Η Hytra γέμισε (ελληνικό) ρόδι κι εμείς ήμασταν εκεί

asop-hytra

Αρωματικό κοκτέιλ με 100% φυσικό χυμό ρόδι

ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας βρέθηκε στην πόλη μας, στο εστιατόριο Hytra της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος "Rodi pearls from the tree" κι εμείς ήμασταν εκεί για να πάρουμε όλα τα οφέλη του ελληνικού ροδιού στους πιο υγιεινούς συνδυασμούς.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το ρόδι είναι σύμβολο καλοτυχίας και γονιμότητας στη χώρα μας, λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης από τις πολυφαινόλες του είναι αντικαρκινικό, δρα κατά του διαβήτη, των καρδιοπαθειών, της παχυσαρκίας, ενώ είναι και αφροδισιακό, βελτιώνοντας την ποιότητα σπέρματος και τη στυτική δυσλειτουργία, όπως μας ενημέρωσε ο Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Δημήτρης Γρηγοράκης. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο, ένα ποτήρι χυμός ροδιού καθημερινά μπορεί να μας προστατέψει από τον καρκίνο και σε τυποποιημένους χυμούς ροδιού, όπου στη χυμοποίηση συμμετέχει και το κουκούτσι, τα φλαβονοειδή είναι περισσότερα, με αποτέλεσμα η αντιοξειδωτική τους δράση να είναι μεγαλύτερη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε ότι 50ml ροδιού καθημερινά για 2 εβδομάδες ρίχνουν την αρτηριακή πίεση 5% και 25% σε ένα έτος.  

Το επιδόρπιο με σάλτσα ροδιού

Για όλα αυτά ενημερωθήκαμε πίνοντας κοκτέιλ με 100% φυσικό χυμό ρόδι από τον ΑΣΟΠ Αγίου Αθανασίου Δράμας (Εργοστάσιο Επεξεργασίας Ροδιού), από φρούτα Ελλήνων Παραγωγών, χωρίς κανένα πρόσθετο ή συντηρητικό, χωρίς ζάχαρη και όχι από συμπυκνώματα. Οι επιλογές ήταν πολλές και εκτός του 100% φυσικού χυμού ροδιού, μας περίμενε και ο φυσικός χυμός από βιολογικό ρόδι, από ρόδι και μύρτιλο, ρόδι και αρώνια, όπως και ρόδι και aloe vera.

Η βραδιά έκλεισε… ρόδι-να με ένα γεύμα από το εστιατόριο Hytra, με ορεκτικό σελινόριζα με μανιτάρια, κάσιους και καρίκι Τήνου, κυρίως κόκορα με μανιτάρια, παρφέ από συκωτάκια πουλερικών, μανιτάρια shimegi και σάλτσα τρούφας και επιδόρπιο με άγριο αμύγδαλο, γκρέιπφρουτ, μαρμελάδα από μούρα και σάλτσα ροδιού αρωματισμένη με μέντα.

Info

http://www.eu-rodi.eu

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