικό «πρόχειρο» φαγητό που όλοι λατρεύουμε παίρνει άλλη διάσταση, μέσα από το νέο εγχείρημα των Περικλή Κοσκινά, Κλεομένη Ζουρνατζή, Νίκο Καραθάνο και των αδερφών Σπύρου και Βαγγέλη Λιάκου, το Hoocut, το οποίο εμπνεύστηκε την ονομασία του από τον γάντζο του κρεοπωλείου (hook), καθώς και τον τρόπο κοπής των κρεάτων (cut).

Όλα ξεκίνησαν όταν η ανάγκη για κάτι εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό πυροδότησε την περιέργειά τους να εξετάσουν απ’ την αρχή την παρασκευή του. Η ενασχόλησή τους με ένα τόσο σοφά μετρημένο, σπουδαίο και απλό, πλήρες γεύμα αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση.

Οι πέντε... "ένοχοι" του Hoocut

Η ιδιαιτερότητα είναι ότι οι 3 βασικοί τροφοδότες (αρτοποιείο, κρεοπωλείο και μανάβικο) βρίσκονται o ένας δίπλα στο άλλο σε ένα νεοκλασικό κτίριο του Μεσοπολέμου, δημιουργώντας μια εσωτερική αγορά, όπου λειτουργούν αυτόνομα, αλλά και συμπληρωματικά, παρέχοντας τις πρώτες ύλες για το τελικό προϊόν στο κεντρικό μαγαζί, την ψησταριά.

Στο κέντρο, μάλιστα υπάρχει και ένα κεντρικό θερμαινόμενο τραπέζι που αποτελεί τον τελευταίο σταθμό πριν τον πελάτη. Δημιουργώντας μία ανοιχτή αγορά σε κοινή θέα, δίνεται η δυνατότητα να γίνει κάποιος μάρτυρας ολόκληρης της διαδικασίας παρασκευής: δημιουργία της ζύμης, διαχείριση των λαχανικών, ψήσιμο του κρέατος. 

Οι άριστες πρώτες ύλες, η άρτια τεχνική και η λεπτομερής προετοιμασία θριαμβεύουν στο Hoocut

Στο Hoocut, όμως, το τελικό προϊόν είναι γρήγορο, αλλά όχι βιαστικό και η προσέγγιση του προϊόντος υπακούει στις ίδιες αρχές μαγειρικής που διέπουν και τα υπόλοιπα εστιατόριά τους –άριστες πρώτες ύλες, άρτια τεχνική, λεπτομερής προετοιμασία.

Η μαγειρική τους ευφυΐα και σκέψη εστιάζει στο πώς θα διατηρηθεί η ισορροπία γεύσης των πρωτογενών συστατικών, μειώνοντας τον χρόνο παραγωγής χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητα. Η επαναφορά του συγκεκριμένου φαγητού στην αρχική του υπόσταση, στο σωστό μέγεθος, με την πρωταρχική φρεσκάδα καθώς και οι εκλεκτές κοπές του κρέατος συντελούν καθοριστικά στο τελικό αποτέλεσμα.

Πάντα με επιμονή στη λεπτομέρεια, στα μυρωδικά και στη φρεσκοκομμένη πατάτα

Με μέτρο, με ευθύνη και γνώση, με ψυχή και κόπο, αλλά προπάντων με αγάπη για τον άνθρωπο και την τροφή, όπως ορίζει το Hoocut, οι πέντε μάγειρες προσφέρουν την ολοκληρωμένη, βιωματική, εμπειρία, όπως την είχαν στο μυαλό τους από την αρχή.

Οι προτάσεις, ιδανικές για κάθε επιθυμία: πίτα τυλιχτή με λεπτοκομμένα κομμάτια κρέατος από βοδινό ή προβατίνα, ανοιχτές πίτες με ψητό κρέας -χοιρινό, κοτόπουλο ή και λουκάνικο- αποτελούν ενδεικτικές επιλογές. Πάντα με επιμονή στη λεπτομέρεια, στα μυρωδικά και στη φρεσκοκομμένη πατάτα.

Ετοιμαζόμαστε, λοιπόν, για ένα σουβλάκι που θα φέρει άλλη ποιότητα στον ουρανίσκο μας.

Info
Hoocut, true pitta
Πλ. Αγίας Ειρήνης 9, Αθήνα
210 3240026
Κυριακή-Πέμπτη:11:00-02:00, Παρασκευή-Σάββατο:11:00-03:00
www.hoocut.gr