Πέντε νηστίσιμα, αλλά απολαυστικά πιάτα και πού θα τα δοκιμάσετε

tier-et-tout
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Με αφορμή τη νηστεία και την εγκράτεια των ημερών, απομακρυνόμαστε από τα κρεατοφαγικά πιάτα και κάνουμε πιο light και νηστίσιμες επιλογές, που δεν κάνουν εκπτώσεις στη γεύση.

Γαρίδα τραγανή με ταραμά, άλγη θάλασσας και φύκια στο Tier et tout
Το Tier et tout του Ψυχικού έχει δημιουργήσει για όλη τη Σαρακοστή ένα ειδικό μενού με νηστίσιμες προτάσεις βασισμένες σε αγνά, φρέσκα υλικά μαγειρεμένες με την «φρέσκια» ματιά του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Σταμούδη. Ανάμεσά τους, θα βρείτε ένα ιδιαίτερο πιάτο με τραγανή γαρίδα που συνοδεύεται από ταραμά, φύκια και διάφορα άλγη θάλασσας που θα σας γεμίσει ενέργεια και σίγουρα θα σας κάνει να ξεχάσετε το κρέας. Info: Δημ.Βασιλείου 10, Νέο Ψυχικό, 210 6776731.

VASILEIOS KYRIAKOULIS
Πένες αβοκάντο στο Avocado
Ως χορτοφαγικό εστιατόριο, το Avocado είναι ιδανικό για να βρείτε πολλά μη κρεατοφαγικά πιάτα, όχι μόνο στη νηστεία, αλλά όλο το χρόνο. Αν έχετε όρεξη για ζυμαρικά, δοκιμάστε τις πένες αβοκάντο με ελιές, κολοκυθάκια, ψητό σκόρδο, κάππαρη, αβοκάντο, φρέσκο κρεμμύδι, μπρόκολο, κρέμα και μοτσαρέλα. Αν απέχετε και από τα γαλακτοκομικά, τότε τα φετουτσίνι πέστο είναι κατάλληλα για την περίσταση. Info: Νίκης 30, 210 3237878.

Σεϊτάν στο Peas
Αν η αποχή από το κρέας σας ταλαιπωρεί, μπορείτε να δοκιμάσετε το next best thing, δηλαδή σεϊτάν στο Peas στο Κουκάκι. Το σεϊτάν είναι υποκατάστατο του κρέατος, το οποίο έχει ουδέτερη γεύση και εμπλουτίζεται από τα άλλα υλικά και μπαχαρικά. Παρασκευάζεται με αλεύρι σιταριού και νερό, ενώ διάφορα μυρωδικά προστίθενται για έξτρα γεύση και άρωμα. Αν δεν έχετε δυσανεξία στη γλουτένη, μπορείτε να απολαύσετε στο Peas φιλέτο σεϊτάν με λαχανικά και σος, μπέργκερ με σεϊτάν και ό,τι άλλο βάλει στο μυαλό της η… πανούργα ομάδα των μπιζελιών. Info: Φαλήρου 40, Κουκάκι
210 9218875. 

Μπέργκερ με μπιφτέκι φασολιών στο Λάιμ Bistro
Σας κυνηγάει μια έντονη λιγούρα για μπέργκερ εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας; Δεν χρειάζεται να μετανοείτε! Στο Λάιμ Bistro Μπορείτε να απολαύσετε νοστιμότατο μπέργκερ με μπιφτέκι από ελληνικά μέτρια φασόλια και cheddar melt από κολοκύθα, που σερβίρεται με ολόκληρη ψητή γλυκοπατάτα και extra cheddar για τους πιο μερακλήδες. Κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά! Info: Δεκελέων 23, Γκάζι, 698 008 3866.

Ριζότο με βασιλομανίταρα και τρούφα στο Επτά7
Το εστιατόριο Επτά7 αποτελεί μια ιδιαίτερη γαστρονομική πρόταση στο κέντρο της Αθήνας, με τις προσεγμένες γεύσεις του σεφ Θάνου Λιάπη να κεντρίζουν πάντα το ενδιαφέρον, τόσο στην όψη, όσο και στη γεύση. Εν προκειμένω, θα σας συστήναμε να δοκιμάσετε οπωσδήποτε τα χειροποίητα σπιτικά ψωμάκια που φτιάχνει καθημερινά, με διάφορα μπαχαρικά και αρώματα και να καταλαγιάσετε την πείνα σας με ένα ριζότο με βασιλομανίταρα και τρούφα, για λίγη έξτρα πολυτέλεια. Info: Ερμού 110 και Άστιγγος 10, Θησείο, 210 3212010.