Ο chef του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία Σωτήρης Ευαγγέλου μαγειρεύει για το click@Life
Ο Executive Chef του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία Σωτήρης Ευαγγέλου μοιράζεται με τους αναγνώστες του click@Life μια συνταγή για Αστακό και χταπόδι με κριθαράκι γιουβέτσι.
Αστακός και χταπόδι με κριθαράκι γιουβέτσι
Υλικά (για 4 άτομα)
4 πλοκάμια χταποδιού
1 αστακός
80 ml ελαιόλαδο
300 γρ. κριθαράκι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλωναράκι σέλινο
1 καρότο
2 δαφνόφυλλα
20 γρ. κόκκοι μαύρου πιπεριού
80 ml λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. Γραβιέρα
Προετοιμασία
Άποψη από το GB Roof Garden
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Βράζουμε τα πλοκάμια του χταποδιού για μισή ώρα με ένα δαφνόφυλλο, λίγο κρεμμύδι, το μισό καρότο και το μισό σέλινο χοντροκομμένα, λίγους κόκκους πιπεριού και λίγο κρασί. Σε άλλη κατσαρόλα ζεματάμε τον αστακό για 2-3 λεπτά με επίσης ένα δαφνόφυλλο, λίγο από το κρεμμύδι, το υπόλοιπο σέλερι, το υπόλοιπο καρότο και τους κόκκους του πιπεριού. Τον κόβουμε σε 4 κομμάτια.
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο λίγο κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Σβήνουμε με 50 ml λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα λίγο από τους ζωμούς του χταποδιού και του αστακού και ανακατεύουμε συνεχώς. Κατόπιν προσθέτουμε τον αστακό και το χταπόδι, βάζουμε λίγο ακόμη ζωμό και τοποθετούμε την κατσαρόλα στον φούρνο για 15 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε ζεστό τοποθετώντας στο πιάτο κριθαράκι και από ένα κομμάτι αστακού και πλοκάμι χταποδιού. Από πάνω βάζουμε νιφάδες γραβιέρας.
Λίγα λόγια για τον Σωτήρη Ευαγγέλου
Σωτήρης Ευαγγέλου
Ο ταλαντούχος και πολυβραβευμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου ξεδιπλώνει με μαεστρία το γευστικό ρεπερτόριο του στην Ελλάδα αρκετά χρόνια τώρα. Με μαθητεία δίπλα σε ένα μεγάλο όνομα της γαλλικής κουζίνας, τον Alain Ducasse και εκπαίδευση σε εστιατόρια και ξενοδοχεία στο Μόντε Κάρλο, την Προβηγκία, το Παρίσι και το Χονγκ Κονγκ, εκτελεί πλέον καθήκοντα Executive Chef στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου πιστεύει στην αυθεντική ελληνική κουζίνα, με υγιεινές και φρέσκες πρώτες ύλες, δίνοντας έμφαση στην εξαιρετική γεύση. Με βάση την διεθνή και εγχώρια εμπειρία του, οι δημιουργίες του αντανακλούν τον πλούτο και την αφθονία των ελληνικών προϊόντων. Ο γνήσιος ενθουσιασμός και το αναμφισβήτητο ταλέντο του καθιστούν τα πιάτα του μια πραγματική απόλαυση.
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
Πλατεία Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Αθήνα, 210-3330000,www.grandebretagne.gr.
Executive Chef Σωτήρης Ευαγγέλου







