O chef του Mimaya Μιχάλης Ηρωγλίδης μαγειρεύει για το click@Life

o-chef-tou-mimaya-mixalis-iroglidis-mageireuei-gia-to-clicklife

ΤΡΙΤΗ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ο chef του εστιατορίου μεσογειακής κουζίνας Mimaya, Μιχάλης Ηρωγλίδης ετοίμασε για το click@Life ένα εξαιρετικό ορεκτικό με μανιτάρια, φρέσκα μυρωδικά και ψητό κατσικίσιο τυρί, που θα βρει τη θέση του στο γιορτινό μας τραπέζι.

Πύργος άγριων μανιταριών με φρέσκα μυρωδικά και ψητό κατσικίσιο τυρί

Κατηγορία: Ορεκτικό

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 3-4 λεπτά

Υλικά για μία μερίδα:

100 γρ. μανιτάρια λευκά

100 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

50 γρ. μανιτάρια porto bello

10 γρ. μανιτάρια πορτσίνι

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

20 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

15-20 φύλλα μαϊντανού χοντροκομμένα

αλάτι: μια πρέζα

πιπέρι: μια πρέζα

φρέσκια ρίγανη: 6-7 φυλλαράκια

φρέσκο θυμάρι: 1 κλωνάρι (μόνο τα φυλλαράκια)

ξύδι μπαλσάμικο: 1 κουταλάκι του γλυκού

1 ροδέλα ντομάτας

1 ροδέλα κατσικίσιο τυρί

Εκτέλεση

Μιχάλης Ηρωγλίδης

Κόβουμε όλα τα μανιτάρια σε φέτες εκτός από τα πορτσίνι, τα οποία τα μουλιάζουμε σε ζεστό νερό για 10 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περιμένουμε μέχρι να κάψει καλά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για ένα λεπτό, στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια πορτσίνι, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για δύο λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν τα μανιτάρια χρώμα και να ψηθούν. Στο τέλος, προσθέτουμε το μαϊντανό, το αλατοπίπερο και τα φρέσκα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ξύδι μπαλσάμικο.

Φορμάρουμε τα μανιτάρια σε ένα τσέρκι (αν δεν έχετε τσέρκι, βάλτε τα μανιτάρια σε μια κούπα του καφέ πιέζοντας τα καλά με ένα κουτάλι και αναποδογυρίστε την κούπα για να ξεφορμαριστούν τα μανιτάρια). Τέλος προσθέτουμε πάνω από τον πύργο των μανιταριών τη ροδέλα ντομάτας και την ροδέλα κατσικίσιου τυριού αφού πρώτα τα ψήσουμε σε πολύ δυνατό προθερμασμένο φούρνο στους 250 – 280 βαθμούς κελσίου για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Tip

Άποψη του Mimaya

Το λάδι θα πρέπει να είναι πολύ καυτό όταν θα ρίξουμε τα μανιτάρια και αυτό γιατί θέλουμε να θωρακιστούν από την αρχή καλά. Αν το λάδι δεν είναι αρκετά καυτό, τα μανιταρια μας θα βγάλουν τα υγρά τους και θα βράσουν αντί να σωταριστούν.

Σύντομο βιογραφικό του chef Μιχάλη Ηρωγλίδη

Ο Μιχάλης Ηρωγλίδης γεννήθηκε στη Δράμα, μεγάλωσε στον Καλαμώνα της Δράμας και ασχολήθηκε από πολύ νωρίς με τη μαγειρική. Αποφοίτησε από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Περαίας στη Θεσσαλονίκη και δούλεψε σε γνωστά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε μεγάλα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής. Εργάστηκε στο ξενοδοχείο Andromeda στη Θεσσαλονίκη, στο εστιατόριο Taormina ως chef, αλλά και στο ξενοδοχείο Athens Hilton για περίπου μία δεκαετία. Πρόσφατα, άνοιξε το δικό του εστιατόριο, το μεσογειακής αισθητικής και κουζίνας Mimaya στη Γλυφάδα. Η μεσογειακή κουζίνα είναι η αδυναμία του και την υπηρετεί με πάθος εδώ και 18 χρόνια. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς που τους λατρεύει.

Μιχάλης Ηρωγλίδης

Mimaya

Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, 210 8944850,www.mimaya.gr.

Chef Μιχάλης Ηρωγλίδης