Πάμε για παγωτό στα καλύτερα της Αθήνας

pagoto
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Εξερευνούμε παλιά και νέα στέκια για την αγαπημένη δροσερή λιχουδιά και γεμίζουμε το χωνάκι μας με πολύχρωμες μπάλες που κάνουν τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού πιο υποφερτές.

Κόκκιον, Ψυρρή
Νέα άφιξη στην Πρωτογένους στου Ψυρρή, όπου θα βρείτε 24 γεύσεις σπιτικού χειροποίητου παγωτού, με την υπογραφή του Βασίλη Παπαματθαίου, ζαχαροπλάστη με εμπειρία στο εξωτερικό που προσφέρει παγωτό για όσους θέλουν την αυθεντική γεύση. Αυτό σημαίνει προσεγμένη πρώτη ύλη, χωρίς έτοιμες σκόνες, με γάλα από τον Βόλο και μυστικές, μοναδικές συνταγές, που περιλαμβάνουν από μακεδονικό χαλβά μέχρι γαλλική σοκολάτα Weiss. Πάρτε μια γεύση με παγωτό καρύδα με μπισκότο στον ατμό και κομμάτια σοκολάτας. Info: Πρωτογένους 2, Ψυρρή, 6981563511.

Nicecream, Νέα Ερυθραία
Τι θα λέγατε για ένα gelato… burger, για δροσιστικές γρανίτες με 100% φρούτα, χωρίς ζωικά παράγωγα και λακτόζη, αλλά και για βάφλες με παγωτό κάθε είδους; Αν όλα σας φαίνονται ελκυστικά, βάλτε μπρος για Νέα Ερυθραία και το Nicecream, όπου θα βρείτε χειροποίητο παγωτό, με πρωτότυπες γεύσεις, αγνά υλικά, ιδιαίτερη υφή, αλλά και παγωτά vegan, χωρίς λακτόζη και χωρίς ζάχαρη για τους πιο προσεκτικούς. Στα ατού του προσθέστε και το πολύ ευγενικό προσωπικό, πρόθυμο να σας κατατοπίσει. Info: Κώστα Βάρναλη 19, Νέα Ερυθραία, 210 6253572.

Le Greche, Σύνταγμα
Όλοι θέλουν να δοκιμάσουν λίγο γνήσιο, δροσερό gelato περιδιαβαίνοντας τη Ρώμη. Όταν, όμως, τα αεροπορικά δεν βγαίνουν, τότε το μπορείτε να πάτε μέχρι το Σύνταγμα και το La Greche, για να ζήσετε την εμπειρία του gelato, απλώς χωρίς το φόντο της Fontana di Trevi και του Τίβερη. Στο La Greche θα βρείτε πεντανόστιμο αυθεντικό παγωτό ιταλικού τύπου σε διάφορες ιδιαίτερες γεύσεις και υλικά όπως ρικότα από την Κρήτη, πορτοκάλια από τη Λακωνία, καφέ από τη Νάπολι κ.ά., με το φιστίκι να κάνει θραύση, σε τιμές λίγο πιο τσιμπημένες από το καθιερωμένο. Infο: Μητροπόλεως 16, Σύνταγμα, 21 67006458.

JOHN D. CARNESSIOTIS
Chocotopia, Πανεπιστημίου
Όπως το ακούτε: ουτοπία σοκολάτας, για να δοκιμάσετε παγωτό, όπως δεν το έχετε ξαναφάει. Η Chοcotopia στη Στοά Νικολούδη έφερε για πρώτη φορά στην Αθήνα, τα ρολά φρέσκου παγωτού. Κι αν αναρωτιέστε περί τίνος πρόκειται, να σας πούμε ότι είναι λαχταριστά ice cream rolls, δηλαδή ρολά παγωτού, ακριβώς όπως τα φτιάχνουν στους δρόμους της Ταϊλάνδης. Όσοι έχουν, λοιπόν, όρεξη για διαφορετικό και εξωτικό παγωτό –διατηρώντας και μια αδυναμία προς τη σοκολάτα- δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη. Info: Πανεπιστημίου 41, Στοά Νικολούδη, Αθήνα, 211 4001515.

Mattonella, Μοναστηράκι
Το Mattonella βρίσκεται σε δύο σημεία του κέντρου, Ψυρρή και Ερμού, και αν περάσετε απ’ έξω θα καταλάβετε ότι είναι αδύνατο να μην κάνετε μια στάση για να δείτε τα χειροποίητα ιταλικά παγωτά του. Τα υλικά του είναι τόσο φρέσκα και οι γεύσεις του πολλές και εκλεκτές, χωρίς να «τσιγκουνεύονται» την ποσότητα της μπάλας -η οποία βέβαια κοστίζει 2,30 ευρώ. Δοκιμάστε τη δροσερή γρανίτα φρούτα του δάσους, σορμπέ σοκολάτα, μέντα με κομμάτια σοκολάτας και γενικά σας συστήνουμε να ξεφύγετε από τα κλασικά για να έχετε την απόλυτη εμπειρία. Info: Ερμού 82, Μοναστηράκι και Αγίων Αναργύρων 8, Ψυρρή, 210 3315165.

Il Vero, Γαλάτσι
Στην πολυσύχναστη λεωφόρο Βεΐκου του Γαλατσίου, θα διαπιστώσετε ότι σε ένα σημείο της συγκεντρώνεται πολύς κόσμος. Εκεί βρίσκεται το Il Vero, όπου ντόπιοι κυρίως και επισκέπτες της περιοχής σταματούν για ένα χωνάκι ή κυπελάκι παγωτό από τις πολλές γεύσεις του. Το Il Vero δεν έχει λάβει τυχαία πιστοποιητικό ποιότητας, παρέχοντας στον κόσμο και κλασικές γεύσεις, αλλά και πιο ιδιαίτερες, με αγαπημένη μας τη μαύρη σοκολάτα και το πορτοκάλι. Info: Λ. Βεΐκου 59 και Πανδώρας, Γαλάτσι, 210 2922367.

Choco Latte Milano, Άλιμος
Στο Choco Latte Milano θα φάτε αγνό παγωτό, χωρίς χρωστικές με ποιοτικά υλικά από όλη την Ελλάδα και θα το απολαύσετε, αρκεί να μπορέσετε να επιλέξετε ανάμεσα στις φρουτένιες, τις σοκολατένιες και τις υπόλοιπες γεύσεις του. Ένα από τα αγαπημένα μας είναι το παγωτό πορτοκάλι, που είναι σούπερ αρωματικό και γευστικό, ενώ και η σοκολάτα με πιπέρι ξεπερνά αυτά που ξέραμε ως τώρα στη γεύση του παγωτού. Δοκιμάστε, επίσης και παγωτό καρπούζι, που ταιριάζει ιδανικά στην εποχή. Info: Λεωφ. Αλίμου 53, Άλιμος, 213 0231660.