Buenos Aires: Αργεντίνικο τσιμπούσι στα Βόρεια...

buenos-aires-argentiniko-tsimpousi-sta-boreia

ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Μια έκπληξη επιφυλάσσουν τα Βόρεια Προάστια, αυτή τη φορά με χώρα προέλευσης την… Αργεντινή.

Ο chef Ηλίας Σκουλάς δημιουργεί αργεντίνικες νοστιμιές στο νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Pentelikon, στον χώρο που στεγαζόταν το πρώην Vardis, με όνομα που παραπέμπει στη μαγεία των πιάτων: Buenos Aires.

Το Buenos Aires μεταφέρει εύστοχα την ατμόσφαιρα της Αργεντινής του Mεσοπολέμου, τόσο με την επιτυχημένη του διακόσμηση, όσο και με την επιμέλεια και την εκτέλεση των πιάτων από τον Ηλία Σκουλά.

Το εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του στις 25 Οκτωβρίου και το menu του είναι αντάξιο των προσδοκιών. Τα αργεντίνικα πιάτα του, όπως το Provoleta alla Parrilla, τα Εmpanadas και το ιστορικό 12 Bifes που η Evita Peron δοκίμασε στο Casa Rodada την πρώτη της νύχτα, μας ταξιδεύουν σε αλλοτινές εποχές.

Μυστικές συνταγές του 1837 όπως οι Patatas del Delmonico, με ψητές πατάτες σε γάλα με παρμεζάνα και μυρωδικά και το αργεντίνικο bbq Asado Argentino de la Parilla έχουν επίσης, τη δική τους θέση στο menu. Η μεγάλη έκπληξη όμως, είναι το Plato Del Chef που καθημερινά ο chef Ηλίας Σκουλάς ανανεώνει και ετοιμάζει σε περιορισμένη ποσότητα.

Η ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα ολοκληρώνεται με μαγευτικά γλυκά εμπνευσμένα από τις γεύσεις της Αργεντινής, όπως το Mille Feuille con Dulce de Lece, το σήμα κατατεθέν της αργεντίνικης ζαχαροπλαστικής.

Πληροφορίες: Buenos Aires, Αρτέμιδος 36 & Δηληγιάννη, Κεφαλάρι, 210 6281660, 40-55 ευρώ.