Αυτά αναδείχθηκαν τα καλύτερα bar της Ελλάδας στα Bar Awards-Shaker Trophy 2018

poto-alkool-kokteil
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Σε μια εκδήλωση που έγινε στις 23/4 στην Αίγλη του Ζαππείου, παρουσία της bartending σκηνής της χώρας καθώς και πολλών επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών, απονεμήθηκαν στα Bar Awards-Shaker Trophy 2018 στα καλύτερα bar της Ελλάδας.

Τα bar της χώρας είχαν τη δική τους τιμητική βραδιά πριν από λίγες μέρες, με τα καλύτερα να ξεχωρίζουν, μέσα από τα Bar Awards-Shaker Trophy 2018 του Αθηνοράματος. Συνολικά βραβεύτηκαν 51 μπαρ, τα 36 από την Αθήνα, τα 4 από την Θεσσαλονίκη και τα 11 από την υπόλοιπη Ελλάδα (Γιάννενα, Βόλος, Πάτρα, Δράμα, Λάρισα και Σύρος), αφού για πρώτη φορά φέτος ο θεσμός επεκτάθηκε και στην περιφέρεια, η οποία έδειξε σε πολλές περιπτώσεις ότι συνάδει επάξια με το υψηλό επίπεδο των δυο αστικών κέντρων. Στο πλαίσιο της τελετής απονεμήθηκαν και οκτώ ειδικά βραβεία μέσα από τα οποία αναδείχθηκαν η δημιουργικότητα, η φαντασία, η ικανότητα, η γνώση και η εμπειρία των Ελλήνων bartender.

C.Dimakeas

Όλοι οι βραβευμένοι επί σκηνής

Για να εξεταστούν και να αξιολογηθούν τα εκατοντάδες bar της Ελλάδας, η ομάδα των βραβείων έγραψε και φέτος στο κοντέρ της χιλιάδες χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια. Οι δοκιμασίες στις οποίες υποβλήθηκαν οι bartenders είχαν να κάνουν με τα κλασικά κοκτέιλ (για να αξιολογηθεί η εμπειρία και η δεξιοτεχνία), τα signature κοκτέιλ (για να αξιολογηθεί η δημιουργικότητα και η γνώση) και τη δημιουργία τριών tailor made κοκτέιλ με συγκεκριμένες οργανοληπτικές οδηγίες ώστε να αξιολογηθούν τα αντανακλαστικά, η φαντασία και η ικανότητα του bartender. Τέλος, σε κάθε μπαρ εξετάστηκε και αξιολογήθηκε η έκταση, το βάθος και η εξειδίκευση της spirit list.

Παρουσιαστές της βραδιάς, με ατακαδόρικο χιούμορ και ολοζώντανη αμεσότητα, ήταν η Ιωάννα Παππά και ο Τάσος Ιορδανίδης, οι οποίοι άφησαν για ένα βράδυ τον «Άμλετ» και το βασίλειο της Δανιμαρκίας για να μας ξεναγήσουν στο βασίλειο των κοκτέιλ, των spirits και των σέικερ. Το κόνσεπτ της βραδιάς αντιστοίχησε την δημιουργικότητα της μπάρας με τη λάμψη και το ταλέντο της σκηνής και της οθόνης που αντιπροσωπεύτηκε από φρέσκα, αλλά ήδη αγαπημένα πρόσωπα. Έτσι τα βραβεία στους νικητές της κατηγορίας του ενός Shaker απένειμαν οκτώ λαμπεροί ηθοποιοί της νέας γενιάς, η Δανάη Επιθυμιάδη, ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης, ο Αιμιλιανός Σταματάκης, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Μαρία Χάνου, η Άννα Μενενάκου, ο Ορέστης Καρύδας και ο Ευθύμης Ζησάκης οι οποίοι ανεβαίνοντας στο πόντιουμ μοιράστηκαν με το κοινό τις δικές τους ιδιαιτέρες, παράξενες και απρόοπτες μπαρίστικες εμπειρίες.

C.Dimakeas

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος, ο μοναδικός μη Μεξικανός tequila expert, η Μαριάννα Μπόικου και ο bar manager του «Amigos» Σπύρος Πανόπουλος.

