Γιορτάζουμε την Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας σε έξι εστιατόρια

karmponara
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Σήμερα γιορτάζει η καρμπονάρα, η μπρουσκέτα, η πίτσα, τα τορτελίνια, το ριζότο και όλα τα πιάτα της ιταλικής κουζίνας, αφού είναι η παγκόσμια ημέρα της. Αφορμή για να τα απολαύσουμε δίχως αύριο, σε εγγυημένα καινούργια και παλιά ιταλικά στέκια της Αθήνας.

Brunello, Κολωνάκι
To Brunello είναι μια νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας, με ύφος all-day wine bar-bistro, όπου θα δοκιμάσετε ιταλικά τυριά, αλλαντικά, απεριτίφ, μπόλικο κρασί από τον ιταλικό κυρίως αμπελώνα και πιάτα ιταλικής έμπνευσης. Το μενού του έχει επιμεληθεί ο Μιχάλης Νουρλόγλου, ενώ τα ηνία της κουζίνας αναλαμβάνει ο Θάνος Ζαμπούνης. Στο Brunello, το οποίο έχει πάρει την ονομασία του από το διάσημο ιταλικό κρασί, μπορείτε να πάτε από το πρωί για να απολαύσετε τον εσπρέσο σας και τα ιταλικά panini και pizzeti και όσο περνά η ώρα να γεμίζετε το ποτήρι σας με κρασί και πίνετε στην υγειά της Ιταλίας. Info: Λουκιανού 21 Κολωνάκι, 210 7248889.

Opera Quarta, Κολωνάκι
Με τον ελληνοιταλό σεφ Emmanuele Nocito σε ένα μίνιμαλ, μοντέρνο και πρωτότυπο σκηνικό, το Opera Quarta της Κριεζώτου δίνει μια νέα, φρέσκια πρόταση σε όσους αγαπούν την προσεγμένη ιταλική κουζίνα και το κρασί. Μοιάζει να θέλει να ξεφύγει λίγο από τα καθιερωμένα, γι’ αυτό μην περιμένετε ότι εκεί θα συναντήσετε το κλασικό ισταλικό εστιατόριο με τη συνηθισμένη ιταλική κουζίνα. Πρόκειται για ένα αρκετά πρωτότυπο all-day wine resto με ιδιαίτερη διακόσμηση, καλά κρασιά δικής του εισαγωγής και μενού που συνδυάζει κλασικά και μοντέρνα πιάτα της αγαπημένης κουζίνας, όπως φρέσκες παπαρδέλες με ραγού πάπιας, μαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί, καρμπονάρα με πανσέτα αγριόχοιρου και πολύ ιδιαίτερες πίτσες. Info: Κριεζώτου 4, Αθήνα, 210 3647751.

Trattoria RubiRoso, Νέα Ερυθραία
Πάνω στην πολύβουη και πολυσύχναστη Ελευθερίου Βενιζέλου, το RubiRoso ίσως να μην σας τραβήξει τη ματιά με την πρώτη, λόγω του μικρού μεγέθους του. Κάτι, όμως, θα σας κάνει «κλικ» στην ατμόσφαιρά του, στο φωτισμό του, στους ανοιχτόχρωμους τόνους του, που μάλλον δεν θα σας αφήσει να το προσπεράσετε. Βολευτείτε σε κάποιο από τα λίγα τραπέζια του και απολαύστε κλασικά πιάτα ιταλικής κουζίνας, από μπρουσκέτες με σολομό μέχρι ριζότο με μανιτάρια porcini και τρούφα, κλείνοντας το γεύμα σας και την ημέρα με σπιτικό τιραμισού, όλα δια χειρός Massimo Naglieri. Διαβάστε την εμπειρία μας στο RubiRoso εδώ. Info: Ελευθερίου Βενιζέλου 159, Νέα Ερυθραία, 211 2157043.

Sale e Pepe, Κολωνάκι
Το Sale e Pepe αξιοποιεί τα υλικά της εποχής και την έμπνευση του Ivan Ottaviani και προσφέρει ιδιαίτερες δημιουργικές προτάσεις που «ξεκλειδώνουν» την ιταλική κουζίνα. Κι αν είστε λάτρεις της τρούφας, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τους έξοχους συνδυασμούς συστατικών με στόχο να αναδείξουν το φίνο άρωμα και τη μεστή γεύση της, όπως τα taglierini με βουνίσιο προσούτο Τοσκάνης και λευκή ή μαύρη τρούφα ή το καρπάτσιο Black Angus με μανιτάρια σοτέ, βαλεριάνα, parmigiano, μύριλα και φρέσκια μαύρη τρούφα, σε μια κομψή σάλα μέσα σε ζεστό και φιλόξενο κλίμα. Σε όλα αυτά προσθέστε και καλό κρασί κι έχετε την τέλεια “Viva l’ Italia” βραδιά. Info: Αριστίππου 34, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, 210 7234102.

V4 Dante, Βουκουρεστίου
Η γνωστή καταξιωμένη κουζίνα του Ristorante Dante που έχει γνωρίσει την αναγνώριση τόσο στην Αθήνα, όσο και στις Σπέτσες, μας φέρνει για βόλτα σε έναν όμορφο πεζόδρομο του κέντρου, στον χώρο του bistro V4 Dante, το οποίο μας δίνει νόστιμες επιλογές για φαγητό, αλλά και για κρασί και κοκτέιλ, αποτελώντας μια νέα άφιξη. Στον όροφο θα βρείτε αποκλειστικά τη σάλα του εστιατορίου κι εκεί μπορείτε να απολαύσετε γεύσεις ιταλικής κουζίνας με μεσογειακό ταμπεραμέντο από τον σεφ Βασίλη Αμπατζίδη και να συνεχίσετε έπειτα με κοκτέιλ στο ισόγειο. Info: Βουκουρεστίου 4, Σύνταγμα, 210 3248062.

Papillon, Ψυχικό
Με signature dish το steak tartare, το Papillon έχει έρθει να ταράξει τα νερά και να δώσει μια ακόμη πρόταση στην έξοδο για φαγητό των βορείων προαστίων. Συνδυάζοντας πολυτέλεια και vintage αισθητική, σε δύο χώρους, το Papillon σερβίρει κουζίνα με ιταλική διάθεση και γαλλική φινέτσα, από ριζότο κολοκύθας μέχρι σαλάχι με σάλτσα βουτύρου και κάππαρη από το μενού του σεφ Γιάννη Μαρκαδάκη. Info: Λ. Κηφισίας 242 & Σολωμού 1, Νέο Ψυχικό, 210 674 4441.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