Από την φάρμα... στο τραπέζι σας
Φωτογραφία: Photoharrie
Μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι, η νέα σεζόν στο Breeder Feeder ξεκινά με ένα νέο project από τους Gastronomic Collectiva με τίτλο «Από την φάρμα … στο τραπέζι», το Σάββατο 3 Νοεμβρίου.
Στόχος του νέου αυτού project είναι η εξεύρεση, η συλλογή και η επεξεργασία προϊόντων σύμφωνα με την εποχικότητα, τη φρεσκάδα και την τοπικότητα.
Η ανάδειξη υλικών ξεχασμένων μέχρι τώρα στην Ελλάδα, δίνει την αφορμή για ένα καινούργιο γαστρονομικό ταξίδι -εντός συνόρων- που ξεκινάει από μικρές τοπικές φάρμες και καταλήγει σε γεύσεις μοναδικές και παραδοσιακές.
Η συνεργασία με μικρούς, τοπικούς παραγωγούς, εξασφαλίζει την ποιότητα και την φρεσκάδα των υλικών και συντάσσεται με τις πιο σύγχρονες γαστριμαργικές τάσεις ανά τον κόσμο.
Το μενού της πρώτης συνάντησης περιλαμβάνει Σαλικόρνια με καπνιστό χέλι Μεσολογγίου, Σούπα από φακές Εκγλουβής με μυζήθρα και φρέσκο αυγό ποσέ, Άγρια χόρτα τσιγαριαστά με στάκα και λεμονοθύμαρο, Φαραόνια με κρούστα από θυμάρι και θρούμπι με συνοδεία από πατατούλες Μεσσηνίας και ψητά καρότα με σπιτικό βούτυρο και για το τέλος, Πουτίγκα σπιτικού ψωμιού με βούτυρο, φρέσκα αυγά και πορτοκαλόμελο.
Τους Gastronomic Collectiva αποτελούν ο γνωστός από πέρυσι Marko Rossi και το νέο μέλος Γιάννης Κατσανδρής, που έρχεται να προσθέσει τις αιγαιοπελαγίτικες minimal καταβολές του στην ομάδα.
Πληροφορίες: Breeder Feeder, Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Αθήνα, 210 3317527, www.thebreederfeeder.blogspot.com , τιμή μενού 30 ευρώ.