Τα βραβεία στους καλύτερους των καλύτερων, δηλαδή στην δεκάδα των δυο Shakers απένειμαν οι δυο masters of ceremony Ιωάννα Παππά και Τάσος Ιορδανίδης και ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Τα ειδικά βραβεία απένειμαν η κα Μυρτώ Αθανασούλια, Senior Brand Manager Spirits της Coca Cola 3 Έψιλον (Βραβείο Brugal Extra Viejo), ο κος Ευάγγελος Δρίτσας, Group Brand Manager της Nestle Waters Hellas (Βραβείο Perrier), ο κος Σταύρος Σχετάκης, Brand Manager της Lipton Ice Tea (Βραβείο Lipton Bartender) και η κα Έφη Θεολόγου, Group Brand Manager M Dry Mastiha (Βραβείο M Dry Mastiha). Τέλος, τα ειδικά βραβεία καλύτερης Spirit List, Καινοτομίας, Bar Restaurant και Concept Cocktail List απένειμε η συνιδιοκτήτρια του Αθηνοράματος, Άννη Ηλιοπούλου. 

Μετά τις απονομές ακολούθησε πάρτι με τον παραγωγό του En Lefko 87,7 Σάκη Τσιτομενέα στα decks. Ανάμεσα στους 800 περίπου προσκεκλημένους που τίμησαν την εκδήλωση ήταν φυσικά σύσσωμη η ελληνική σκηνή των μπαρ με τους επιχειρηματίες και τους head bartenders της, πολλοί δημοσιογράφοι, συγγραφείς, ηθοποιοί, μουσικοί, καθώς και αναγνώστες του Αθηνοράματος.

C.Dimakeas

Η ομάδα των βραβευμένων μπαρ της Δράμας «Φάμπριcα» και «Honey Bar».

Ποια είναι, όμως, τα μπαρ που κέρδισαν τις εντυπώσεις;

Τα βραβευμένα μπαρ με δυο Shaker Trophy (με αλφαβητική σειρά)

Α For Athens, Αθήνα

Baba au Rum, Αθήνα

The Clumsies, Αθήνα

CV Distiller, Αθήνα

The Gin Joint, Αθήνα

El Jiron, Αθήνα

Groove, Βόλος

Ipitou The Bar, Αθήνα

Old Dog, Αθήνα

Vogatsikou 3, Θεσσαλονίκη

Τα βραβευμένα μπαρ με ένα Shaker Trophy (με αλφαβητική σειρά)

Abbey Kitchen Bar, Πάτρα

Alexander’s Bar, Αθήνα

Amigos, Αθήνα

Ark, Αθήνα

Artisanal Lounge and Gardens, Αθήνα

The Bank Job, Αθήνα

Barley Bar, Λάρισα

Barreldier, Αθήνα

Bartesera, Αθήνα

Beauty Killed The Beast, Αθήνα

Blends Mix & Match, Αθήνα

Blue Gin, Γιάννενα

Γορίλας, Θεσσαλονίκη

Coyoacan, Αθήνα

9 Βήτα Home Bar, Αθήνα

Finca Vingia, Αθήνα

Grappa Vino & Aperitivo, Βόλος

Hide and Seek, Αθήνα

Honey Bar, Δράμα

Hostel 9, Θεσσαλονίκη

Kouchico, Σύρος

La Doze, Θεσσαλονίκη

Μαϊμού, Αθήνα

Maverick, Πάτρα

Meerkat Cocktail Safari, Αθήνα

Momix, Αθήνα

Μπλε Παπαγάλος, Αθήνα

Mr Peacock, Αθήνα

Nikkei, Αθήνα

Odori, Αθήνα

Peek A Bloom, Αθήνα

Route 66, Γιάννενα

42 Barstronomy Athens, Αθήνα

The 7 Jokers, Αθήνα

Spitaki, Γιάννενα

Spoiled, Αθήνα

Theory Bar and More, Αθήνα    

Tiki Athens, Αθήνα

The Trap, Αθήνα

Upupa Epops, Αθήνα

Φάμπριca, Δράμα

C.Dimakeas

Έτοιμη η ομάδα του Brugal Extral Viejo να δημιουργήσει ευρηματικά signature cocktails

Ειδικά βραβεία

Spirit List: CV Distiller, Αθήνα

Concept Cocktail List: 9 Βήτα Home Bar, Αθήνα

Καινοτομίας: The Clumsies, Αθήνα

Καλύτερου Bar Restaurant: Nikkei, Αθήνα

Βραβείο Brugal Extra Viejo: Groove, Βόλος

Βραβείο Perrier: Old Dog, Αθήνα

Βραβείο M Dry Mastiha: El Jiron, Αθήνα

Βραβείο Lipton Bartender: Αντώνης Τσακίρης, Φάμπριcα, Δράμα

Μεγάλος Χορηγός Bar Awards 2018: Brugal Extra Viejo

Χορηγοί: Perrier, Lipton Ice Tea, M Dry Mastiha.

Υποστηρικτής: Monin