Άλφιcon: το νέο στέκι στο Παγκράτι με τις αγνές, ελληνικές γεύσεις

alficon

Το κριθαρότο με κρέμα σπανάκι

ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Με ονομασία που σίγουρα τραβά την προσοχή, το Άλφιcon είναι η νέα πρόταση του Παγκρατίου, για όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα και τις σύγχρονες εκδοχές της.

Το Παγκράτι δεν παύει να μας εκπλήσσει με την ταχύτητα που σημειώνει νέες εισόδους στη γαστρονομική του σκηνή και το ιδιαίτερο Άλφιcon είναι άλλη μια από αυτές.

Όσο κι αν προσπαθήσετε, μάλλον δεν θα μπορέσετε να αποδομήσετε την ονομασία του, η οποία εμπνέεται από το κριθάρι (άλφι) και τις εικόνες (icon) που κοσμούν, μάλιστα, τους χώρους του εστιατορίου, το οποίο βρίσκεται σε ένα νεοκλασικό επί της οδού Ηρώνδα.

Μια κρυφή ματιά στον εσωτερικό χώρο του Άλφιcon

Πίσω από το Άλφιcon, οι δύο νεαροί και ταλαντούχοι σεφ, ο Δημήτρης Ζύμπα και ο Νίκος Βοργιάς, επιχειρούν να αναδείξουν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, εστιάζοντας στον συνδυασμό φαγητού και ποτού. Σε συνεργασία με μικρούς τοπικούς παραγωγούς, ανά την Ελλάδα, στοχεύουν στην ανάδειξη των αγνών ελληνικών γεύσεων και κρασιών και στο μενού τους, το οποίο ακολουθεί την εποχικότητα, θα βρείτε διάφορες ελληνικές «πειραγμένες» γεύσεις. Κριθαρότο με κρέμα σπανάκι, καλαμάρι, αμύγδαλο και εσπεριδοειδή, κατσικάκι Νάξου με χόρτα, τραχανάς με ζωμό παντζαριού, μοσχάρι μπρεζέ και κρασοτύρι Λέρου είναι μερικές μόνο από αυτές, ενώ μην παραλείψετε να φτάσετε και στο επιδόρπιο, δοκιμάζοντας το Σοκολάτα & Φιστικοβούτυρο.

Από τον κατάλογό του δεν λείπουν, βεβαίως, και τα κρασιά, στα οποία θα βρείτε κυρίως ελληνικό αμπελώνα και μια τάση σε φυσικούς οίνους, που παράγονται με διαδικασίες μη παρεμβατικές, χωρίς χημικές εισροές ή παρεμβάσεις σε όλα τα στάδια της οινοποίησης.

Info
Άλφιcon
Ηρώνδα 8, Παγκράτι
216 9005059.