Όλη η Ελλάδα... στο πιάτο σας
To «Αίγλη Εστιατόριο» φέρνει όλη την Ελλάδα στο πιάτο σας, με εβδομαδιαία αφιερώματα σε τοπικές κουζίνες της στεριάς και της θάλασσας.
Από την 1η Νοεμβρίου και κάθε μήνα, για μια ολόκληρη εβδομάδα, το Αίγλη Εστιατόριο θα μας ταξιδεύει στον γευστικό χάρτη της Ελλάδας, μέσα από ένα γαστριμαργικό αφιέρωμα σε αγαπημένες τοπικές κουζίνες υπό τον τίτλο «Όλη Η Ελλάδα Στο Πιάτο».
Σε συνεργασία με γνωστούς chef και παραγωγούς από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, το Αίγλη Εστιατόριο μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και να γευθούμε παραδοσιακές συνταγές από κάθε ελληνική γωνιά, μέσα από ένα ειδικό μενού 4 πιάτων με 3 ποτήρια κρασί ανά άτομο, στην τιμή των 25€ το άτομο.
Την «επίσημη πρώτη παρουσίαση» κάθε εβδομάδας θα πραγματοποιεί η γνωστή Food Editor Ελένη Ψυχούλη. Τα αφιερώματα ξεκινούν 1-7 Νοεμβρίου, με την κουζίνα της Καρδίτσας. Η Τασούλα Κουφοπούλου –chef και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Το Απόμερο» στην Καρδίτσα – θα μας ξεναγήσει στα μυστικά της… καραγκούνικης κουζίνας. Κλείστε θέση και γευθείτε ένα παραδοσιακό μενού με Λεμονάτη σούπα τραχανά με κοτόπουλο, Χειροποίητες Πίτες όπως Πλαστό σερβιρισμένο με γαλοτύρι αλλά και Μπατζίνα με κολοκύθι και τυρί , Χοιρινό πρασοσέλινο με κόκκινη σάλτσα και κορόμηλα και Γαλατόπιτα σε στρώση από καβουρδισμένο αμύγδαλο με γλυκό πορτοκάλι. Στην πρώτη παρουσίαση, την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και παραδοσιακά τυριά της περιοχής από την «Οικογένεια Γαϊτανίδη».
Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε την κουζίνα της Βόρειας Ελλάδας από τις 4 μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου. Ο chef Νίκος Φωτιάδης θα μας εκμυστηρευτεί τις καλύτερες συνταγές της Βορειοελλαδίτικης κουζίνας, σε ένα μενού που θα συνδυάσει μερικά από τα καλύτερα προϊόντα της περιοχής. Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου θα γνωρίσουμε και παραγωγούς εκλεκτών τοπικών προϊόντων της περιοχής.
Από τις 8 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, την τιμητική της έχει η κουζίνα του Ολύμπου. Τότε θα απολαύσουμε «βουνίσιες» συνταγές με βάση το κυνήγι αλλά και γευστικούς «θησαυρούς» της τοπικής κουζίνας.
Πληροφορίες: Αίγλη Εστιατόριο, Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας), 210 3369364, www.aeglizappiou.gr.







