Εορταστικό δείπνο σε όμορφες γωνιές της πόλης

eortastiko-deipno-se-omorfes-gonies-tis-polis

ΣΑΒΒΑΤΟ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Φέτος, επιλέξτε να περάσετε τις Παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε όμορφα εστιατόρια, παρέα με φίλους ή τον σύντροφό σας, χωρίς να χρειαστεί να μαγειρέψετε και να αγχωθείτε για να στρώσετε το τραπέζι στην εντέλεια… Οι επιλογές και φέτος είναι πολλές για να διαλέξετε την καλύτερη!

Metropolitan

Το ξενοδοχείο Metropolitan δημιουργεί και φέτος μια μαγική γιορτινή ατμόσφαιρα για να χαρείτε ξένοιαστες και μοναδικές στιγμές απολαμβάνοντας συναρπαστικές γεύσεις, τόσο στο Avenue Bistro & Bar όσο και στο Trocadero. Για την Παραμονή των Χριστουγέννων στο καλαίσθητο και ζεστό περιβάλλον του Avenue, θα απολαύσετε εορταστικό μενού 5 πιάτων δια χειρός Άκη Πετρετζίκη, συντροφιά με μουσική από Dj (80€) και στο Trocadero το χριστουγεννιάτικο δείπνο θα περιλαμβάνει μπουφέ με ξεχωριστές γεύσεις και ιδιαίτερες απολαύσεις (70€). Την ημέρα των Χριστουγέννων, στο Aegean Sea Ballroom θα προσφέρεται παραδοσιακό brunch με μοναδικές νοστιμιές, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα πλημμυρισμένη από χαρούμενες νότες από πιάνο, κιθάρα και τραγούδι (65€).

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Avenue η βραδιά θα ξεκινήσει με σαμπάνια και η γαστρονομική απόλαυση θα κορυφωθεί με φίνες γεύσεις από τον Άκη Πετρετζίκη (85€), ενώ στο Trocadero θα υποδεχτείτε το 2013, σε μια λαμπερή ατμόσφαιρα και θα απολαύσετε μοναδικές γεύσεις από τον πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Την Πρώτη ημέρα του χρόνου, το Trocadero θα προσφέρει πρωινό από τις 4.30 μ.μ., ενώ στο Aegean Sea Ballroom θα απολαύσετε και πάλι πλούσιο brunch (60€).

Πληροφορίες: Metropolitan, Λ. Συγγρού 385, Αθήνα, 210 9471010.

Botrini’s restaurant

Το εστιστόριο του Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι, θα σας περιμένει να γιορτάσετε την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με μια διαφορετική γαστρονομική διάθεση και πιάτα με έμπνευση, σπιρτάδα και ανατροπές. Για την Παραμονή των Χριστουγέννων, θα έχει ετοιμάσει καλωσόρισμα με Cappucino Θαλασσινών με αφρό από πατάτα και εσπεριδοειδή, για ορεκτικό Kυβισμό σολoμού σε «Dolce forte» και Χλιαρό carpaccio από μοσχάρι, σφαίρες τυριών, υφές από αχλάδι και νύξεις βανίλιας, μαζί με Risotto με κολοκύθα, amareti και γαρίδες. Για τη συνέχεια, Μάγουλα από μοσχαράκι γάλακτος βιολογικής εκτροφής, με σάλτσα από κόκκινο κρασί, νιόκι και αφρό από σέσκουλα, Zελατίνα από ελληνικό καφέ και sabayon από ρούμ και για το τέλος, Χειμώνας: «αναφορά στο κάστανο» (75€).

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε Κρέμα κολοκύθας με αφρό από Μπακαλιάρο υγράλατο, Carpaccio ξιφία, fish and chips a la Grequ, Ορτύκι με πουρέ topinambour φρικασέ μανιταριών και ένας αέρας από «μπαρούτι» και Παπαρδέλες με ραγού από αγριογούρουνο και τρούφα, Στήθος φραγκόκοτας με σάλτσα albufera και πέστο μανιταριών, Mojito και για το τέλος, Bounty colada (80€).

Πληροφορίες: Botrini’s restaurant, Βασιλέως Γεωργίου Β’ 24Β, Χαλάνδρι, 210 6857323-4.

