Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας στέφθηκε με επιτυχία

Στις 5 Μαρτίου, το 1st International Hellenic Gastronomy Conference 2018 Greek taste beyond bordersέγινε πραγματικότητα και όλα δείχνουν ότι θα γίνει και θεσμός.

Για πρώτη φορά φέτος, πραγματοποιήθηκε το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του Δήμου Αθηναίων, το οποίο και χαρακτηρίστηκε απόλυτα επιτυχημένο.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών γέμισε από τις πρώτες πρωϊνές ώρες με επιχειρηματίες και φορείς του τουρισμού και της γαστρονομίας, με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γεώργιος Καμίνη να ανοίγει το forum με τον χαιρετισμό του. Τα panel των ομιλητών αποτελούμενα από έγκριτους επιστήμονες και προσωπικότητες της γαστρονομίας, αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε θέματα ανάπτυξης και εξωστρέφειας του τουριστικού γαστρονομικού προϊόντος. Το συνέδριο είχε ζωντανή κάλυψη με online streaming και χρήση ρομποτικών καμερών και ήταν χιλιάδες εκείνοι που το παρακολούθησαν μέσω διαδικτύου.

Ουσιώδεις ήταν οι ομιλίες των φιλοξενούμενων από άλλες χώρες, όπως του Ρώσου Leonid Gelibterman "Member of the Advisory Board of the United Nations World Tourism Organizations (UNWTO) Gastronomy  Network", του Γερμανού Thomas Gugler "President Worldchefs" και του Ελβετού Christian Cargouet CEO F&B Service Training International. O CEO του The Ecali Club κ. Γιάννης Γεωργακάκης μια από τις σημαντικότερες και πιο χαρισματικές προσωπικότητες που διαθέτει η Ελλάδα στους αντίστοιχους τομείς, έδωσε το δικό του στίγμα στο πρώτο παγκόσμιο συνέδριο ελληνικής γαστρονομίας αναλύοντας διάφορες πτυχές του στρατηγικού networking και του branding, έννοιες καθαρά συνδεδεμένες με τους στόχους του Greek taste beyond borders. Το ίδιο και ο διοργανωτής και οραματιστής του Greek taste beyond borders, ιδρυτής του Estiatoria.gr κ. Φίλιππος Κούτρας, κατάφερε να μαγνητίσει το ακροατήριο μιλώντας ακριβώς για την αναγκαιότητα της θεσμικής καμπάνιας Greek taste beyond borders με σκοπό την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως και την εδραίωση των ελληνικών premium προϊόντων στις παγκόσμιες αγορές. 'Ολα αυτά υπό ένα σύγχρονο μέσο όπως το Greek taste beyond borders με σήμα την αρχαία σπείρα, ένα σύμβολο που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα και αντικατοπτρίζει την έννοια του απανταχού Ελληνισμού, αλλά και τη συσπείρωση, όπως ανέφερε ο ίδιος, για έναν κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη του πλούτου των ελληνικών προϊόντων με στρατηγική εμπορική δικτύωση.

Απονεμήθηκαν βραβεία στους μεγάλους χορηγούς, στον πλατινένιο «Εθνική Τράπεζα» και στους χρυσούς για την συμβολή τους στην ελληνική γαστρονομία και την υποστήριξη της θεσμικής καμπάνιας Greek taste beyond borders. Ακολούθησε η τιμητική βράβευση των Ambassadors of taste με χρυσά μετάλλια που απονεμήθηκαν από τον κ. Φίλιππο Κούτρα, οι οποίοι Ambassadors της ελληνικής γαστρονομίας θα είναι οι πρεσβευτές, όπως δήλωσε ο ίδιος, αποτελώντας τους θεσμικούς φορείς επικοινωνίας παγκοσμίως της ελληνικής γαστρονομίας.

Το συνέδριο κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις, χάρισε μεγάλες ευκαιρίες στους συνέδρους και στις επιχειρήσεις που συμμετείχαν, οι οποίες κατάφεραν μέσα στα πλαίσια της ημερίδας να κλείσουν τις πρώτες εμπορικές συμφωνίες με διεθνή προοπτική. Στην ατζέντα της θεσμικής καμπάνιας Greek taste beyond borders είναι προγραμματισμένες οι επόμενες κινήσεις της, οι οποίες θα δημοσιευτούν στο κοντινό μέλλον.

διαβάστε επίσης
  • ΟΛΑ
  • ΓΕΥΣΗ