Ποιος είναι ο νικητής του Starbucks Barista Championship 2018;

dimitris-aslanidis

Ο νικητής, Δημήτρης Ασλανίδης

ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Πριν λίγες ημέρες ο καφές έστρεψε όλα τα φώτα πάνω του, στο πλαίσιο του φετινού τελικού Starbucks Barista Championship της χώρας μας, αποδεικνύοντας ότι όταν το πάθος, οι γνώσεις και το μεράκι μετουσιώνονται σε δεξιοτεχνία, όλοι βγαίνουν κερδισμένοι.

Ξέρουμε όλοι πόσο σημαντικός είναι ο καφές στην καθημερινότητά μας και όταν είναι προσεγμένος και ποιοτικός, η εμπειρία του εξυψώνεται. Μια τέτοια εμπειρία έζησαν όσοι παρακολούθησαν την Παρασκευή 15 Ιουνίου τον τελικό του φετινού Starbucks Barista Championship της χώρας μας και είδαν από κοντά 5 Coffee Masters να ξεδιπλώνουν το πάθος, τις γνώσεις και την δεξιοτεχνία τους για τον καφέ μέσα από μια σειρά δοκιμασιών, από γευσιγνωσία και παρασκευή καφέ, Latte Art μέχρι ανάδειξη των γνώσεών τους και της μεταδοτικότητας τους, που έκριναν τον τελικό νικητή. 

Οι φετινοί Coffee Masters

Ο φετινός νικητής ήταν ο Δημήτρης Ασλανίδης από το κατάστημα της Μυκόνου που συμμετείχε μαζί με τους Ελισάβετ (κατάστημα Κοραή), Μπάμπη (κατάστημα Γλυφάδας - Λαμπράκη), Αμαλία (κατάστημα Βριλήσσια) και Αθηνά (κατάστημα Ανδρόγεω).

H κριτική επιτροπή του Starbucks Barista Championship 2018

Όπως ανέφερε ο νικητής σχετικά με τη διοργάνωση, ήταν μια μοναδική και ανεκτίμητη εμπειρία για τον ίδιο, ο οποίος αποτέλεσε μέλος της οικογένειας Starbucks για εννέα μόνο μήνες. Μέσα από τον διαγωνισμό, όπως αναφέρει ο ίδιος, είχε την ευκαιρία να ψάξει και να μάθει πολλά πράγματα, για την ποιότητα, τις χώρες προέλευσης των καφέδων και, τέλος, για τις ηθικές διαδικασίες που ακολουθεί η Starbucks, υποστηρίζοντας τις κοινότητες χαμηλού εισοδήματος, προσπαθώντας να καταστήσει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους. Ο νικητής σημειώνει ότι έβαλε τον εαυτό του σε μια διάθεση να επεκτείνει τους ορίζοντες γνώσης μου, με αποτέλεσμα να ανακαλύψει τον κόσμο του καφέ, από την ημέρα «Α» που φυτεύουμε τα καφεόδεντρα έως την ημέρα «Ζ» που δημιουργούμε την τέλεια δόση espresso.