Στο Buffalo Wings and Rings απολαμβάνουμε το Μουντιάλ τρώγοντας

buffalo-wings-kai-rings-rings

Το φετινό μουντιάλ θα είναι... καυτό στο Buffalo Wings and Rings

ΤΡΙΤΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Επισκεφτήκαμε το πρώτο sports/lifestyle εστιατόριο της Αθήνας, δοκιμάσαμε αυθεντικό αμερικάνικο μενού και είδαμε από κοντά πώς είναι εσύ να καταναλώνεις απολαυστικές θερμίδες και γύρω σου, στις δεκάδες οθόνες, οι άλλοι να τις «καίνε».

Τα έχουμε δει κατά κόρον στις αμερικάνικες ταινίες, αλλά στην Ελλάδα δεν είμαστε πολύ συνηθισμένοι στα εστιατόρια με τις άπειρες οθόνες που παίζουν διάφορα αθλητικά event, όσο εσύ απολαμβάνεις τα μπέργκερ σου. Το Buffalo Wings and Rings, μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες sports εστιατορίων στην Αμερική με περισσότερα από 80 καταστήματα ανά τον κόσμο, ήρθε στη Νέα Ερυθραία για να το αλλάξει αυτό και να μας φέρει σε επαφή αφενός με ένα πιο προσεγμένο «γρήγορο φαγητό» και αφετέρου με μια «οπαδική» εμπειρία, όπου μπορούμε να παρακολουθήσουμε το αγαπημένο μας αθλητικό δρώμενο απολαμβάνοντας γνήσια αμερικάνικη κουζίνα με ευρωπαϊκές επιρροές.

Οι 31 οθόνες led (εκ των οποίων η μια είναι 81 ίντσες!) προβάλλουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αγώνες διαφορετικών αθλημάτων από όλα τα μέρη του πλανήτη, ενώ υπάρχει δυνατότητα το εστιατόριο να χωριστεί σε 4 χώρους με βάση τις αθλητικές προβολές, χωρίς ο ένας χώρος να ενοχλεί τον άλλο. Τώρα που βρισκόμαστε και σε περίοδο Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, αποτελεί σίγουρα μια ιδανική επιλογή αν το ποδόσφαιρο σας ανοίγει την όρεξη και θέλετε να το απολαύσετε σε καθαρή εικόνα με καλό ήχο και σε ένα φιλικό περιβάλλον, όπου και οι γύρω σας θέλουν να ζήσουν την ίδια εμπειρία με εσάς.

Ο σεφ... Buffalo

Μπαίνοντας στο «ψητό», να σας πούμε πως το μενού του είναι all-american, με πολλές κλασικές αμερικάνικες γεύσεις, αλλά και αμέτρητες παραλλαγές σε ό,τι αφορά τον τρόπο μαγειρέματος των πιάτων, βραβευμένες συνταγές, καθώς και επιλογές για χορτοφάγους. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι δεν πρόκειται, όμως, για άλλο ένα fast-foodάδικο με αμφιβόλου ποιότητας γρήγορο φαγητό. Το φαγητό του είναι φρέσκο, με τα πάντα από τις σος και τα spices μέχρι τα μπιφτέκια να είναι δικής τους παραγωγής και η τελική αίσθηση να είναι ότι έφαγες καλά, όχι ότι «πνίγηκες» μέσα στην άβυσσο του junk. Επιβεβαίωση σε αυτό αποτελεί και το κομμάτι του επιδορπίου, πίσω από το οποίο «κρύβεται» ο διάσημος pastry chef, Διονύσης Αλέρτας, με προσεγμένες επιλογές όπως Choco Peanut Madness με τραγανό μπισκότο σοκολάτας, φιστίκια και καραμέλα βουτύρου, επικαλυμμένο με σοκολάτα γάλακτος, Banoffee, Chocolate Brownie κ.ά.

Εμείς ξεκινήσαμε με Buffalo Chicken Nachos, με τρυφερά κομμάτια από στήθος κοτόπουλου, βουτηγμένα στην πικάντικη Buffalo Hot Sauce, πάνω σε τραγανά τσιπς καλαμποκιού (8,49 ευρώ), το οποίο αποτέλεσε ένα λίγο πιο καυτερό για τα δικά μας γούστα ξεκίνημα. Οι χειροποίητες ροδέλες κρεμμυδιού (3,99 ευρώ) με homemade Chipotle Ranch Dressing ήταν πραγματικά διαφορετικές από αυτές που έχουμε συνηθίσει, φανερώνοντας τη σπιτική τους διάσταση και η πράσινη σαλάτα που δοκιμάσαμε, Pecan Chicken (9,99 ευρώ), με μοβ λάχανο, ντοματίνια, θρυμματισμένο blue cheese, φρέσκο κόκκινο μήλο, καραμελωμένα καρύδια, αποξηραμένα μύρτιλα με τρυφερό στήθος κοτόπουλου και δροσερό ντρέσινγκ φράουλας, ήταν σίγουρα επιπέδου προσεγμένου εστιατορίου.

