Πάμε για ανοιξιάτικο καφέ σε έξι σημεία της Αθήνας

fill-the-bracket
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Όσο ο καιρός ανοίγει και ο ήλιος κρυφοτρυπώνει από τις χαραμάδες, τόσο θέλουμε να δηλώσουμε ασθένεια στη δουλειά και να πάρουμε τους δρόμους για έναν δροσερό ή ζεστό ανοιξιάτικο καφέ. Αν μας… νιώθετε, δείτε πού να κάνετε την «κοπάνα» σας, ώστε να αξίζει τον κόπο.

Fill the bracket, Κεραμεικός
Το Fill the bracket μας καλεί στον Κεραμεικό να ανοίξουμε μια «παρένθεση» μέσα στην ημέρα μας και να απολαύσουμε έναν καφέ σε μια κλασική μονοκατοικία της αισθητικής της περιοχής, με εσωτερική αυλή, που σίγουρα θα μας αποσπάσει από τα άγχη της καθημερινότητας. Κι αν ο καφές δεν αρκεί για να το καταφέρει αυτό, στο μενού του θα βρείτε και κοκτέιλ, κλασικά και μη, όπως και φαγητό και brunch, για να ολοκληρωθεί η «παρένθεση». Info: Θερμοπυλών 41 Κεραμεικός, 210 5205324.

Γιασεμί, Πλάκα
Η Πλάκα είναι το πρώτο μέρος που έρχεται στο μυαλό όλων για βόλτα και το Γιασεμί είναι το αμέσως επόμενο, για όσους θέλουν να ξαποστάσουν από τις γύρες στην Παλιά Αθήνα και να απολαύσουν λίγο καφέ. Με γραφικό χαρακτήρα πάνω στα σκαλάκια της Μνησικλέους, το Γιασεμί είναι ιστορικό στέκι στην περιοχή, όπου εκτός από τον καφέ σας, σας συστήνουμε να δοκιμάσετε και τη ζεστή σοκολάτα, όπως επίσης και την πορτοκαλόπιτά του. Info: Μνησικλέους 23, Πλάκα, 213 0417937.  

Piu Verde, Παπάγου
Αν αναζητάτε κάτι σε πιο… πράσινο, το Piu Verde μέσα στο άλσος Παπάγου, σας προσφέρει ακριβώς αυτό και το βροντοφωνάζει με την ονομασία του. Εκεί θα πιείτε τον καφέ σας ανάμεσα σε πεύκα και λίμνες, θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε στην εξοχή, θα χαλαρώσετε και αν πεινάσετε, brunch, finger food, μεσογειακή κουζίνα και όλα τα καλά, βρίσκονται στον κατάλογό του. Info: Στρ. Αλ. Παπάγου & 8ης Μεραρχίας, Άλσος Παπάγου, 210 6546185.

Picasa
Home Sweet Home, Γαλάτσι
Θέλετε καφέ, αλλά έχετε όρεξη και για κάτι γλυκό, όπως μια βάφλα; Στο Home Sweet Home του Γαλατσίου μπορείτε να τα συνδυάσετε όλα, σε μια υπέροχη αυλή, όπου οι σπιτικές βέλγικες βάφλες θα μοσχομυρίσουν και ο υπέροχος καφές θα τις συμπληρώσει. Κι αν είστε του γλυκού ακόμη περισσότερο, σας προτείνουμε να προσθέσετε στον καφέ σας και σπιτική καραμέλα και να τα παίξετε όλα για όλα. Info: Συρακουσών 6, Γαλάτσι, 210 2920281.

Το τρένο στο Ρουφ, Γκάζι
Σε ένα διαφορετικό, ατμοσφαιρικό σκηνικό με ντεκόρ φωτισμένα βαγόνια και ανθισμένες πικροδάφνες, μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το πολύβουο Γκάζι, θα βρείτε την «Αποβάθρα», το υπαίθριο καλλιτεχνικό στέκι της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου «το Τρένο στο Ρουφ». Εκεί, στις ράγες του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ, μπορείτε να απολαύσετε απογευματινό καφέ, δροσερά cocktails, νόστιμα σνακ και να τα συνδυάσετε με ψαγμένα ακούσματα από τον DJ, εκθέσεις, video προβολές και αναπάντεχα μουσικά live. Info: Σιδ. Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 210 5298922.

9 Μούσες, Περιστέρι
Κι αν θέλετε λίγο υγρό στοιχείο στην περιβάλλουσα ατμόσφαιρα, αλλά δεν θέλετε να πάτε μάκρια, στις 9 Μούσες στο Περιστέρι μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας γύρω από μια πισίνα, η οποία ενισχύει την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα της εποχής και μας βάζει σιγά-σιγά σε καλοκαιρινή διάθεση. Info: Λεωφόρος Παναγή Τσαλδάρη 18, 210 5789899.