Στο Pie Shop θα φάτε πίτες από την Τζαμάικα και την Τανζανία

the-pie-shop
ΤΡΙΤΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Άρωμα Γαλλίας, αλλά και Κορέας, Τζαμάικας και Τανζανίας φυσά στο κέντρο της Αθήνας, στη Βουλής, με πίτες, τάρτες από όλο τον κόσμο να μοσχομυρίζουν φρεσκοψημένες καθημερινά.

Σας αρέσουν οι τυρόπιτες και οι σπανακόπιτες; Λατρεύετε τις χορτόπιτες και τις κρεατόπιτες; Τι θα λέγατε, εκτός από τα κλασικά, αν μπορούσατε να δοκιμάσετε πίτες από όλο τον κόσμο, από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι την Τζαμάικα και από τη Γαλλία μέχρι την Τανζανία;

To Pie Shop έχει πιάσει τον δικό του ιδιαίτερο χώρο στη Βουλής στο Σύνταγμα και μέσα από τις προτάσεις του γάλλου σεφ, Dominique Perrot, και από συνταγές από όλο τον κόσμο, ψήνει κάθε μέρα ατομικές πίτες και τάρτες πολύ ξεχωριστές από αυτές που έχετε στο μυαλό σας.

Καθημερινά χρησιμοποιούνται φρέσκα υλικά εποχής, βούτυρο, όλα είναι χειροποίητα, δεν υπάρχει κανένα μείγμα, και οι πίτες παρουσιάζονται μπροστά σας, ώστε να βλέπετε, αλλά και να δοκιμάζετε αυτό που σας… γεμίζει το μάτι.

Γλυκές και αλμυρές σπιτικές πίτες, τάρτες και quiches, βασισμένες σε αυθεντικές συνταγές από την υφήλιο, θα σας κάνουν ένα σύντομο γευστικό ταξίδι που κάθε μέρα θα θέλετε να επαναλάβετε με νέο προορισμό. Από αλευρόπιτα Ιωαννίνων, μέχρι Quiche Lorraine και Tarte au citron από την Γαλλία, από πίτα με φρέσκο σπανάκι και γαλλικό κατσικίσιο τυρί από Κορσική, μέχρι πίτα Τανζανίας με μοσχαρίσιο κιμά και τζίντζερ και από την κορεάτικη πίτα με ντομάτα, τσένταρ, μοτσαρέλα που περιέργως θυμίζει Μεσόγειο, μέχρι την ισπανική hornazo de Salamanca με jamon, chorizo, φιλέτο χοιρινό και ντομάτα, όλες οι πίτες θα σας κάνουν ένα μικρό ή μεγάλο γαστρονομικό ταξίδι στον κόσμο.

Ιδιαίτερες είναι και οι πίτες με μύρτιλο και κολοκύθα από Αμερική, ενώ αξίζει να πάτε και ως την Τζαμάικα για beef patties με τσίλι, ντομάτα, μπαχαρικά, την Τανζανία για τα τοπικά πιτάκια samosas, τη Νέα Ζηλανδία για κοτόπιτα, αλλά και τη Ρωσία, για τη μεσαιωνική συνταγή Coulidiac, με φρέσκο φιλέτο σολομού.

Κι αν μετά το αλμυρό, θέλετε και κάτι γλυκό, αλλά που δεν θα σας λιγώσει, οι επιλογές συνεχίζονται με τάρτα με φράουλες και blueberries, με βατόμουρα και κρέμα ζαχαροπλαστικής, τάρτα με σμέουρα, τάρτα με αφράτη κρέμα λεμόνι κ.ο.κ. Κι όλα αυτά, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, με πολύγλωσσο προσωπικό που μπορεί να σας βοηθήσει να διαλέξετε κάτι κοντά στα γούστα σας, με βαθιά γνώση του ποιοτικού τροφίμου.

Το Pie Shop, μάλιστα, φροντίζει και όσους απέχουν από τη γλουτένη με ξεχωριστά gluten-free κεκάκια.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που το άνοιγμα φύλλου δεν είναι και η αγαπημένη σας ασχολία, αλλά λατρεύετε τις πίτες και η μαμά/γιαγιά βρίσκονται μακριά, περάστε μια βόλτα από το Pie Shop και κάντε ένα ταξίδι τόσο στο σπίτι της γιαγιάς, όσο και στον κόσμο ολόκληρο!

Info
The Pie Shop
Βουλής 16, Σύνταγμα
211 4037328
Ανοιχτό καθημερινά εκτός Κυριακής έως τις 18.00