It's coffee time: 11 ξεχωριστά στέκια για απολαυστικό καφέ

its-coffee-time-11-ksexorista-stekia-gia-apolaustiko-kafe

ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ο καιρός αρχίζει σιγά σιγά να μας... κρυώνει και ένας όμορφος χώρος με μια ζεστή κούπα καφέ αγκαλιά, ακούγεται ως η ιδανικότερη επιλογή…

Λιλιπούτειοι χώροι, ατμόσφαιρα γαλλικού τύπου bistro, αρωματικές ποικιλίες φρεκοκομμένου καφέ, χορταστικές κούπες και νόστιμες συνοδευτικές λιχουδιές, δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για να απολαύσετε τον απογευματινό σας καφέ. Πού μπορείτε να τα βρείτε όλα αυτά; Το click@Life έψαξε για εσάς και σας παρουσιάζει τα 12 πιο «νόστιμα» και ιδιαίτερα στέκια για καφέ στην Αθήνα, που δεν θα σας απογοητεύσουν…

Κόκκινη σβούρα

Εδώ και 2 χρόνια περίπου, η Κόκκινη Σβούρα προσφέρει από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, καφέ, ποτό, κρασί, μπίρα και χειροποίητα tapas. Η εσωτερική αυλή που έχει θυμίζει τις αυλές των σπιτιών της παλιάς Αθήνας, εκεί που οι γείτονες συναντιούνταν και μοιράζονταν το καθημερινό τους φαγητό, συζητώντας με τις ώρες… Καθίστε κι εσείς σε ένα από τα χαμηλά τραπεζάκια του εσωτερικού χώρου, που σε ταξιδεύουν στο κλίμα του ’50 και απολαύστε νόστιμες ποικιλίες καφέ, συνοδευτικά χειροποίητα cookies, φτιαγμένα εκείνη τη στιγμή, όπως ακριβώς τα επιθυμείτε και αμέτρητες γεύσεις από τσάι.

Πληροφορίες: Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, 211 0125454, www.kokkinisvoura.gr .

Μέντα

Χωμένη σε ένα πεζοδρομημένο στενό της Κηφισιάς, η Μέντα είναι μια γραφική καφετέρια, στεγασμένη σε μια παλιά μονοκατοικία, πνιγμένη στο πράσινο. Με σιδερένια τραπεζάκια έξω, πέτρινους πάγκους, εσωτερική κλειστή αυλή με άπλετο φως να μπαίνει και πετρόχτιστους τοίχους, προσφέρει καλοφτιαγμένο καφέ και τσάι, αλλά και αρκετές επιλογές από σνακ. Το βράδυ ανεβάζει λίγο την ένταση και διαθέτει μια πλούσια λίστα με ελληνικές οινικές ετικέτες που θα σας εντυπωσιάσουν.

Πληροφορίες: Αγίων Θεοδώρων 10, Κηφισιά, 210 8080173, www.facebook.com/pages/Menta-Cafe/153196838102740 .

Cake

Διάσημο κυρίως -όπως μαρτυρά άλλωστε και το όνομά του- για τα πεντανόστιμα και πανέμορφα cupcakes του και τα κεϊκοειδή γλυκάκια του, το Cake προσφέρει και καφέ, στα μικρά μαγαζάκια του σε όλη την Αθήνα. Διαλέξτε όποιο σας βολεύει, στο Χαλάνδρι, στη Ν. Σμύρνη, στο Κολωνάκι, στην Ερμού, στην Ακρόπολη, στον Πειραιά, τη Βούλα ή τη Γλυφάδα, παραγγείλτε τον καφέ που προτιμάτε και συνοδεύστε τον με ένα αφράτο red velvet cupcake ή ένα κομμάτι carrot cake.