Σπιτικά onion rings για λάτρεις και μη

Πρωταγωνίστριες στο μενού –και στον τίτλο του εστιατορίου- είναι σίγουρα οι φτερούγες κοτόπουλου, οι οποίες φτάνουν τους... 60 διαφορετικούς συνδυασμούς με 10 διαφορετικές γεύσεις επί 6 διαφορετικά καυτερά στάδια. Διαλέγετε φτερούγες ανάμεσα σε παραδοσιακές, boneless που είναι χωρίς κόκαλο, δηλαδή χειροποίητες μπουκιές ή παραδοσιακά παναρισμένα μπουτάκια, επιλέγετε τη γεύση της σάλτσας σας (υπάρχουν τα πάντα, από bbq μέχρι σκόρδο παρμεζάνα κι από γλυκόξινη μέχρι λεμόνι και πιπέρι) και τέλος της δίνετε την ένταση που θέλετε, από mild μέχρι… 1 million, για όσους έχουν μεταπτυχιακό και διδακτορικό στα καυτερά. 

Εμείς δοκιμάσαμε τις τρυφερές boneless wings (4,29 οι 4) με τη βραβευμένη Bourbon BBQ sauce, γλυκιά με επίγευση bourbon, προτιμώντας μια medium κατάσταση, δηλαδή λίγο καυτερό. Ομολογούμε, βέβαια, ότι η περιέργεια για την 1 million sauce δεν μας άφησε σε ησυχία και βουτήξαμε ένα χιλιοστό κοτόπουλου σε αυτή. Αποτέλεσμα; Μούδιασμα παρόμοιο με αναισθητική ένεση στον οδοντίατρο, για όσους δεν είναι συνηθισμένοι.

Οι τηγανητές πατάτες (2,49 ευρώ) είναι φυσικά φρέσκες, αλλά δεν αποτελούν τη μοναδική επιλογή. Μπορείτε να ταιριάξετε τις φτερούγες σας και με curly fries, πουρέ πατάτας, λαχανικά εποχής, onion rings και Saratoga chips.

Γλυκιά, αλμυρή, δροσερή Pecan Chicken Salad

Οφείλουμε να ομολογήσουμε, πάντως, πως τα Beef Sliders (6,99 ευρώ), δηλαδή μίνι μπέργκερ από 100% μοσχαρίσιο κιμά σε μίνι brioche με καραμελωμένα κρεμμύδια, μαρούλι, τουρσί και BWR special sauce, ήταν αυτά που μας έκλεψαν την καρδιά, με το απόλυτο ζουμερό, καλής ποιότητας και καλομαγειρεμένο κρέας, κάτι που δεν συναντάς συχνά σε μπέργκερ, τουλάχιστον από αλυσίδες.

Ξεχωριστά ήταν και τα Chicken Sliders (6,49 ευρώ), δηλαδή μπεργκεράκια με παναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλου, με ντομάτα, μαρούλι, μπέικον και σπιτικό Ranch Dressing, με τραγανή υφή από το κοτόπουλο και την πολύ νόστιμη σάλτσα να «δένει» το σύνολο.

Στο μενού του, πέρα από σαλάτες, ορεκτικά, φτερούγες και μπέργκερ (μίνι, κανονικά και… διπλά), θα βρείτε και γεύσεις από το Μεξικό, με τάκος, μπουρίτος, φαχίτας, αλλά και μεξικάνικα μπέργκερ με τραγανά τσιπς καλαμποκιού και τυρί queso.

H χαρούμενη ομάδα του Buffalo Wings & Rings

Τέλος, οι μπριζόλες, τα παϊδάκια και τα σουβλάκια με κομμάτια από χοιρινό, κοτόπουλου, μοσχάρι και πιπεριές, δεν λείπουν από το μενού για όλα τα γούστα και το Μουντιάλ φέτος αναμένεται πιο… νόστιμο από ποτέ.

Κι αν η Νέα Ερυθραία σας πέφτει μακριά, μην απελπίζεστε. Είναι σχεδόν εγγυημένο ότι το Buffalo Wings and Rings θα αποτελέσει τη νέα αλυσίδα της πόλης, για –επιτέλους- πιο σπιτικό γρήγορο φαγητό. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε πόσο ξεχωριστή είναι η κάθε ημέρα στο νέο στέκι της πόλης. Αν είστε τυχεροί, μάλιστα, μπορεί να πετύχετε πικάντικο διαγωνισμό στο πίσω μέρος, στο Wall of Flame, όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να φάνε 10 φτερούγες κοτόπουλου με την 1 million sauce μέσα σε 2 λεπτά για να κερδίσουν. Αντέχετε;

Info
Buffalo Wings & Rings
Χαριλάου Τρικούπη 127 Νέα Ερυθραία
210 6206625

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