9 υλικά που θα... «απογειώσουν» τις σαλάτες σας

9-ulika-pou-tha-apogeiosoun-tis-salates-sas-ulika-pou-tha-apogeiosoun-tis-salates-sas

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Πώς θα σας φαινόταν αν προσθέτατε λίγη σοκολάτα ή μερικά pop corn στην σαλάτα σας;

Αν βαρεθήκατε πια τις κλασικές σαλάτες με ντομάτα, πρασινάδα και λαδόξυδο και θέλετε να «απογειώσετε» το γευστικό αποτέλεσμα, δοκιμάστε να προσθέσετε μερικά από τα παρακάτω υλικά για να φτιάξετε το γεύμα και τη διάθεσή σας.

Κανέλα

Λίγη κανέλα μέσα στη χειμωνιάτικη σαλάτα μας θα δώσει το ιδανικό καρύκευμα που χρειάζεται και θα μας θυμίσει ότι… χειμωνιάσαμε (μιας και ο καιρός δε βοηθάει σε αυτό). Ταιριάζει εξαιρετικά σε σαλάτα με φρούτα και λάχανο και εξισορροπεί τις έντονα γλυκές νότες.

Pop Corn

Η ελαφριά βουτυρένια υφή του pop corn είναι υπέροχη μέσα στη σαλάτα μας, καθώς προσθέτει λίγες θερμίδες ενώ το dressing κολλά διακριτικά επάνω στην επιφάνειά του. Δοκιμάστε να κάνετε σαλάτα pop corn αντί για μακαρονοσαλάτα ή πατατοσαλάτα. Θα ενθουσιαστείτε. Προσθέστε λίγο γιαούρτι αντί για μαγιονέζα, αλλά και light τυρί και bacon ή ζαμπόν.

Ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά ταιριάζουν υπέροχα στη σαλάτα μας και μάλιστα μπορούν να την αναδείξουν ως το ιδανικότερο βραδινό μας. Προσθέστε τα στη σαλάτα βρασμένα al dente και εμπλουτίστε με ό,τι σας αρέσει. Ιδανικά ταιριάζουν οι πένες με τη φρέσκια ντομάτα, τη φέτα και τις ελιές.

Σοκολάτα

Έχουμε πολλές φορές δοκιμάσει σος σαλάτας με μέλι. Γιατί να μην δοκιμάσουμε και σος με σοκολάτα; Την επόμενη φορά προσθέστε στο dressing σας λίγη σοκολάτα μια για ελαφρώς γλυκιά γεύση. Ανακατέψτε ½ φλιτζάνι λάδι, ¼ φλιτζανιού μπαλσάμικο, 3 κουταλιές λιωμένη σοκολάτα, μια πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Chips

Τα κρουτόν θεωρούνται πια ξεπερασμένα. Αντί για αυτά λοιπόν, δοκιμάστε να βάλετε στη σαλάτα τριμμένα chips. Αυτή την υπέροχη αίσθηση της τραγανής μπουκιάς στο στόμα θα σας ξετρελάνει.

Τσάι

Σας ακούγεται περίεργο; Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο, αλλά είναι και πολύ νόστιμο. Προσθέσετε μερικά φύλλα τσαγιού μέσα στη σος για τη σαλάτα σας, προσθέτοντας ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό στο γεύμα σας. Το πράσινο τσάι λόγου χάρη, δίνει μια όμορφη μυρωδιά και γεύση στη σαλάτα.

Τουρσιά

Το τουρσί μπορεί να προστεθεί σχεδόν σε κάθε συνδυασμό σαλάτας για μια πιο όξινη γεύση. Τα τουρσιά ταιριάζουν πολύ σε σαλάτες που θα συνοδεύσουν μπριζόλα και στεγνό κρέας.

Βανίλια

Το μεθυστικό άρωμα της βανίλιας σίγουρα δεν θα σας αφήσει ασυγκίνητους και μπορεί να αποτελέσει μια πρωτότυπη προσθήκη στη σαλάτα σας. Ταιριάζει πολύ με την πικάντικη ρόκα και τα αποξηραμένα φρούτα.

Αυγό

Ένα αυγό προσθέτει μόλις 80 θερμίδες στο γεύμα σας και πολλά θρεπτικά συστατικά. Γιατί να το αποφεύγετε; Μάλιστα όταν είναι ποσέ ή βραστό δεν σας γεμίζει με τα άχρηστα κορεσμένα λιπαρά του τηγανίσματος. Η κρεμώδης υφή του αυγού, ανακατεμένη με το οξύ μπαλσάμικο, δίνει έναν εξαιρετικά βελούδινο συνδυασμό.