Da Massimo: ελληνικές και ιταλικές γεύσεις με φόντο την Κύθνο

da-massimo
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΜΑΙΟΥ 2018

Τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει και ο καιρός «ανοίγει» βάζουμε πλώρη για Κύθνο, για να γευτούμε άλλη μια φορά τις γεύσεις του Massimo Naglieri, αυτή τη φορά σε νησιώτικο περιβάλλον.

Το RubiRoso της Νέα Ερυθραίας μας είχε κλέψει την καρδιά όταν το είχαμε πρωτοεπισκεφτεί με το «ζεστό» περιβάλλον του και την αυθεντική ιταλική κουζίνα του, χωρίς φανφάρες και αστρονομικές τιμές.

Πέρσι, βρεθήκαμε και στην καλοκαιρινή του βερσιόν στον Ωρωπό, η οποία πλέον έχει βάλει πλώρη για Κύθνο, με στόχο να συστήσει τις ιταλικές γεύσεις δια χειρός Massimo Naglieri σε επισκέπτες και ντόπιους του νησιού, κάνοντας λίγο πιο νόστιμο το καλοκαίρι τους.

Άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στην παραλία στα Μαρτινάκια, την κοντινότερη παραλία στο λιμάνι του νησιού, και με θέα για άλλη μια φορά τη θάλασσα κάτω από τα πόδια σας, σερβίρει από τις 9 το πρωί καφέ για το μπάνιο σας και συνεχίζει με μεζέδες και κυρίως πιάτα ιταλικού και ελληνικού αέρα, συνοδεία κρασιού, παγωμένης μπίρας και φυσικά επιδορπίων ελληνικής και ιταλικής γαστρονομικής κουλτούρας.

Σε ένα περιβάλλον με πρωταγωνιστή το λευκό και την πέτρα, με ιδιαίτερο φωτισμό όταν ο ήλιος πέφτει, φαναράκια, βουκαμβίλιες και χαλαρή ατμόσφαιρα, το Da Massimo είναι ό,τι πρέπει για καλοκαιρινά φαγοπότια μετά το μπάνιο, που επιβεβαιώνουν ότι “La vita è bella”.

Ο κατάλογός του είναι πλούσιος σε ορεκτικά, από άκρως ιταλικές μπρουσκέτες, μέχρι ελληνικές γεύσεις ταραμοσαλάτας και τυλιχτής φέτας και από πεσκανδρίτσα ναπολιτάνα και καλαμάρι πέστο, μέχρι μπεκρή μεζέ και ποικιλία ούζου. Για τους πιο μερακλήδες δεν λείπει και η ποικιλία ιταλικών αλλαντικών και τυριών πριν περάσουν στις επιλογές των ζυμαρικών (άπειρα πιάτα πάστα και ριζότο που σίγουρα καλύπτουν όλα τα γούστα), των θαλασσινών ή των κρεατικών, στα οποία θα βρείτε και picanha, tagliata και rib eye black angus.

Οι ελληνικές και ιταλικές σαλάτες σε γενναίο μέγεθος δεν λείπουν από τις επιλογές, αποτελώντας σε ορισμένες περιπτώσεις πλήρες γεύμα, όπως στην περίπτωση της Deliziosa. Για τους λάτρεις τις πίτσας, υπάρχουν 11 επιλογές από 8 έως 14 ευρώ, κλασικές και πιο εκλεπτυσμένες, όπως η Salmone Tartufo με σολομό, μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας και τρούφα.

Χειροποίητο τιραμισού και πανακότα σας περιμένει για το τέλος κι αν επιμένετε ελληνικά, τότε η καρυδόπιτα και το ραβανί με παγωτό θα σας κλέψουν το ενδιαφέρον.

Αν βρεθείτε στην Κύθνο το καλοκαίρι, μην παραλείψετε να περάσετε από το Da Massimo και να βάλετε λίγη Ιταλία στις διακοπές σας!

Info
Da Massimo
παραλία Μαρτινάκια
Κύθνος
2281 033180
από 20-25 ευρώ/άτομο