Το ανανεωμένο μενού του Blends είναι μια όαση στο κέντρο της Γλυφάδας

blends
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Δοκιμάσαμε πιάτα από το νέο μενού του Blends, ήπιαμε προσεγμένα κοκτέιλ και ταξιδέψαμε σε Ελλάδα και Μεσόγειο, από το κέντρο της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Έπιασε το δικό του χώρο στην πιάτσα της Γλυφάδας τον Σεπτέμβρη του 2017, με σήμα κατατεθέν την περίφημη ελιά στο bar του, κι έκτοτε δεν σταματά να ανανεώνεται και να εξελίσσεται, δημιουργώντας μια δυνατή all-day επιλογή στα νότια προάστια.

Εμείς, το επισκεφτήκαμε πρόσφατα, τις πρώτες ημέρες του καλοκαιριού, για να δοκιμάσουμε το ανανεωμένο μενού του, το οποίο ακολουθεί τη φρεσκάδα της εποχής, με την επιμέλεια του καταξιωμένου σεφ, Κωνσταντίνου Λώλα. Αν μη τι άλλο, η ομάδα του Blends δείχνει να παραμένει πιστή στη φιλοσοφία “see, feel, taste, smell & listen”, ενισχύοντας το παιχνίδι της ανάμειξης και ανάδειξης των αισθήσεων ακόμα περισσότερο.

Η ελιά-σήμα κατατεθέν του Blends

Στις νέες του προτάσεις, το Blends περιλαμβάνει λαχταριστές hand made πίτσες από το φούρνο του, καθώς επίσης επιλογές πάστα και ριζότο που έχουν πλέον τη δική τους θέση στον κατάλογο. Σε αυτά προσθέστε και δροσιστικές σαλάτες, ζουμερά burgers, πρώτης ποιότητας κρεατικά, αλλά και θαλασσινά συνδυασμένα εξαιρετικά, κι έχετε μια φουλ μεσογειακή κουζίνα στο πιάτο, με διεθνείς επιρροές, με χρήση φρέσκων και φυσικών υλικών και σπιτικών προϊόντων, από ψωμί, μέχρι σορμπέ.

Η βάση για το δροσερό Osby Americano

Επειδή, όμως, είχαμε ακούσει πολλά και για τα κοκτέιλ του, δεν μπορούσαμε να τα παραλείψουμε από το γεύμα μας. Η βραβευμένη με Shaker Award μπάρα του Blends, με head bar leader την Μυρσίνη Σπανέλη μαζί με τους The Hybro-Gardeners, έχουν δημιουργήσει μια εντυπωσιακή λίστα με break–through signature κοκτέιλ σύμφωνα με τις γαστρονομικές τάσεις, αλλά και όλες τις νέες τεχνικές, που πρέπει να δοκιμάσετε. Ο υβριδικός κατάλογος με τα κοκτέιλ είναι ξεχωριστός με το blending tree να ρίχνει τους καρπούς του και κάθε φορά να δίνει έμπνευση για ένα άλλο θέμα. Όλα τα υλικά είναι προσεκτικά διαλεγμένα, με πλήρη έμφαση στα πάντα, ακόμη και στον πάγο, ο οποίος ήταν κρυστάλλινος και συμμετρικός, τόσο που έμοιαζε με έργο τέχνης –ο πάγος, άλλωστε, μάθαμε ότι για τον bartender είναι ό,τι και η φωτιά για τον σεφ: βοηθά να «δέσουν» τα υλικά. Προτού ξεκινήσουμε το γεύμα μας, δοκιμάσαμε ένα δροσερό Osby Americano, με Aperol amaro liqueur, premium βερμούτ, γκρέιπφρουτ σόδα, ραβέντι και…φίλτρο αγάπης και καθίσαμε στις θέσεις μας για να δοκιμάσουμε τις νέες προτάσεις.

