Γευστική «πτήση» στα αρώματα της Μαυροδάφνης
Το Cocktail Bar «Σπίτι» στο Χαλάνδρι σε συνεργασία με τον sommelier Γιώργο Λούκα και την εταιρεία Genius in Gastronomy, ετοιμάζει ένα ταξίδι στις γεύσεις της Μαυροδάφνης, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου.
Άλλη μια γευσιγνωστική «πτήση» ετοιμάζει η εταιρεία Genius in Gastronomy σε συνεργασία με το Cocktail Bar «Σπίτι», με σκοπό να στηρίξουν αμιγώς ελληνικές ποικιλίες και ν’ αναδείξουν ανερχόμενα «αστέρια». Αυτή τη φορά -μετά το λευκό Βιδιανό από την Κρήτη- σειρά έχει μια ερυθρή ποικιλία, η Μαυροδάφνη.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη Μαυροδάφνη στην ξηρή της έκφραση, με 4 δείγματα από 4 διαφορετικούς παραγωγούς: το Daphne Nera 2009 από το Κτήμα Μερκούρη, το Eclipse 2008 από το Οινοποιείο Gentilini, το Μορφέας 2005 από τον Αμπελώνα Αντωνόπουλου και το Μέγα Σπήλαιο 2007 από το ομώνυμο Κτήμα.
Το κόστος για τη συμμετοχή στη γευστική αυτή δοκιμή είναι 15€ το άτομο.
Λίγα λόγια για τον sommelier Γιώργο Λούκα
Ο Γιώργος Λούκας δημιούργησε πρόσφατα την εταιρεία «Genius in Gastronomy», η οποία ασχολείται με σεμινάρια και συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με το κρασί και τα αποστάγματα. Αρθρογραφεί παράλληλα, στον περιοδικό Τύπο και είναι Brand Manager κρασιού στην Εισαγωγική και Εμπορική εταιρεία DEALS A.E.
Γιώργος Λούκας, φωτογραφία: Sissy Morfi
Αναδείχθηκε ως ο Καλύτερος Έλληνας Sommelier και εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Sommelier το 2002 και στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό το 2004. Είναι επίσης, Κριτής Διεθνών Διαγωνισμών Κρασιού, ενώ στο παρελθόν συνεργάστηκε ως Sommelier με βραβευμένα και αναγνωρισμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.
Πληροφορίες: Spiti Cocktail Bar, Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι, 210 6833677, στις 8 μ.μ.







