Ελλούδα: η «άνοιξη» της Αρχελάου

ellouda
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Το Παγκράτι προσθέτει άλλη μια πρόταση στη μακρά λίστα του για φαγητό, ποτό, καφέ και χαλάρωση, με την φωτεινή Ελλούδα.

Η Αρχελάου είναι πιο «πλούσια» τον τελευταίο μήνα, με τη νέα δυναμική είσοδο που έκανε το νέο καφέ-μπαρ-εστιατόριο Ελλούδα, δίνοντας ακόμη περισσότερο χρώμα και ζωή στο δρόμο.

Η ονομασία του θυμίζει κάτι από «Ελλάδα», αλλά στην ουσία είναι μια κυπριακή λέξη που σημαίνει κάτι «φρέσκο», όπως ακριβώς είναι και το ίδιο, στον όμορφο δρόμο με τις νεραντζιές. Φρέσκο και πολύχρωμο, με μπορντό και πράσινους τόνους, γλάστρες στο εξωτερικό του και βιομηχανικό design στο εσωτερικό, το Ελλούδα μας φιλοξενεί όλες τις ώρες της ημέρας στον μεγάλο, φωτεινό και με μια καλλιτεχνική εσάνς χώρο του, με τους κισσούς πάνω από το μπαρ, τις φωτογραφίες στους τοίχους του, τα λουλούδια και κυρίως την καλή του διάθεση.

Από τις 9 το πρωί ανοίγει για καφέ, ενώ όσο περνά η μέρα, στο μενού του θα βρείτε νόστιμες προτάσεις για φαγητό, αλλά και ποτό, ώστε να απολαύσετε μια ξεκούραση και χορτάτη μέρα. Στον κατάλογό του, πίσω από τον οποίο βρίσκουμε τον Δημήτρη Παυλόπουλο, σεφ και ιδιοκτήτη του Ελλούδα, θα βρείτε ελληνικές νοστιμιές, με μπόλικα ορεκτικά, σαλάτες, κρεατικά και ζυμαρικά.

Οι σαλάτες του έχουν όλες το δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα, από την χωριάτικη με βλαστάρι κάππαρης και κρίταμο, μέχρι την εξωτίκ με κινόα, ποικιλία από φακές, λάιμ και σπιτική μαγιονέζα, ενώ αν επιλέξετε ορεκτικά για την παρέα, οι επιλογές σας είναι πολλές, με τα τηγανητά κολοκύθια σε κουρκούτι ρεβυθάλευρου με σος γιαουρτιού, τα spring rolls με γέμιση σπανακόπιτας, τα μανιτάρια γκρατινέ σε αρωματικό βούτυρο με γκοργκονζόλα και τη φωλιά (τηγανητή πατάτα με αυγά μάτια, απάκι και προβολόνε) να είναι κάποιες από αυτές.

Στα κρεατικά, το μπέργκερ κεμπάπ, τα πανσετάκια στη σχάρα μαριναρισμένα σε γλυκιά ντομάτα και μπύρα, οι σεφταλιές σε κυπριακή πίτα και τα μπριζολάκια μαύρου χοίρου φιγουράρουν ανάμεσα στις πιο κλασικές επιλογές, ενώ για τους αμετανόητους λάτρεις των ζυμαρικών, τα μακαρόνια με κιμά είναι η μοναδική επιλογή.

Πέντε επιδόρπια κλείνουν το γεύμα και τον κατάλογο, με γκανάζ τάρτα, παύλοβα μους μόκας, lemon pie, τρίγωνο με γέμιση γλυκιάς μπουγάτσας και δάκτυλα κυριών και όλα μοιάζουν ιδανικά για μια ξέγνοιαστη και νόστιμη μέρα στο Παγκράτι.

Info
Ελλούδα
Αρχελάου 7, Παγκράτι, 21 07231834