Η «χρυσή» Μαλαγουζιά Μάτσα του αττικού αμπελώνα τιμήθηκε όπως της άξιζε

boutari
ΤΡΙΤΗ, 29 ΜΑΙΟΥ 2018

Ο υπέροχος κήπος του εστιατορίου FUGA, πριν λίγες μέρες υποδέχτηκε σπουδαίες προσωπικότητες από το χώρο του ελληνικού κρασιού σε μια βραδιά αφιερωμένη στη «μεγάλη» κυρία του αττικού αμπελώνα και τη «Χρυσή» Μαλαγουζιά Μάτσα.

Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, με έντονα αρώματα Μαλαγουζιάς και εκλεκτούς προσκεκλημένους, η οινοποιία Μπουτάρη διοργάνωσε μια βραδιά αφιερωμένη στο σπουδαίο έργο της αμπελουργού–οινοποιού κας Ρωξάνης Μάτσα και τη Μαλαγουζιά Μάτσα. Ένα κρασί που πρόσφατα απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης και που επάξια χαρακτηρίζεται ως μια από τις καλύτερες Μαλαγουζιές που έχει να επιδείξει ο ελληνικός αμπελώνας.

Ο όμορφος κήπος του εστιατορίου FUGA, στην καρδιά του Μεγάρου Μουσικής, την Τετάρτη 23 Μαΐου, υποδέχτηκε σπουδαίες προσωπικότητες από το χώρο του ελληνικού κρασιού. Μέσα από εγκάρδιες ομιλίες προβλήθηκε και τιμήθηκε το έργο και η συνεισφορά της Ρωξάνης Μάτσα στην προβολή και εξέλιξη του ελληνικού κρασιού, αλλά κυρίως η συμβολή της στη διάδοση της ποικιλίας μαλαγουζιά, δίνοντας έμφαση στην πολύχρονη και πλέον οικογενειακή σχέση με την οινοποιία Μπουτάρη και τους ανθρώπους της.

Η συνεισφορά της Ρωξάνης Μάτσα στην προβολή και εξέλιξη του ελληνικού κρασιού, αλλά κυρίως η συμβολή της στη διάδοση της ποικιλίας μαλαγουζιά είναι τεράστια

Τη βραδιά τίμησε με την παρουσία της η κα Σταυρούλα Κουράκου, που χαρακτηρίζει την ποικιλία μαλαγουζιά ως «Σταχτοπούτα των ελληνικών κρασοστάφυλων» στο ομώνυμο βιβλίο της, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο έργο της Ρωξάνης. Ανάμεσα σε αυτούς που μίλησαν για αυτήν ήταν ο κ. Ντίνος Στεργίδης (ιδρυτής της Vinetum), οι πολύ στενοί της φίλοι κα Άνν Κοκοτού (οινοπαραγωγός – Κτήμα Κοκοτού) και κ. Θανάσης Παρπαρούσης (οινοπαραγωγός–Οινοποιία Παρπαρούση), οι οποίοι περιέγραψαν ο καθένας με το δικό του τρόπο συγκινητικές στιγμές και εμπειρίες με την μοναδική Ρωξάνη. Κλείνοντας, ο κ. Κωνσταντίνος Μπουτάρης, Πρόεδρος της οινοποιίας Μπουτάρη, τόνισε ότι η εμβληματική προσωπικότητα της Ρωξάνης ήταν καταλυτική στη δημιουργία των εκλεκτών κρασιών που μέχρι σήμερα παράγει το Κτήμα Μάτσα. 

Η γευστική δοκιμή κρασιών του αμπελώνα της Ρωξάνης στην Κάντζα δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια βραδιά και τις εντυπώσεις έκλεψαν τόσο η βραβευμένη Μαλαγουζιά (2017), όσο και οι παλαιότερες σοδειές 2003 και 2008. Επίσης, δοκιμάστηκαν τα χωρίς θειώδη του κτήματος: Syrah και Ροδίτης, καθώς και το ακυκλοφόρητο στην αγορά Σαββατιανό 2017.