Όμορφα ταβερνάκια για να πιάσουμε τον Μάη τρώγοντας

psari-taberna-paralia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Αν δεν αποδράσετε με την ευκαιρία της αργίας της εργατικής Πρωτομαγιάς, τότε μπορείτε να κάνετε το next best thing και να πάτε για φαγητό κάπου που να θυμίζει άνοιξη!

Σεϋχέλλες, Κεραμεικός
Μπορεί να βρίσκεται σε ένα δρόμο που σίγουρα δεν θυμίζει άνοιξη ή καλοκαίρι, αλλά έχει καταφέρει αυτό που λέμε «όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ» κι έχει φέρει το καλοκαίρι στο γκρίζο του κέντρου. Πρόκειται για ένα μεζεδοπωλείο όνομα και πράγμα, με μια μικρή ξύλινη ταμπέλα που αναγράφει «Σεϋχέλλες, πρώην Μπαχάμες» από το παλιό καφενείο του κυρ Γιάννη, που έχει φτιάξει το δικό του τροπικό κλίμα στον μικρόκοσμο του Μεταξουργείου. Έχει μπει, όχι τυχαία, στα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας για το 2017, σύμφωνα με το restaurant 100 κι εκεί θα φάτε λιγουρευτούς μεζέδες σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το πιο φημισμένο πιάτο του εστιατορίου, τις παπαρδέλες με καβουρμά. Info: Κεραμεικού 49, Αθήνα, 211 1834789.

Ψαροταβέρνα Ηλίας, Σούνιο
Θάλασσα και Πρωτομαγιά για πολλούς πάνε μαζί και το Σούνιο είναι μια καλή ιδέα να συνδυάσετε και φαγητό και εξόρμηση. Στην ψαροταβέρνα του Ηλία, θα απολαύσετε μοναδικές γεύσεις θαλασσινών και μεγάλη ποικιλία φρέσκων ψαριών, με θέα το απέραντο γαλάζιο και τον Ναό του Ποσειδώνα, σε μια ταβέρνα που ακολουθεί από το 1944 την οικογενειακή παράδοση και προσφέρει φρέσκο ψάρι σε μια μικρή απόδραση από το κέντρο της Αθήνας. Info: Παραλία Σουνίου,  Σούνιο, 22920 39114.

Λεμονόκηπος, Νέα Φιλαδέλφεια
Μην νομίζετε ότι η ονομασία είναι παραπλανητική. Πράγματι, ένας ολόκληρος λεμονόκηπος με πλήθος από άνθη και καλοκαιρινή art de la table σας περιμένει στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε ένα αρχοντικό του ’30 με ιδιαίτερη, αγγλική, country style αισθητική. Το «έξω» του Λεμονόκηπου είναι το ίδιο ταξιδιάρικο με το «μέσα», ενώ από το μενού του μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μεζέδες, ζυμαρικά (χειροποίητο κριθαράκι, παραδοσιακές χυλοπίτες κ.ά.), πεντανόστιμα κρεατικά και δροσερές σαλάτες με άρωμα Ελλάδας, αλλά και Ανατολής. Διαβάστε εδώ την εμπειρία μας στον Λεμονόκηπο. Info: Αγ.Τριάδος 11, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2588611.

Ξυπόλυτος, Λούτσα
Πιάνουμε και πάλι θάλασσα και κατευθυνόμαστε προς τη Λούτσα αυτή τη φορά, για να συναντήσουμε τον Ξυπόλητο, που και πάλι η ονομασία του δεν είναι αυθαίρετη. Τα τραπεζάκια του φτάνουν τόσο κοντά στο κυματάκι, που μπορείτε να... ξυποληθείτε και να βουτήξετε τα πόδια σας κι έπειτα να απολαύσετε φρέσκο ψάρι στη σχάρα, τηγανητά καλαμαράκια και γαρίδες, βραστό χταποδάκι και άλλες γεύσεις θάλασσας, με ουζάκι και ανοιξιάτικη διάθεση, με περίπου 20 ευρώ το άτομο. Info: 25ης Μαρτίου, Άγιος Νικόλας, 22940 28342.