Fresh Hotel

Στις 31 Δεκεμβρίου, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, απολαύστε το βράδυ σας στο Air Lounge του Fresh Hotel, παρέα με μια δυναμική ομάδα τεσσάρων νέων μουσικών performers και ένα πλούσιο μενού. Ξεκινήστε με ένα Kir Royale, Σούπα γλυκιάς κολοκύθας αρωματισμένη με τζιντζερ και τραγανά κρουτόν, συνεχίστε με Τραχανότο με λάδι τρούφας και χαμόν, Φιλέτο μοσχαρίσιο με πουρέ σελινόριζας και κυδώνια, Χειμωνιάτικη σαλάτα fresh και για το τέλος, Παγωτό Baked Alaska και Βασιλόπιτα μαζί με καφέ (70€).

Πληροφορίες: Fresh Hotel, Σοφοκλέους 26 και Κλεισθένους, Αθήνα, 210 5248511.

Hilton Athens

Το Hilton Αθηνών γνωρίζει πώς να σας βάλει στο πνεύμα των εορτών και για φέτος, για τις Παραμονές αλλά και ανήμερα των Χριστουγέννων (95€) και της Πρωτοχρονιάς (120€), το Βυζαντινό ετοίμασε μια γιορτή για όλη την οικογένεια με πλούσιο μπουφέ, ζωντανή μουσική και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για τα παιδιά, ενώ τη Δεύτερη Ημέρα των Χριστουγέννων σας καλεί να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας ένα δυναμωτικό brunch. Φέτος θα έχετε την ευκαιρία να γιορτάσετε την Παραμονή των Χριστουγέννων (120€) και της Πρωτοχρονιάς (145€) και στο Galaxy Restaurant απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα της φωτισμένης Αθήνας από τον τελευταίο όροφο του Hilton, με ένα μενού που έχει επιμεληθεί ο Executive Chef Γιάννης Μανίκης, αλλά και στο εστιατόριο Milos, με ιδιαίτερα μενού, ειδικά για αυτές τις μέρες. Η πρώτη μέρα του 2013 θα σας βρει στο Βυζαντινό, να απολαμβάνετε το θρυλικό πρωτοχρονιάτικο πρωινό (40€), αφού πρώτα έχετε διασκεδάσει στο πάρτι του Galaxy μέχρι αργά.

Πληροφορίες: Hilton, Βασ. Σοφίας 46, 210 7281351.

Athens Ledra Marriott

Φέτος χαρίστε σε εσάς και την οικογένειά σας ζεστασιά, χαρά και γέλιο, επιλέγοντας μία από τις εορταστικές εκδηλώσεις του ξενοδοχείου Athens Ledra Marriott. Γευθείτε μεσογειακά εδέσματα στο εστιατόριο Zephyros σε ένα ζεστό εορταστικό περιβάλλον, με επιλογές σε μπουφέ μενού για την παραμονή των Χριστουγέννων, την ημέρα των Χριστουγέννων καθώς και για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς συνοδεία ζωντανής μουσικής ή ξεκινήστε το 2013 απολαμβάνοντας τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ πρωϊνού ή το πλούσιο Πρωτοχρονιάτικο Brunch. Διεγείρετε τις αισθήσεις σας με εξωτικές γεύσεις στο μαγευτικό περιβάλλον του εστιατορίου Kona Kai, το οποίο σας προσφέρει μοναδικούς συνδυασμούς από Πολυνησιακές και Ασιατικές σπεσιαλιτέ συνοδεία ζωντανής μουσικής, την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Υποδεχθείτε το 2013 με λάμψη και χορό στο πάρτι του Crystal Lounge απολαμβάνοντας ένα γευστικό μπουφέ ορεκτικών και γλυκών, ή στο μπαρ του roof top «Πανόραμα» κάτω από τα αστέρια με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη.

Πληροφορίες: Athens Ledra Marriott, Λεωφ. Συγγρού 115, 210 9300060.

Intercontinental

To Intercontinental ετοίμασε για φέτος, νόστιμα γεύματα για τις γιορτές, στο Café Zoe αλλά και στο Premiere. Στο Café Zoe, στις 24/12, θα απολαύσετε πλούσιο μπουφέ με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής (80€), στις 25/12, παραδοσιακή γαλοπούλα, ορτύκια, πιλάφι και πολλές άλλες λιχουδιές (75€), την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα καλωσορίσετε τη νέα χρονιά με πλούσιο μπουφέ, καλό κρασί και μουσική, ενώ την Πρωτοχρονιά το πρωί θα δοκιμάσετε το πρωινό του ξενύχτη και το μεσημέρι, εορταστικά εδέσματα με μουσική.

