Το Bios επιστρέφει στην παράδοση με τη νέα του ταβέρνα

tavernabios
ΤΡΙΤΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2018

Το νέο pop up εστιατόριο στον πρώτο όροφο του Bios, δεν είναι άλλο από μια... ταβέρνα.

Ανάμεσα σε bar και ταράτσα, ο πρώτος όροφος του Bios παίρνει άλλο χαρακτήρα και μεταμορφώνεται σε παραδοσιακή ταβέρνα, που θα μας θυμίσει τις κυριακάτικες οικογενειακές μαζώξεις.

Δεν υπόσχεται να μας σερβίρει το φαγητό της μαμάς, καθώς κανείς δεν μπορεί να το φτάσει. Υπόσχεται, όμως, να δημιουργήσει μια όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό γεύση, σε μια αντίστοιχη ατμόσφαιρα, με «μεζέδες πρώτης ποιότητος με τα αγνότερα υλικά», με την υπογραφή της Γωγώς Δελογιάννη, που έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές την αγάπη της για την ελληνική κουλτούρα και τις γαστρονομικές παραδόσεις.

Μετά την επιτυχία του Beef@Bios, την οποία ζήσαμε τον χειμώνα, η νέα ταβέρνα άνοιξε στον χώρο του και σερβίρει ένα μικρό και προσεγμένο ελληνικό μενού, με καβουρμά, λουκάνικο χασάπικο, τραχανά τηγανητό, γκόγκες (παραδοσιακά, χειροποίητα ζυμαρικά από την Αργολίδα), κεφτεδάκια, φάβα Φενεού με κρεμμυδάκι, χόρτα με κολοκυθάκια και άλλες παρόμοιες γεύσεις που μοσχοβολούν ελληνικό καλοκαίρι, όπως και ξεχωριστό πιάτο ημέρας.

Κι όπως προτρέπει και η επίσημη ανακοίνωση του Bios:

«Επισκεφθήτε την άνω ταβέρνα μακρυά από την υγρασίαν και ζέστην και κοντά στα σπίτια σας. Περιποίησις εξαιρετική, πρόθυμα καρσόνια. Με ένα διευθυντήν γεμάτο χαρά και ευγένεια. Μεζέδες πρώτης ποιότητος με τα αγνότερα υλικά. Τιμαί προσιταί διά κάθε βαλάντιον. Θα έχετε ένα ευχάριστο βραδυνό και ξεκούραση μακρυά από την ρουτίνα της δουλειάς. Κοσμικό κέντρο Μπάιος, γνώριμον εις την εύθυμον νεολαίαν, ένα κέντρο γεμάτο ζωή, χαρά, κέφι και πολιτισμόν. Γεμάτο νέους να πέρνουν το ποτό τους, να απολαμβάνουν τη θέαν και να θαυμάζουν τα νειάτα! Ό,τι πιο εκλεκτόν εις την πολυσύχναστην οδόν Πειραιώς».

Info
Taverna@Bios
Πειραιώς 84&Σαλαμίνος 13 (στον 1ο όροφο), Αθήνα
21 03425335
Τετάρτη-Παρασκευή 19.00-1.00, Σάββατο-Κυριακή 13.00-1.00.