Ποια εστιατόρια της πόλης σερβίρουν τις πιο δροσερές σαλάτες

kuzina
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Αν τώρα με τις υψηλές θερμοκρασίες θέλετε μια σαλάτα όλη δική σας, δροσερή και απολαυστική, τότε σημειώστε τις παρακάτω διευθύνσεις.

Μυκονιάτικη σαλάτα, Kuzina
Ξεφεύγει από την κλασική χωριάτικη, αλλά παραμένει ελληνική και απολαυστική, μεταφέροντάς σας στη Μύκονο. Η μυκονιάτικη σαλάτα του εστιατορίου Kuzina του σεφ Άρη Τσανακλίδη με ντοματίνια, βαλεριάνα, κρίταμο, αγγούρι, ελιές, κοπανιστή, καππαρόφυλλα και χαρουποκούλουρο είναι καμωμένη από διαλεχτά υλικά της ελληνικής γης και σας φέρνει την αυθεντική γεύση Μυκόνου στο κέντρο της Αθήνας. Info: Αδριανού 9, Θησείο, 210 3240133.

Σαλάτα quinoa, Ramino Resto
Φεύγουμε από τη Μύκονο και την Ελλάδα γενικότερα και πάμε μέχρι τη γειτονική Ιταλία, για να δοκιμάσουμε τη σαλάτα με κινόα, μανιτάρια πλευρώτους, φρέσκο κρεμμύδι, σταφύλι, ημίλιαστα τοματίνια  και σπανάκι baby. Κι αν η Ιταλία σας φαίνεται μακριά, μπορείτε να πάτε μέχρι τη Γλυφάδα και το ιταλικό εστιατόριο Ramino resto και να την απολαύσετε από τα χέρια του σεφ Χρήστου Γιατράκου. Διαβάστε την πρόσφατη εμπειρία μας στο Ramino resto εδώInfo: Λεωφ. Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 38, Γλυφάδα, 210 8944430.

Σαλάτες ημέρας, Λεύκες
Στο διάσημο εστιατόριο του Γαλατσίου με την ατμοσφαιρική αυλή και τη δημιουργική ελληνική κουζίνα του Τάσου Ντούμα, σας περιμένουν εκτός από τις σαλάτες του μενού (από χωριάτικη μέχρι σαλάτα Μάνης και από εναλλακτική με αντίδια, αβοκάντο, κουκουνάρι μέχρι σαλάτα με μαύρες φακές μπελούγκα) και σαλάτες ημέρας. Κάθε μέρα και διαφορετική φρέσκια σαλάτα, με επιλογές όπως baby ρόκα, εσκαρόλ, σέλερι, φιστίκια Αιγίνης, πεκορίνο Αμφιλοχίας και αχλάδι ή με baby σπανάκι, ρόκα και πατζαρόφυλλα, φασολάκια, καραμελωμένο καρύδι, τυρί cottage, φράουλες και βινεγκρέτ από φρούτα του δάσους ή με στρογγυλά κολοκύθια γεμιστά με βλίτα, baby πατάτες και βινεγκρέτ ντομάτας και βασιλικού και ό,τι άλλο φέρει η έμπνευση του σεφ στο πιάτο σας! Info: Λ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι, 210 2924458.

Σαλάτα με μάνγκο και γαρίδες, Ορίζοντες Λυκαβηττού
Οι πιο ρομαντικοί, που αναζητάτε τη δροσιά της σαλάτας συνδυασμένη με θέα σε όλη την Αθήνα, ανεβείτε στον Λυκαβηττού και στην κορυφή του λόφου θα βρείτε το εστιατόριο Ορίζοντες Λυκαβηττού, με ένα υπέροχο μενού ελληνικών και μεσογειακών γεύσεων. Η σαλάτα που σας προτείνουμε είναι η πράσινη με φινόκιο, μάνγκο, γαρίδες, άνηθο και βινεγκρέτ λεμονιού, που σίγουρα βγάζει κάτι πιο εξωτικό και ιδιαίτερο. Η θαλασσινή γεύση της γαρίδας, η φρεσκάδα των λαχανικών και η δροσιά της βινεγκρέτ λεμονιού θα σας στείλουν ακόμη πιο ψηλά κι από την κορυφή του Λυκαβηττού. Info: Αριστίππου 1 (είσοδος τελεφερίκ), Λυκαβηττός, 210 7227065.

Christos Moukas
Σαλάτα ντοματίνια κονφί, Nolan
Αν μη τι άλλο, το Nolan σας εγγυάται ότι δεν θα φάτε τίποτα συνηθισμένο όσο βρίσκεστε στο μικρό χώρο που καταλαμβάνει στο Σύνταγμα. Όπως συνηθισμένο δεν είναι και αυτό το πιάτο με τα ντοματίνια κονφί, που αφού περνούν 5-6 ώρες στον αφυγραντήρα, «ψήνονται» σε ελαιόλαδο με θυμάρι και σκόρδο και συμπυκνώνουν τη γεύση τους, βγάζοντας αυτή την καλοκαιρινή αίσθηση ντομάτας που όλοι αναζητάμε. Μαζί τους θα βρείτε γλιστρίδα και γρανίτα αγγούρι να συνθέτουν μια «σαλάτα» έμπνευσης του σεφ, Σωτήρη Κοντιζά. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Nolan εδώInfo: Βουλής 31-33, Σύνταγμα, 210 3243545. 

Σαλάτα με ροδάκινα, The Salad Project
Στο The Salad Project είναι σαν να μπαίνετε στον κόσμο της σαλάτας κι όχι απλώς σε ένα μέρος για να διαλέξετε μία. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, είναι αποκλειστικά για σαλάτες, κυρίως για να τις πάρετε και να τις απολαύσετε λίγο πιο πέρα, στο Ζάππειο ίσως, κι έχει έρθει να μας πείσει ότι σαλάτα δεν είναι αυτό που νομίζαμε πάντα κι ότι μπορεί να αποτελέσει ένα χορταστικό κυρίως, με άπειρες επιλογές. Εμείς είχαμε απολαύσει μια αρωματική σαλάτα με κομμάτια φρέσκου, ζουμερού ανανά, κάσιους, ψιλοκομμένο μπέικον, σχοινόπρασο και τριμμένη καρύδα, με ντρέσινγκ φρέσκου ανανά αρωματισμένο με καρύδα, αλλά η νέα της είσοδος Love & Peach με ροδάκινο, baby σπανάκι, φουντούκια, iceberg, radicchio, μπέικον, blue cheese, αποξηραμένο σύκο και βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα, μας έχει πάρει τα μυαλά. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Salad Project εδώ. Info: Συγγρού 13, Αθήνα, 2109241402.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