Πάμε για φαγητό στις όμορφες ταράτσες της Αθήνας

hytra
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Είναι υπέροχο να τρως καλό φαγητό και να απολαμβάνεις εξαίρετη πρώτη ύλη, σε ένα φιλικό περιβάλλον. Όταν όλο αυτό το έχεις και με bonus την όμορφη θέα στην πόλη από μια ταράτσα, όμως, η εμπειρία απογειώνεται.

Hytra, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Στον 7ο όροφο του κτιρίου, σε ένα μοναδικό υπαίθριο σκηνικό με πανοραμική θέα της Ακρόπολης, του λόφου του Λυκαβηττού και του ορίζοντα της πόλης, το εστιατόριο Hytra ξέρει να συνδυάζει γαστρονομία και ατμόσφαιρα. Μπορεί να σας κοστίσει κάτι παραπάνω, από 70 ευρώ/άτομο, αλλά αν θέλετε να ζήσετε την εμπειρία αστεριών Michelin κάτω από τον ουρανό της Αθήνας, αξίζει να το επισκεφτείτε. Η κουζίνα του είναι η δημιουργική ελληνική, άρτια δουλεμένη από την έμπνευση του Τάσου Μαντή και σίγουρα θα καταφέρει να σας κλέψει την προσοχή από τον υπέροχο ορίζοντα. Info: Λ. Συγγρού 107-109, 7ος όροφος, Νέος Κόσμος, 210 3316767.

Ορίζοντες Λυκαβηττού
Ένα από τα νούμερο ένα σημεία της πόλης, ο Λυκαβηττός, δεν θα γινόταν να μην προσφέρει την εμπειρία του φαγητού με θέα. Αυτό το ρόλο έχουν αναλάβει οι Ορίζοντες Λυκαβηττού με μια πανοραμική θέα σε όλη την Αθήνα του που δεν θα την χορταίνετε. Κι αν τύχει και τη… χορτάσετε σύντομα, σειρά έπειτα έχουν τα μεσογειακά γευστικά πιάτα του με μία συγκρατημένη αίσθηση μοντερνισμού, τα οποία θα σας συστήσουν ξανά τις ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις από άλλη οπτική και σε υψόμετρο κάτι λιγότερο από 300 μέτρα. Info: Αριστίππου 1, Λυκαβηττός (είσοδος τελεφερίκ), 210 7210701.

Kuzina
Η συνταγή είναι η εξής δοκιμασμένη: θέα στην Ακρόπολη, fusion, δημιουργική, ελληνική κουζίνα με πολλές επιρροές, με πρωταγωνιστές τα αγνά προϊόντα της ελληνικής φύσης από τα χεράκια του Άρη Τσανακλίδη και υπέροχο, προσεγμένο περιβάλλον, στο κέντρο της πόλης. Ο συνδυασμός ελληνικής γεύσης και παγκόσμιων γαστρονομικών στοιχείων αποδεικνύεται σε κάθε πιάτο, από τους κεφτέδες από φρέσκο ελληνικό μπλε καβούρι με fusion επιρροές, μέχρι την αυθεντική μυκονιάτικη σαλάτα και από τα χοιρινά μπριζολάκια σε ροδίτικη λαδόπιτα μέχρι τον πικάντικο τόνο με τζίντζερ και σάλτσα wasabi με ταχίνι -από 35 ευρώ το άτομο. Info: Αδριανού 9, Αθήνα, 210 3240133.

Balcony
Η ονομασία του τα μαρτυρά όλα: πρόκειται για ένα μπαλκόνι στο Κουκάκι που σου δίνει την αίσθηση ότι όντως τρως σε ένα ατμοσφαιρικό, σπιτικό μπαλκόνι, με θέα τις γειτονιές της παλιάς Αθήνας. Στο μενού του θα βρείτε μοντέρνα ελληνική κουζίνα με διαλεγμένα προϊόντα και τιμές από 25 ευρώ το άτομο, όλα σε ένα νεοκλασικό κτίριο πίσω από το Μουσείο της Ακρόπολης, σε ένα χώρο προσεγμένο, με ευγενικό και εξυπηρετικό προσωπικό. Info: Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι, Αθήνα, 211 4118437.

To kreas
Στη συνοικία «το όνειρο», τα Πετράλωνα, το εν λόγω εστιατόριο στεγάζεται σε μια παλιά μονοκατοικία με υπέροχη ταράτσα και όπως φανερώνει η ονομασία του είναι το εστιατόριο όπου θα ζήσετε μια άκρως κρεατοφαγική εμπειρία, ίσως όπως δεν την έχετε ξαναζήσει, με τολμηρές επιλογές από κρέατα. Λουκάνικα μαύρου χοίρου, καρέ αρνιού μαγειρεμένο στο josper, brazilian steak, πικάνια Black Angus, ταρτάρ ωρίμανσης 31 ημερών και πολλά άλλα κρεατοφαγικά πιάτα σας περιμένουν, με την επιλογή της όμορφης ταράτσας του τώρα το καλοκαίρι να κάνει το… τσιμπούσι πιο ιδιαίτερο, με περίπου 20 ευρώ το άτομο. Info: Δημοφώντος 96, Άνω Πετράλωνα, 210 3247028.