Το Premiere από την άλλη, θα σας υποδεχτεί την Παραμονή των Χριστουγέννων με Crème brulee κολοκύθας με αφρό κάστανου, Καβουροσαλάτα με ζελέ αγγούρι, Φουά γκρα με κρούστα από ποπ κορν και σάλτσα ροδιού, Μοσχαράκι γάλακτος με πολέντα και Daquoise αμυγδάλου με μους λευκής σοκολάτας και σορμπέ ρόδι (100€). Για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα έχει ετοιμάσει Λαυράκι ταρτάρ με φύκι, Μακαρόνι γκραντινέμε αυγοτάραχο, μενταγιόν αστακού με φουά γκρα και αγκινάρες, ελάφι με σος από κόκκινο κρασί, μανιτάρια και πατάτες και στράουζελ με σοκολάτα και παγωτό κουκουνάρι (150€).

Πληροφορίες: Intercontinental, Λεωφόρος Συγγρού 89-93, Αθήνα, 210 9206000.

Margi

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα έχετε τη δυνατότητα να ζήσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων, στην κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου The Margi. Ο chef Παναγιώτης Γιακαλής έχει ετοιμάσει ιδιαίτερα μενού για τις παραμονές, αλλά και brunch και πρωινό για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά αντίστοιχα. Το μενού στις 24/12 στο Baku του Μargi, περιλαμβάνει Σούπα παντζαριού με κατσικίσιο τυρί και ξηρούς καρπούς, χτένια με πουρέ καρότου αρωματισμένο με πορτοκάλι, λαυράκι σε κρούστα ψωμιού και καπνιστή μελιτζάνα, Κόκορα γεμιστό με πουρέ από σελινόριζα και κάστανο και Τσουρέκι με λευκή σοκολάτα και κάστανο (79€). Για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς ετοιμαστείτε για Σούπα κολοκύθας, Τortellini με σάλτσα παρμεζάνας, Σολομό με φρέσκα κρεμμυδάκια και σάλτσα από σπόρους κόλιανδρου, Καρέ αρνιού με μουσακά και τερίνα πατάτας και Βελουτέ κάστανο με crème σοκολάτας και μπισκότο λεμονιού (99€).

Πληροφορίες: The Margi, Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 9670924.

New Taste

Για το δείπνο της Παραμονής Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο chef Steven Frost, εξελίσσει τις καθιερωμένες γεύσεις των ημερών με έμπνευση από τη ζεστασιά της μεσογειακής κουζίνας και με βάση τις απόλυτα προσεγμένες πρώτες ύλες του και προτείνει μια σειρά από ιδιαίτερα πιάτα. Για την Παραμονή Χριστουγέννων θα ετοιμάσει Spring Rolls καραβίδας με σάλτσα μάνγκο, Πίτσα με μοτσαρέλα, ρόκα και μανιτάρια, Sliders από μοσχαρίσιο κιμά Angus με τυρί comte και καπνιστή πάπρικα, Στρείδια Ψητά με βούτυρο escargot, Σαλάτα από τρυφερό baby σπανάκι με αχλάδι, ρόδι, dressing από τυρί gorgonzola και καρύδια. Για κυρίως πιάτο, θα διαλέξετε ανάμεσα σε Ριζότο κολοκύθας με φασκόμηλο και κάστανο, Γαλοπούλα ψητή με παραδοσιακά συνοδευτικά και Ψητό μοσχαρίσιο Rib Eye με γλασαρισμένα κρεμμυδάκια και σάλτα κόκκινου κρασιού, ενώ για το τέλος, θα απολαύσετε Ζεστό strudel με σάλτσα butterscotch και Καφέ με Μίνι κρουασάν (80€).