Πληροφορίες: www.cake.gr

Grain

Με τη μεγάλη καφετιέρα espresso να δεσπόζει στη μπάρα και την ατμόσφαιρα να θυμίζει Γαλλία του ‘30, σίγουρα θα απολαύσετε τον καφέ σας όπως ακριβώς του ταιριάζει. Όμορφη jazz μουσική, λιλιπούτειος χώρος και ο υπέροχος ιδιοκτήτης πίσω από την μπάρα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, κινούμενος όλη μέρα ανάμεσα σε κάθε λογής μυρωδιές καφέ. Εκτελεί με προσοχή και ιεροτελεστία την διαδικασία φτιαξίματος του καφέ και αγαπά κάθε της στάδιο. Πώς γίνεται λοιπόν εμείς, να μην απολαύσουμε στο έπακρο το αποτέλεσμα;

Πληροφορίες: Ομήρου 33, Κολωνάκι, 210 3616409

Hamptons Cupcakes

Η μόδα των cupcakes φυσικά δεν μπορούσε να αφήσει ανέγγιχτη την Κηφισιά. Το Hampton’s στο εμπορικό κέντρο της περιοχής, δεν φημίζεται μόνο για τα cupcakes του αλλά και για τον υπέροχο minimal αισθητικής κατάλευκο χώρο του. Με ένα μεγάλο μαρμάρινο τραπέζι στο κέντρο του μαγαζιού και μια καλοφτιαγμένη αυλίτσα με λευκά σιδερένια τραπεζάκια, το Hampton’s προσφέρει νόστιμες αμερικάνικης φιλοσοφίας απολαύσεις, ωραίο καφέ, όμορφο και ήσυχο περιβάλλον και δυνατότητα χαλάρωσης με φίλους ή και μόνος διαβάζοντας το βιβλίο παρέα με ένα απολαυστικό γλυκάκι.

Πληροφορίες: Λεβίδου 11, Κηφισιά, www.hamptonscupcakes.gr .

Mosaic

Σε ένα μικροσκοπικό πλακόστρωτο στενάκι στο κέντρο του Χαλανδρίου, βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια, το Mosaic, ένας μικρός χώρος, με vintage αισθητική, τσαγιερά της γιαγιάς, μια μπάρα με δεκάδες ράφια γεμάτα με ασορτί σερβίτσια παλιάς εποχής, ξύλινα τραπέζια με παλιομοδίτικες καρέκλες, μαρμάρινα τραπεζάκια με σιδερένια σκαλιστά πόδια κι έναν ξύλινο σκαλιστό καναπέ-χάρμα οφθαλμών. Τις καλές μέρες βγάζει 3-4 τραπεζάκια στον πεζόδρομο για να απολαύσετε την μέρα, ενώ τα βράδια γεμίζει από κόσμο.

Πληροφορίες: Ρωμανού Μελωδού 7, Χαλάνδρι, 210 6856560.

Λουκούμι

Στο κέντρο της πολύβουης και πολυσύχναστης πλατείας Μοναστηρακίου, πλάι στις αντίκες της Αβησσυνίας, άνοιξε τον περασμένο Μάρτιο το Λουκούμι, ένα bar για «ψαγμένους» θαμώνες. Σε μια εποχή που ο κόσμος επιστρέφει στα στέκια και οι παρέες ξεκινούν και πάλι να γράφουν ιστορία, ανάμεσα στα παλαιοπωλεία, σαν κρυμμένη εμφανίζεται στους «προσεκτικούς», η σκάλα που ανεβάζει στο Λουκούμι. Από το πρωί, μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στις πιο ψαγμένες ποικιλίες ροφημάτων, καφέ, τσάι και απίστευτες σοκολάτες και να τις απολαύσετε μαζί με μια φρέσκια και νόστιμη λιχουδιά.

Πληροφορίες: λουκούμι bar, Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι, www.facebook.com/loukoumibar , 6980 503652.

