Ώρα να μάθουμε τι είναι το βερμούτ

caprano
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΜΑΙΟΥ 2018

Το Carpano Vermouth και το Odori ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και μας μαθαίνουν τι είναι το βερμούτ.

Το ακούτε συχνά, αλλά πιθανόν να μην ξέρετε τι είναι. Το βερμούτ είναι ένας «ενισχυμένος» οίνος, αρωματισμένος με βότανα, φρούτα και μυρωδικά και σήμερα ένα από τα πιο ανερχόμενα ποτά παγκοσμίως. Το Caprano, μάλιστα, είναι το πρώτο βερμούτ στην ιστορία, δημιουργημένο το 1786 στο Τορίνο της Ιταλίας. Αποτέλεσε ένα από τα πρώτα ποτά που επέλεγαν οι Ιταλοί για το aperitivo τους και από τότε έχει καταφέρει και φέρνει κοντά ανθρώπους όλων κοινωνικών στρωμάτων: συνήθως μετά την εργασία τους, με ένα βερμούτ, ένα Negroni, ένα Americano ή ένα Spritz στο χέρι και μερικά νόστιμα σνακς, τους βοηθά να κοινωνικοποιηθούν και να συζητήσουν τα νέα της ημέρας τους.

Το βερμούτ αυτό, λοιπόν, ενώνει δυνάμεις με την πρώτη vermuteria της χώρας, το Odori Vermuteria Di Atene, και το αποτέλεσμα αναμένεται απολαυστικό. Για τους επόμενους μήνες το Carpano και η βραβευμένη ομάδα του Odori θα ταξιδέψουν σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα και θα φιλοξενηθούν από τοπικά bars με σκοπό να μας μεταφέρουν το αυθεντικό ιταλικό aperitivo με υπέροχα, απογευματινά ποτά.

Η πρώτη στάση θα γίνει στην Καλαμάτα στο bar Luna Lounge (Αριστομένους 23) την Πέμπτη 10 έως και Σάββατο 12 Μαΐου. Για τρεις μέρες η ομάδα του Odori θα βρίσκεται πίσω από το bar του Luna Lounge και καλεί τον κόσμο να γνωρίσει το βερμούτ μέσα από μοναδικά απογευματινά events όσο δύει ο ήλιος!

Info
Caprano meets Odori
Luna Lounge
10-12/5