Για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς διαλέξτε ανάμεσα σε Φρέσκα στρείδια σε θρυμματισμένο πάγο, με βινεγκρέτ από shallot και λεμόνι, Πιτάκια ατμού με ψητή πάπια και σάλτσα hoi sin, Πίτσα με μοσχαρίσιο φιλέτο, ρόκα, παρμεζάνα και τρούφα, Κροκέτες με ριζότο με κρόκο Κοζάνης με μοτσαρέλα di Bufala, Σαλάτα από τρυφερό baby σπανάκι με αυγά ορτυκιού, τραγανή πανσέτα και dressing μελιού, Λαυράκι Carpaccio με Piment d’ Espellete και ξύσμα αυγοτάραχου, Μοσχαρίσιο φιλέτο με τζίντζερ, σχοινόπρασο και σάλτσα σόγιας, Αστακό Thermidor με μουστάρδα Dijon και παρμεζάνα, Ραβιόλια με τυρί Ricotta και σπανάκι ψητά τοματίνια και vinaigrette βασιλικού και Πανακότα εσπρέσο ή σοκολατένια macaron (110€).

Στο New Taste μπορείτε να απολαύσετε πρωτοχρονιάτικο πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο γεύμα.

Πληροφορίες: New Taste, Φιλελλήνων 16, Ξενοδοχείο New Hotel, Σύνταγμα, 210-210 3273170.

Semiramis

To Semiramis υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα με συναρπαστικές μεσογειακές απολαύσεις και λαμπερή design ατμόσφαιρα. Το δείπνο της Παραμονής Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς, έχει επιμεληθεί ο chef Παναγιώτης Τσιριώτης, με γνώμονα την απόλαυση για ολόκληρη την παρέα ή την οικογένεια. Για τις 24/12 ετοιμάζει Βελουτέ σούπα κολοκύθας με πράσινο μήλο & τραγανό προσιούτο, Πράσινη Σαλάτα με ρόδι, μήλο, κροκέτα με κατσικίσιο τυρί & καρύδια pecan, Ριζότο με άγρια μανιτάρια, θυμάρι & φρέσκια τρούφα, Χοιρινή κοτολέτα με σωτέ λαχανικά, κέικ πατάτας & σάλτσα με εστραγκόν και Pavlova με φρέσκα βατόμουρα (75€), ενώ για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς το δείπνο περιλαμβάνει Καρπάτσιο από λαυράκι με μαύρο χαβιάρι, Σαλάτα αστακού με vinaigrette εσπεριδοειδών, Φρέσκος σολομός με πουρέ λεμονιού, θυμάρι και confit από τοματίνια, Σπιτικά ραβιόλι με φουα γκρά, άγρια μανιτάρια & κρέμα παρμεζάνας, Μοσχαρίσιο φιλέτο black angus με μικρές Γαλλικές πατάτες, σπαράγγια, σάλτσα bearnaise & φρέσκια τρούφα και Ζεστή τάρτα σοκολάτας Valrhona με παγωτό βανίλιας (95€). Ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, όσοι θέλουν θα απολαύσουν πλούσιο brunch (60€), ενώ το πρωί της Πρωτοχρονιάς πλούσιο πρωινό (40€).

Πληροφορίες: Semiramis, Χαρ. Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, 210 6284500.

Τιτάνια

Το Τιτάνια γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα με ανανεωμένη διάθεση και λαμπερά ρεβεγιόν. Το Olive Garden θα προσφέρει για τη βραδιά της Παραμονής των Χριστουγέννων μενού 6 πιάτων με 70€, ενώ για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχει σχεδιαστεί ένα πρωτοποριακό μενού 7 πιάτων, που προσφέρεται με 80€. Το χριστουγεννιάτικο μενού περιλαμβάνει Σούπα αστακού με δενδρολίβανο και κόκκινες φακές, Αρνίσια νουαζέτα με φυστίκι Αιγίνης, πανακότα φινόκιο, σάλτσα βουτύρου με βατόμουρα, αλμυρό σου με κρέμα φυστικιού, Νιόκι πατάτας με άγρια μανιτάρια, κροκάν αμυγδάλου και καραβίδες, Χήνα με παραδοσιακή γέμιση, κρέμα κόκκινου λάχανου με τεντούρα, πουρέ καπνιστής σελινόριζας, πέρλες λαχανικών, Κατσικίσιο τυρί Rang stone με γλυκό κάστανο και baby παντζαρόφυλλα και γλυκό, ενώ για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς Αφρώδης σούπα πράσινων σπαραγγιών, με καπνιστό ορτύκι και κρέμα πικραμύγδαλου, Βασιλικά χτένια, φάβα με πορτοκάλι, τάρτα καραμελωμένου κρεμμυδιού, τραγανό σαλάμι Λευκάδος , αρώματα εσπεριδοειδών από ξηρό πάγο, Σφυρίδα με πράσο και σέλινο αυγολέμονο, τρίμα αυγοτάραχο, τραγανό φινόκιο, Φιλέτο γάλακτος με παρφέ πάπιας, πουρέ κολοκύθας με αλμυρή ζάχαρη, baby καρότα, σάλτσα σύκου με άρωμα Ελληνικού καφέ, Αγελαδινό τυρί Port salut με κριτσίνι ηλιόσπορου και baby σαλάτα και γλυκό.