Hacienda

Στην καρδιά της Νέα Φιλαδέλφειας, στον πεζόδρομο της οδού Σάρδεων, το όμορφο κιτρινωπό καφέ Hacienda, σας περιμένει από το πρωί για καφέ μέχρι αργά το βράδυ για μπίρα και ποτό. Κατά τη διάρκεια της ημέρας απολαύστε τον ήλιο στα τραπέζια που έχει έξω στον πεζόδρομο ή στην όμορφη κλειστή εσωτερική του αυλή. Επιδοθείτε με φίλους σε μια παρτίδα τάβλι, σε επιτραπέζια, δοκιμάστε έναν από τους υπέροχους καφέδες του και αφεθείτε στο παρεϊστικο, σχεδόν φοιτητικό κλίμα που αποπνέει ο χώρος και οι θαμώνες του. Αναζητήστε το γνωστό πολύχρωμο ψαροκόκαλο, που θα σας υποδεχθεί στην είσοδο του Hacienda...

Πληροφορίες: Σάρδεων 3, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2533754, http://www.facebook.com/groups/313607793509/ .

Σερμπέτια στου Ψυρρή

Γνωστό πολλά χρόνια τώρα για τα χειροποίητα γλυκά του και ειδικά τα σιροπιαστά του ταψιού, τα Σερμπέτια στου Ψυρρή αποτελούν μια εξαιρετική πρόταση για καφέ και γλυκό τα πρωινά του Σαββατοκύριακου, μαζί με εφημερίδα και καλή παρέα. Παραγγείλτε έναν ελληνικό με ολίγη, συνοδέψτε τον με ένα ραβανί με καρύδα, μια φωλιά με σοκολάτα ή ένα κομμάτι μωσαϊκό, καθίστε σε ένα από τα σιδερένια του τραπεζάκια, ανοίξτε φαρδιά πλατιά την αγαπημένη σας εφημερίδα και αφήστε για λίγο το άρωμα της παλιάς Αθήνας να σας παρασύρει… Το βράδυ θα απολαύσετε εδώ και υπέροχο δυνατό ρακόμελο.

Πληροφορίες: Αισχύλου 3, Ψυρρή, 210 3245862, www.facebook.com/groups/25125526169/ .

Κιμωλία Art café

Στην γειτονιά της παλιάς Αθήνας, στην Πλάκα, στο νούμερο 5 της Υπερείδου, ένα κτήριο με ιστορία από το 1925, στεγάζει το Κιμωλία Art café, ένα artistic μικρό καφέ, με κουλτουριάρικη αύρα, πολύχρωμο ντεκόρ και αισιόδοξη ματιά. Ο χώρος, χωρισμένος σε δωμάτια, θυμίζει παλιό σπίτι, το ίδιο και η διακόσμηση του, προσεγμένη σε κάθε της λεπτομέρεια, αποπνέει αέρα μιας άλλης εποχής. Με τα παλιά λαμπατέρ, τους ολόσωμους καθρέφτες και τα παλαιωμένα φωτιστικά, προσφέρει από νωρίς καφέ στους θαμώνες, ενώ το βράδυ μετατρέπεται σε υπέροχο μπαράκι.

Πληροφορίες: Υπερείδου 5, Πλάκα, 211 1848446, http://www.kimolia-art-cafe.gr/ .

Το καφέ των αισθήσεων

Ανάμεσα σε πολύβουα maistream στέκια για καφέ και ποτό στον Πειραιά, βρίσκεται εδώ και χρόνια, μια όμορφη καφετέρια με μότο της «Υπάρχει ένας διαφορετικός κόσμος και είναι εδώ». Ροκ ακούσματα συνοδεύουν την έξοδό σας και η ομορφιά του ξύλου δίνει έναν ιδιαίτερο μοναδικό χαρακτήρα στο χώρο. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει διατηρήσει τον χαρακτήρα παλιού ποτάδικου της Αθήνας και σε κερδίζει με την αυθεντικότητά του.

Πληροφορίες: Κουντουριώτου 164 Πειραιάς, 210 4220672.

Βάλια Κανελλοπούλου

[email protected]