Ξεκινήσαμε με μαρινάτα σε τραγανά ψωμάκια (με γαύρο, σφυρίδα, τόνο και σολομό), παίρνοντας μια πρώτη θαλασσινή γεύση και συνεχίσαμε με πεντανόστιμο μοσχάρι καρπάτσιο με κανθαρέλες, γκοργκονζόλα, μαγιονέζα τρούφας, αχλάδι και κρέμα πραλίνας, το οποίο ταίριαζε ιδανικά με το αγιωργίτικο που μας σύστησε ο σομελιέ, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει επιμεληθεί τη λίστα κρασιών από τους ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες και ήταν μαζί μας καθ’ όλη τη διάρκεια του γεύματος με τις προτάσεις του. Για τους λάτρεις του κρασιού, να πούμε ότι μια φορά το μήνα οργανώνονται βραδιές γευσιγνωσίας με γνωστά κτήματα οίνων, όπου το κρασί παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η σαλάτα με τα αντίδια, προσεκτικά τοποθετημένη στη μια πλευρά του πιάτου

Μια σαλάτα-έργο τέχνης έφτασε στη συνέχεια, με τα αντίδια με καραμελιασμένα καρύδια, αχλάδι, ρόδι, κατσικίσιο τυρί σε τραγανό ψωμί και ντρέσινγκ γκοργκονζόλας να είναι όλα παραταγμένα στη μία πλευρά του πιάτου, σε ένα συνδυασμό με ισορροπία πικρού, γλυκού, όξινου, με έντονη τη γεύση του κατσικίσιου τυριού.  

Ο μπακαλιάρος σε λευκή μίσο, μελιτζάνα σε παραλλαγές και πίκλα τζίντζερ ήταν ένα πολύ νόστιμο πιάτο με υπέροχη σάλτσα και πολύ τρυφερό ψάρι, ενώ η Surf & Turf πρόταση που έκλεισε το κυρίως γεύμα, με φιλέτο γάλακτος, φουά-γκρά, καραβίδα με νιόκι πατάτας και σάλτσα ζου, με μια ελαφριά αίσθηση τρούφας και τρυφερό κρέας, φανέρωνε την εξαίρετη πρώτη ύλη.

Ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα, ο μπακαλιάρος σε λευκή μίσο

Τα γλυκά είναι μια άλλη, εντελώς ξεχωριστή ιστορία, που εξυπηρετούν όλα τα γούστα. Σας αρέσει η σοκολάτα; Δοκιμάστε το Φουλ Σοκολάτα, με κρεμέ Guanagia, αλμυρή καραμέλα, φουντούκια και παγωτό εσπρέσο, το οποίο είναι τόσο καλό, όσο ακούγεται. Προτιμάτε τα τσιζκέικ; Δοκιμάστε το κέικ τυριού, με ζελέ από σμέουρα, λουλούδια και σούπα φράουλας, με τα καλοκαιρινά του αρώματα. Θέλετε κάτι πιο όξινο; Μιλφέιγ, κρέμα λεμονιού με τραγανά φύλλα και σορμπέ γιούζου-λάϊμ-καρύδας, φουλ τραγανό και κρεμώδες. Θέλετε κάτι εντυπωσιακό; H σφαίρα μαρέγκας, ναμελάκα από σοκολάτα Ivoire, φράουλες και σορμπέ μύρτιλα, θα σας «ρίξει».

Το δικό μας γεύμα τελείωσε με ένα υπέροχο κοκτέιλ-αποδόμηση της piña colada, με μοβ μους καρύδας, που αν και έπρεπε να την ανακατέψεις με το ρούμι, το βερμούτ και τα υπόλοιπα υλικά, δεν μπορούσες να αντισταθείς στο να την απολαμβάνεις μόνη της με… το καλαμάκι.

Σφαίρα μαρέγκας, φράουλες, σορμπέ μύρτιλο και όλα τα καλά

Κι αν διαβάζετε όλα τα παραπάνω, αλλά προσέχετε τη διατροφή σας, υπάρχει η ενδιαφέρουσα πρόταση του διατροφολόγου Θαλή Παναγιώτου με ειδικό κατάλογο με υγιεινές λιχουδιές, που περιλαμβάνει από ορεκτικά, κυρίως πιάτα μέχρι και λαχταριστά επιδόρπια που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς. Μπορείτε, μάλιστα, να επιλέξετε το γλυκό σας χωρίς γλουτένη ή ακόμα και sugar free και να ζήσετε όλη την εμπειρία, χωρίς στερήσεις.

Το καλοκαίρι αναμένεται ιδιαίτερο και πολύ γευστικό στο Blends κι αν ο δρόμος σας βγάλει στη Γλυφάδα, μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στην υπέροχη αυλή του και να απολαύσετε το καλοκαιρινό του… μιξάζ γεύσεων.

Info
Blends
Φοίβης 19, πλατεία Νυμφών Γλυφάδα
2111821711
από 35 ευρώ/άτομο

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