Πληροφορίες: Τιτάνια, Πανεπιστημίου 52, 210 3326000.

Plaza

Γιορτές με αρώματα Ελλάδας ετοιμάζει το ξενοδοχείο Plaza και ο Γιάννης Μπαξεβάνης, με υπέροχες ελληνικές χριστουγεννιάτικες γεύσεις. Για την Παραμονή Χριστουγέννων ο chef Γιάννης Μπαξεβάνης προτείνει Γαλοπούλα, ψημένη και ζουμερή, γεμισμένη με χοιρινό κιμά και κάστανα, μπουφέ με 10 είδη σαλάτας, πολλά ορεκτικά φτιαγμένα εκείνη τη στιγμή, φιλέτο βουβαλίσιο και μπριζόλα ψημένη μέσα σε πευκοβελόνες και πολλά γλυκά εποχής (67€). Για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς το Γουρουνόπουλο θα είναι παραδοσιακά ο βασιλιάς του τραπεζιού, μαγειρεμένο ολόκληρο με κυδώνια και αρμπαρόριζα, ενώ ο μπουφές θα περιλαμβάνει σαλάτες και ορεκτικά, ολόκληρους φασιανούς ψημένους στις μυρτιές, πάπιες με πορτοκάλι και πιπέρια και ανατολίτικα πιλάφια με ορτύκια, χουρμάδες και αμύγδαλα. Χριστουγεννιάτικος κορμός, δίπλες, κουραμπιέδες και πολλά γλυκά εποχής θα κλείσουν το δείπνο σας (67€).

Πληροφορίες: N.J.V. Athens Plaza, Πλατεία Συντάγματος, Aθήνα, 210 3352400.

Αίγλη εστιατόριο

Φέτος τα Χριστούγεννα, η φρεσκάδα και ο πλούτος των αγνών ελληνικών υλικών κρύβονται στις εορταστικές γεύσεις που προσφέρει το Αίγλη Εστιατόριο στην Αίγλη Ζαππείου. Ο σεφ Μάκης Κοντοκώστας μαγειρεύει με γνώριμα χριστουγεννιάτικα υλικά και παραπομπές σε μεγάλα οικογενειακά τραπέζια. Στο ρεβεγιόν Χριστουγέννων θα γευθείτε Βελουτέ καραβίδας με κρέμα λεμονόχορτου και τραγανό ρύζι, Μπρουσκέτα από μπριος με μανιτάρια πλευρώτους, πέστο μυρωδικών, ελαιόλαδο και οξύμελι, Στηθοπλευρά μόσχου με κρέμα από πολέντα και μαρμελάδα τομάτας και Προφιτερόλ γεμιστά με κρέμα βανίλια, σοκολάτα αρωματισμένη με τόνκα και σος καραμέλας (40€). Στο ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς θα δοκιμάσετε Βελουτέ κάστανο με πορτοκάλι και πάπια κονφί, Φρέσκια σαλάτα με ρόδι, καβουρδισμένα καρύδια, μυρωδικά εποχής και κρέμα από μανούρι και σχοινόπρασο, Rib eye σχάρας με πουρέ κολοκύθας φασκόμηλο, με ρολάκια μανιταρόπιτας και σάλτσα τρούφας και Εκμέκ με μους γιαουρτιού, μήλο με κανέλα και βασιλικό και παγωτό βανίλια (45€).

Πληροφορίες: Αίγλη Εστιατόριο, Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας), 210 3369364.

