Νέος χώρος για το Καφεκοπτείο Λουμίδη του Πειραιά

neos-xoros-gia-to-kafekopteio-loumidi-tou-peiraia

ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, το Καφεκοπτείο Λουμίδη στον Πειραιά, γεμίζει με τα αρώματά του το ανακαινισμένο Μέγαρο Πολίτη (γνωστό και ως Ιδιοκτησία Βενιζέλου), στη συμβολή της Λεωφόρου Δημητρίου Γούναρη με την οδό Τσαμαδού.

Κλείνοντας έναν αιώνα παρουσίας στον Πειραιά, το Καφεκοπτείο Λουμίδη στο εξής θα υποδέχεται τους φίλους του σε ένα κατάστημα εμπνευσμένο από τις τάσεις που επικρατούσαν στις αρχές του 20ου αιώνα, όπου κυριαρχούσε το ξύλο οξιάς, το λευκό μάρμαρο και ο μπρούτζος.

Το κέντρο καφέ είναι η καρδιά του καταστήματος με τα επιτοίχια μπρούτζινα σιλό, τις κορωνίδες των κατηγοριών καφέ με χρυσά γράμματα, καθώς και τις ονομασίες των χαρμανιών για τους ελληνικούς καφέδες, τους καφέδες φίλτρου και τους εσπρέσο.

Όλα τα έπιπλα στο κατάστημα είναι χειροποίητα ξύλινα από οξιά μασίφ σε απόχρωση καρυδιάς, με σκαλιστά διακοσμητικά στοιχεία στις μετώπες, στις ντουλάπες και τους πάγκους που απεικονίζουν το καφεόδεντρο και τους κόκκους του καφέ.

Το ταξίδι στον μαγικό κόσμο του καφεκοπτείου ολοκληρώνεται με φρεσκοκομμένο ελληνικό καφέ στη χόβολη, μπουκιές μαστίχα-τριαντάφυλλο, γλυκό κουταλιού βύσσινο και γευστικά λικέρ, που μας ταξιδεύουν με όμορφες αναμνήσεις στον πολιτισμό, την ομορφιά, την ιστορία και την τέχνη.

Πληροφορίες: Καφεκοπτεία Λουμίδη, Λεωφόρος Δημητρίου Γούναρη 10 & Τσαμαδού 2, 210 3214426 .