TranzistoRaki: επιστροφή στην παράδοση με σύγχρονη ματιά

tranzistoraki
ΤΡΙΤΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Τον Μάιο έκανε τα επίσημα εγκαίνιά του με σούβλες, σχάρες και πολλή μουσική, αν και μετρούσε ήδη αρκετούς μήνες λειτουργίας από τον Οκτώβριο, ενώ πλέον έχει βάλει τη δική του (γαστρονομική) νότα στο Μαρούσι.

Η επιστροφή στην παράδοση, αλλά με ένα κάπως πιο σύγχρονο περιτύλιγμα είναι μια δοκιμασμένη μεν συνταγή, που δεν πετυχαίνει, όμως, για όλους. Το TranzistoRaki, πάντως, ήρθε στο Μαρούσι για να την κάνει να πετύχει, δημιουργώντας μια εξέλιξη του ελληνικού καφενείου, όπου το απλό και το προσεγμένο μπλέκονται ευχάριστα και αρμονικά σε ένα μεζέ bar.

Ψάχνει τη νοστιμιά σε απλά, ελληνικά υλικά και δημιουργεί μεζέδες με φινέτσα, πρωτότυπα κοκτέιλ με ελληνικά αποστάγματα και κυρίως ένα ευχάριστο, παρεΐστικο κλίμα, που το σερβίρει με πολύ τσίπουρο και ούζο, από τις δεκάδες ετικέτες του.

antonislekkos.com

Και για να καταλάβετε τι εννοούμε, μερικά από τα πιάτα του είναι καπνιστή πέστροφα Ορχομενού με mini σαλάτα μαυρομάτικων, εξαιρετικός γύρος κόκκορα, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πέστροφα, ριζότο παντζαριού με σχοινόπρασο και κοπάνιστη Τήνου, γαρίδες σε τεμπούρα με ούζο, σπιτικό τουρσί, μαυρομάτικα με λιαστή ντομάτα, μυρωδικά και καπνιστό χοιρινό, μπρούσκετα χειροποίητης μαριναρισμένης σαρδέλας, με πέστο Βασιλικού και ντοματίνια και φυσικά ψαρομεζέδες, όπως γαύρος μαρινάτος με φακές, καπνιστές πιπεριές και σος αγριομάραθου, που ταιριάζουν στην εποχή, σε μια value for money κατάσταση.

Y.TRAGANIDAS

Μην περιμένετε να σας βγάλει ο δρόμος προς το Μαρούσι για να το ανακαλύψετε. Πάρτε την παρέα σας, βάλτε πρώτη για τον πεζόδρομο της Αναβρύτων, με θέα το καταπράσινο πάρκο Ηρώων, και αφήστε το TranzistoRaki να κάνει τα υπόλοιπα.

Info
TranzistoRaki
Αναβρύτων 6, Μαρούσι
2106147308
από 13 ευρώ το άτομο