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στην κορυφή της πόλης προτείνουν και φέτος οι Ορίζοντες Λυκαβηττού. Ο consultant chef Νίκος Φωτιάδης και η ομάδα του επέλεξαν ξεχωριστά μενού που «μυρίζουν» Χριστούγεννα και φιλοδοξούν να αιχμαλωτίσουν τη γεύση. Το μενού του Ρεβεγιόν Χριστουγέννων περιλαμβάνει Μίνι ψητή καραμελωμένη κολοκύθα με σταχτί πιπεράτο κατσικίσιο τυρί σε μπισκοτάκια κανέλας, Σούπα Βελουτέ κόκκινου Εβρίτικου τραχανά με ψητό βουβαλίσιο καβουρμά και λάδι τρούφας, Τζιγεροσαρμάδες με κιμά, συκωτάκια πουλιών και ξηρά φρούτα σε σάλτσα βισάντο και μαστίχα, Πολύχρωμα σαλατικά με παπαρδέλες μαριναρισμένης κολοκύθας και καρπάτσιο σπαραγγιού αυγό ορτυκιού ποσέ και ντρέσινγκ ροδιού, Σιγομαγειρεμένο μαύρο χοιρινό με κράνα γκλασέ, πουρέ από ψητά καρότα με κάρο και πατατόπιτα Τήνου και Κορμό σοκολάτας με λεβάντα και φρούτα του δάσους (55€). Το μενού του ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει Μούς γαρίδας σε τρίγωνο τοστάκι φρυγανισμένο με σουσάμι, Σούπα Βελουτέ μπλε μεσογειακού καβουριού με μίνι κροκέτες καβουριού πανέ με μαλλιά αγγέλου και λάδι καπνιστής πάπρικας, «Ριζότο» κουνουπιδιού με μανιτάρι πορτομπέλο γεμιστό τυριά και απάκι σε σάλτσα από ανθό μοσχοκάρυδου, Σαλάτα Βαλεριάνα με ρόδια, σταφίδες, αμύγδαλα, φλέικς μετσοβόνε και ντρέσινγκ από ξίδι, Rib eye steak με κρούστα μανιταριών και αγριοράπανου με γογγύλια σοτέ και τάρτα πατάτας σε σάλτσα από κρασί πόρτο και Φοντάν τζίντζερ με μελάσα, εσπρέσο και γκλασαρισμένα φρούτα του δάσους (85€).

Πληροφορίες: Ορίζοντες Λυκαβηττού, Αριστίππου 1 (είσοδος τελεφερίκ), Λυκαβηττός, 2107227065.

Amigos

Για ρεβεγιόν με εξωτικό άρωμα, περάστε από τα Amigos Γλυφάδας ή Νέας Σμύρνης. Την Παραμονή των Χριστουγέννων θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε από τις μεξικάνικες γεύσεις του κανονικού μενού και να δοκιμάσετε τη νόστιμη καλύτερη μαργαρίτα, διασκεδάζοντας με live Christmas fiesta. Την παραμονή θα αλλάξετε τον χρόνο με μεξικάνικους ρυθμούς και γεύσεις, καθώς τα Amigos θα υποδεχτούν το 2013 με live Latin & Salsa ρυθμούς αλλά και ξεχωριστές γεύσεις από την Λατινοαμερικάνα chef Julia Pujalla De Bassi. To μενού της Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει Chimichanguitas Γαρίδες, Amigos Salad, Pollo – Puerco Con Salsa Mexicana και Cheesecake με σάλτσα βατόμουρων (29€).

Πληροφορίες: Amigos, Κύπρου 65Α, Γλυφάδα, 210 8983167 / Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, Ν.Σμύρνη, 210 9332220.

Meat House

Φέτος γιορτάστε τα Χριστούγεννα και τον νέο χρόνο με άφθονο καλό κρέας, ζωντανή ελληνική μουσική και οικονομικές τιμές. Το μενού της Παραμονής Χριστουγέννων περιλαμβάνει Πίτα Χριστουγεννιάτικη με καπνιστό μπέικον, ζαμπόν, γαλόπουλα, πράσο, παρμεζάνα και ανθότυρο, χριστουγεννιάτικη γέμιση με κουκουνάρι, καστανά, σταφίδες και μήλο φιρίκι και φλεικς γαλοπούλας, σαλάτα πανδαισία, Ψαρονέφρι γεμιστό με δαμάσκηνα και τυρί μετσοβόνε, Μπριζόλα κόντρα φιλέτο μοσχαρίσιο με αρωματισμένο βούτυρο και πιπεράτη σάλτσα και Αμυγδαλόπιτα με παγωτό βανίλια και σιρόπι καραμέλα (19,90€). Για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχετε να επιλέξετε από Ταλαγάνι στη σχάρα με σφολιάτα ψητή ντομάτα και σως βατόμουρο, Ρύζι οriental με μανιτάρια πιπεριές μπέικον και κόλιανδρο, Σαλάτα αμβροσία, Σταβλίσια χοιρινή μπριζόλα στα κάρβουνα με γλυκά κρεμμυδάκια, ψητή πατάτα με Jack Daniels σως και Σοκολατόπιτα με παγωτό και καραμελωμένα καρύδια (19,90€).

