Τι συνέβη στον φετινό Διαγωνισμό Σεφ του 5ου Mediterranean Yacht Show

surfnturf

Το πιάτο του Δημήτρη Μπρίνιου που κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία Α’ Platinum

ΤΡΙΤΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Ο γαστρονομικός διαγωνισμός Surf’n’Turf ανέδειξε υπέροχα πιάτα στο πλαίσιο του 5ου Mediterranean Yacht Show, με τις θαλασσινές γεύσεις να πρωταγωνιστούν.

Το 5ο Mediterranean Yacht Show, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 28 Απριλίου έως την 1η Μαΐου, πέρασε πλέον στην ιστορία ως μια ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 107 πολυτελών επανδρωμένων σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και περισσότερους από 400 επαγγελματίες από όλο τον κόσμο. Η πόλη και το λιμάνι του Ναυπλίου αποτέλεσαν για ακόμα μια φορά την ιδανική τοποθεσία για τη φιλοξενία αυτής της ετήσιας γιορτής του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα, η οποία φέτος προσέλκυσε περισσότερες συμμετοχές από τα υπόλοιπα διεθνή shows.

Μέσα σε όλα, η γιορτή είχε και γαστρονομικό χαρακτήρα, με τον φετινό Διαγωνισμό Σεφ Surf’n’Turf, όπου οι βραβευμένοι με 2 αστέρια Michelin σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη του Funky Gourmet και Αntonio Mellino του Quattro Passi συμμετείχαν στην κριτική επιτροπή, μαζί με τους brokers Sarah Sebastian, Sophia Tutino και Maarten Janssen.

O σεφ Ιωάννης Βενιέρης

Τα πληρώματα των σκαφών είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ικανότητες και τη δημιουργικότητά τους στον γαστρονομικό διαγωνισμό, που αποτέλεσε μια ιδιαίτερα απαιτητική πρόκληση για τους συμμετέχοντες. Στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός πιάτου που να συνδυάζει τα θαλασσινά με το κόκκινο κρέας, οι σεφ κατάφεραν να εντυπωσιάσουν την κριτική επιτροπή με την φαντασία και την πρωτοτυπία τους. Χρησιμοποίησαν προϊόντα τοπικής παραγωγής από τη γη και τη θάλασσα στο μέγιστο και κάθε πιάτο ανέδειξε την μεγάλη ποικιλία φρέσκων υλικών που παράγει η Ελλάδα. Χρησιμοποιώντας μια ευρεία γκάμα από θαλασσινά και ψάρια καθώς και κόκκινο και λευκό κρέας, ακόμα και φουά γκρα, οι διαγωνιζόμενοι παρουσίασαν πολλές παραλλαγές στο θέμα. Κάποια πιάτα ήταν κλασικά, ενώ άλλα πιο μοντέρνα, ωστόσο οι κριτές συμφώνησαν σε ένα πράγμα: το άριστο επίπεδο παρουσίασης και τεχνογνωσίας. Τα yachts που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, είχαν επίσης την ευκαιρία να συμμετέχουν και στον διαγωνισμό Tablescaping, στον οποίο αξιολογείται το ταλέντο των πληρωμάτων στο στήσιμο ενός τραπεζιού που χαρακτηρίζεται από κομψότητα.

O σεφ Νικόλας Παπακωνσταντίνου που κέρδισε την τρίτη θέση στην κατηγορία Α'

Στην κατηγορία Α’ Platinum την Γεωργιάννα Χιλιαδάκη συνόδευσαν στην κριτική επιτροπή οι brokers Sophia Tutino και Maarten Janssen, οι οποίοι κατέχουν μεγάλη γαστρονομική εμπειρία συμμετέχοντας ως κριτές σε αντίστοιχους διαγωνισμούς. Οι διαγωνιζόμενοι σεφ υποβλήθηκαν στη δοκιμασία την Δευτέρα 30 Απριλίου και οι ξεχωριστές δημιουργίες τους έβαλαν σε διλήμματα τους κριτές, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι με την παρουσίαση καθώς και την πρωτότυπη προσέγγιση στο φετινό θέμα.

Κατηγορία Α’
Η κατηγορία Α’ απευθύνεται σε yachts με ημερήσιο ναύλο στην υψηλή σεζόν μέχρι 6.999 ευρώ. Οι σεφ δημιούργησαν πιάτα τα οποία αντιπροσώπευσαν ιδανικά το θέμα Surf ‘n’ Turf και οι καλύτερες συμμετοχές επιλέχθηκαν για την προσοχή στη λεπτομέρεια, τη γεύση και τη συνολική ικανότητα. Οι νικητές ήταν οι ακόλουθοι:

1η θέση
M/Y Nashira NV
Κωνσταντίνος Βλαντίκας

2η θέση
S/Y Nova
Σωτήριος Μπεμπεδέλης

3η θέση
Μ/Υ Thirty Love
Νικόλας Παπακωνσταντίνου

Νικητής Tablescaping
M/Y Nashira NV

Το πιάτο του Κωνσταντίνου Βλαντίκα που κέρδισε την 1η θέση στην κατηγορία Α'

Κατηγορία Α’ Platinum
Σε αυτή την κατηγορία μπορούν να λάβουν μέρος yachts με ημερήσιο ναύλο στην υψηλή σεζόν από 7.000 ευρώ και πάνω. Το επίπεδο των πιάτων ήταν ιδιαίτερα υψηλό, επαναπροσδιορίζοντας το κλασικό θέμα και προσδίδοντας σύγχρονες πινελιές που αντανακλούν τις διεθνείς τάσεις. Οι νικητές ήταν οι ακόλουθοι:

1η θέση 
Μ/Υ Option B
Andrea Vercelli

2η θέση
Μ/Υ L’ Equinox
Ιωάννης Βενιέρης

3η θέση
M/Y Martina
Δημήτρης Μπρίνιος

Νικητής Tablescaping 
Μ/Υ Dragon

Οι νικητές του απαιτητικού Chefs’ Competition και Tablescaping Competition ανακοινώθηκαν στο αποχαιρετιστήριο πάρτι του 5ου Mediterranean Yacht Show, το οποίο πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Φουγάρο και με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, το event κατέληξε σε μια χαρούμενη γιορτή, που κάθε χρόνο γίνεται και πιο ιδιαίτερη.