Πέντε νόστιμες στάσεις για όλα τα γούστα στη Γλυφάδα

bella-vespa
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΜΑΙΟΥ 2018

Μπορεί οι τελευταίες ημέρες να είναι βροχερές, αλλά ο ανοιξιάτικος καιρός έπεται και μας στέλνει νότια σε ένα αγαπητό και κοσμοπολίτικο κομμάτι της αθηναϊκής ριβιέρας, τη Γλυφάδα. Κι επειδή η θάλασσα και ο ήλιος μας ανοίγουν την όρεξη, σταματάμε για φαγητό που καλύπτει όλα τα γούστα.

Για ιταλικό στο Bella Vespa
Η Bella Vespa είναι ένα ιταλικό comfort bar restaurant στον παλιό χώρο του Pepe Nero με υπέροχη αυλή του στη Γλυφάδα, όπου μπορείτε να απολαύσετε και brunch, αλλά και μεσημεριανό ή βραδινό με ιταλικό αέρα. Από το μενού του δεν λείπει φυσικά η πίτσα και τα μπέργκερ, ενώ για όσους το επισκεφτούν Σάββατο με τα παιδιά, τους περιμένουν διαδραστικές παιχνιδοπαραστάσεις και δραστηριότητες. Info: Κύπρου 11, Γλυφάδα, 210 8982880.

Για σουβλάκι στον Τρελό Γάιδαρο
Στα νότια κυκλοφορούν τρεις «Τρελοί Γάιδαροι», ένας εκ των οποίων βρίσκεται στη Γλυφάδα και είναι γι’ αυτούς που θέλουν το σουβλάκι τους προσεγμένο, με κρέας εκλεκτής ποιότητας, χειροποίητα καλαμάκια και πατάτες σπιτικές που καθαρίζουν και κόβουν καθημερινά. Εκεί θα βρείτε ακόμη και… fitness επιλογές, με πίτες ολικής άλεσης και συνοδευτικά λαχανικά, όπως και μενού διαίτης, αν θέλετε να κάνετε την παρασπονδία σας πιο συμμαζεμένη. Οι άνθρωποι του «Τρελού Γάιδαρου» υποστηρίζουν ότι σερβίρουν το φαγητό που τρώνε και οι ίδιοι με τις οικογένειές τους και τους πιστεύουμε. Info: Πλατεία Εσπερίδων, 210 8980084.

Για κρασί στην Cava Vegera
Η Cava Vegera στη Γλυφάδα είναι για αυτούς που θέλουν να χαθούν για λίγο στον κόσμο του κρασιού, να επιλέξουν το καλύτερο για το σπίτι με τη βοήθεια του έμπειρου προσωπικού και στη συνέχεια να ξαποστάσουν με ένα ποτήρι λευκό ή ροζέ, με τη συνοδεία κράκερ ή ποικιλίας τυριών. Αν μαζί με το κρασί σας θελήσετε και φαγητό, τότε θα πρέπει να κάνετε μια βόλτα προς τη Βούλα και το «αδερφάκι» της Cava Vegera, όπου λειτουργεί κανονικά κουζίνα και το κρασί μπορεί να συνοδευτεί με ζεστά και κρύα πιάτα, χωρίς να χάσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο. Info: Α. Παπανδρέου 130, 210 9646635.

Για μεζέδες στο Mezze Glyfada
Ο ανοιξιάτικος καιρός είναι ό,τι πρέπει για παρέα, μεζεκλίκια, ούζο και τα συναφή. Αν θέλετε όλα αυτά να τα απολαύσετε σε έναν ατμοσφαιρικό minimal country style χώρο που συνδυάζει το παλιό με το σύγχρονο, με μενού εμπνευσμένο από την ελληνική παράδοση, τότε βάλτε μπρος για το Mezze, στην καρδιά της Γλυφάδας, το μεζεδοπωλείο του Ομίλου Καστελόριζο. Εσείς βάλτε την παρέα και το Mezze σας περιμένει με προτάσεις από θάλασσα (χταποδάκι στη θράκα με ρίγανη και ξίδι) και στεριά (τας κεμπάπ μόσχου που λιώνει στο στόμα με φρέσκες τηγανητές πατάτες), με άριστες πρώτες ύλες. Info: Δημάρχου Άγγελου Μεταξά και Φοίβης, 210 8980480.

Για street food στο Street Wok
Ξεκίνησε από Αμπελόκηπους, Νέα Ερυθραία και Αιόλου και εδώ και πλέον μετρά μήνες ζωής και στη Γλυφάδα, ικανοποιώντας τις λιγούρες μας για κάτι εξωτικό και ανατολίτικο. Διαλέξτε ως βάση noodles ή ρύζι με φρέσκα λαχανικά και αυγό ή veggie dish με μπρόκολο, μανιτάρια, καρότο, πιπεριές, φύτρες φασολιού, φρέσκο κρεμμύδι και άσπρο λάχανο, εμπλουτίστε τα με τα υλικά που εσείς θέλετε, από γαρίδες μέχρι μπαμπού και από κάσιους μέχρι χοιρινό, προσθέστε σάλτσα, όσο πικάντικη τη θέλετε, και είστε έτοιμοι με ένα πλήρες γεύμα στο χέρι, σε μερικά λεπτά. Info: Γιαννιτσοπούλου 1, Πλατεία Εσπερίδων.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