Πληροφορίες: Meat House, Ελ.Βενιζέλου 57, Ν.Σμύρνη, 210 9328638.

Locanda

Το μουσικό εστιατόριο Locanda στην καρδιά του Αμαρουσίου, ετοιμάζει εορταστικά μενού για να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα με την οικογένειά σας ή και με τους φίλους σας, νιώθοντας σαν στο σπίτι σας. Το μενού της Παραμονής των Χριστουγέννων περιλαμβάνει Πράσινη σαλάτα με ρόδι, σύκα, καρύδια και vinaigrette από γκρεϊπ φρουτ, Σουφλέ από γραβιέρα και γλυκιά κολοκύθα, Γαλοπούλα με κάστανο, κουκουνάρι, σταφίδες και ρύζι με αρωματικά, Αγριογούρουνο με σως από βατόμουρο και πουρέ από γλυκιά κολοκύθα με μέλι και crème και Μους από λευκή και μαύρη σοκολάτα με σως από δαμάσκηνο (45€). Την Παραμονής της Πρωτοχρονιάς θα δοκιμάσετε Πράσινη σαλάτα με σολωμό, καρύδια και vinaigrette από μαυροδάφνη, Ριζότο με σπαράγγια, γλυκιά κολοκύθα λάδι τρούφας και παρμεζάνα, Φιλετάκια μοσχαρίσια με κρούστα από μανιτάρια πορτσίνι με πατάτες φοντάν και σπανάκι augratin, Γλυκό αγριογούρονο με δαμάσκηνα, βερίκοκα και πουρέ γλυκοπατάτας με σάλτσα από πράσινο πιπέρι και Πάβλοβα με φράουλα ή κάστανο (50€).

Πληροφορίες: Locanda Music Restaurant, Πλαταιών 6, Μαρούσι, 210 6129330.

2μαζί

Το εστιατόριο 2Μαζί του Ηλία Γώγου και του Γιάννη Μπαξεβάνη ετοιμάζει ένα ξεχωριστό μενού για την Παραμονή των Χριστουγέννων με 12 γεύσεις. Σαλάτα με κολοκυθάκια μαρινέ με μέλι, δυόσμο και ταρτάρ σολωμού, Πολύχρωμη σαλάτα με ντρέσσινγκ ροδιού, Σαλάτα με όσπρια και ελληνικά βότανα, Τάρτα πράσου, Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και γαρίδες σχάρας, Λαυράκι πανέ με περγαμόντο, Φιλέτο σολομού με σέσκουλα και σάλτσα πορτοκαλιού, Φιλέτο γαλοπούλας σωτέ με παραδοσιακή γέμιση, Φοντάν σοκολάτας, Μιλφέιγ με κρέμα πορτοκαλιού και δυόσμο, Μους λευκής σοκολάτας και Τριλογία παγωτών θα σας γεμίσουν με υπέροχες μυρωδιές και γεύσεις (45€).

Πληροφορίες: 2Μαζί, Νίκης 48, Πλάκα, 210 3222839.

Duka

Το club restaurant Duka στο κέντρο του Κολωνακίου, ετοιμάζει και φέτος ένα ξεχωριστό ρεβεγιόν Χριστουγέννων, με ένα πληθωρικό μεσογειακό μενού. Μετά τη Βελουτέ τραχανά με σύγκλινο Μάνης, το Σουφλέ Τυριών με λαχανικά και αλλαντικά, τη Σαλάτα με ρόδι και κατσικίσιο τυρί, τα Γεμιστά Κοτοπουλάκια με κάστανα, ρύζι και πατάτες και την Σαρλότ σοκολάτας, κατεβείτε στον κάτω όροφό του εστιατορίου για ξέφρενο πάρτι μέχρι το πρωί (45€).

Πληροφορίες: Duka, Αλωπεκής 21, Κολωνάκι, 210 3641545

Βάλια Κανελλοπούλου

[email protected]