Το «όχι» του Los Angeles στον Jamie Oliver

to-oxi-tou-los-angeles-ston-Jamie-oliver

ΤΡΙΤΗ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ένας από τους πιο διάσημους τηλεοπτικούς σεφ στον κόσμο, ο Άγγλος Jamie Oliver, ήρθε αντιμέτωπος με την απόρριψη.

Ένας από τους πιο διάσημους τηλεοπτικούς σεφ στον κόσμο, ο Άγγλος Jamie Oliver που εισήγαγε μια νέα «φιλοσοφία» στον κόσμο της μαγειρικής, ήρθε αντιμέτωπος με την απόρριψη, καθώς οι υπεύθυνοι φορείς του Los Angeles, δεν του επέτρεψαν να κάνει εκεί τη δεύτερη σειρά των εκπομπών του «Jamie Oliver’s Food Revolution», σχετικά με το φαγητό στα σχολεία.

Με ένα γράμμα της στους παραγωγούς της εκπομπής, η Melissa Infusino, διευθύντρια του υπεύθυνου φορέα της περιοχής είπε, ότι ο σκοπός του προγράμματος του Oliver «ευθυγραμμίζεται» με τον δικό τους, αλλά «πιστεύουμε ότι η πιο αποτελεσματική στρατηγική για την επιτυχία του προγράμματος, είναι η συνεργασία των σχολείων με ειδικούς της διατροφής και της υγείας».

Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ούτε οι ειδικοί στη Δυτική Βιρτζίνια, όπου είχε γυριστεί η πρώτη σειρά εκπομπών του διάσημου σεφ, είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους και είπε ότι όταν τους τηλεφώνησε για να τους ρωτήσει για την εμπειρία τους στο show του Oliver, της είπαν: «ουδέν σχόλιο».

Η πρώτη σειρά εκπομπών του Oliver στην πόλη Huntington της Δυτικής Βιρτζίνια, είχε υψηλή θεαματικότητα και τιμήθηκε με βραβείο Emmy όμως, δέχτηκε και αρνητικές κριτικές. Σε δημοσίευμα της Washington Post, αναφέρθηκε ότι επρόκειτο για «αναμάσημα της χειρότερης πραγματικότητας της τηλεόρασης», ενώ η τοπική κοινωνία ενοχλήθηκε από σχετικά δημοσιεύματα του Oliver στον βρετανικό Τύπο.

Εκπρόσωπος του Oliver πάντως, είπε ότι ο Κυβερνήτης της Δυτικής Βιρτζίνια και ο διευθυντής του σχολείου όπου εργάστηκε ο σεφ, ήταν «ιδιαίτερα θετικοί». Είπε επίσης, ότι ο ερχομός του Jerry Brown, του νεοεκλεγέντος Κυβερνήτη της Καλιφόρνια, θα πείσει τους υπευθύνους των σχολείων του Los Angeles να αλλάξουν απόφαση. «Είναι μια μικρή απόρριψη, αλλά πιστεύουμε ακόμη ότι η πόρτα μπορεί να ανοίξει», ανέφερε. «Θα προσπαθήσουμε να την σπρώξουμε περισσότερο».