Πώς σερβίρεται το ροζέ κρασί;

roze-krasi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΜΑΙΟΥ 2018

Οι ειδικοί του krasiagr.com απαντούν.

Αν και ο κανόνας λέει ότι όλα είναι θέμα γούστου, η θερμοκρασία στην οποία σερβίρεται το κρασί δεν είναι σχετική! Mπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη γεύση οποιουδήποτε οίνου. Κι αν στο μενού σας έχετε ξηρό ροζέ κρασί, σημειώστε ότι πρέπει να σερβιριστεί δροσερό για να μεγιστοποιηθεί η γεύση του.

Θερμοκρασία
Ως θερμοκρασία δωματίου θεωρούμε ότι είναι μεταξύ 20-25 βαθμούς Κελσίου. Το ροζέ κρασί οποιουδήποτε είδους, θα πρέπει να σερβίρεται στους 8-12 βαθμούς Κελσίου. Ελαφρές παραλλαγές είναι αναμενόμενες.

Μέθοδοι ψύξης
Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να έχετε ένα μπουκάλι κρασί στην επιθυμητή θερμοκρασία είναι να το παγώσετε σε ένα ψυγείο κρασιού που έχει ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Σε αντίθετη περίπτωση, το κρασί μπορεί να ψυχθεί σε συμβατικό ψυγείο ή σε σαμπανιέρα.

Αποτελέσματα
Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας ενός κρασιού μπορούν να αλλάξουν πολύ τη γεύση του. Ένα κοινό πρόβλημα για τα λευκά και τα ροζέ κρασιά είναι ότι -ειδικά το καλοκαίρι- δεν σερβίρονται στη σωστή θερμοκρασία. Αν είναι πολύ κρύα καταπνίγουν το αρωματικό μπουκέτο και καλύπτουν τις απαλές γεύσεις. Εάν ένα κρασί -ιδιαίτερα ένα λευκό κρασί- σερβίρεται πολύ ζεστό, τότε το αλκοόλ θα δώσει μια αίσθηση καψίματος στον ουρανίσκο και θα αλλοιωθούν τα κομψά χαρακτηριστικά του κρασιού.

Πηγή: www.krasiagr.com