Dos Gardenias: πάμε Καραϊβική μέσω Ψυρρή

dos-gardenias
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Αν έχετε απωθημένο την Καραϊβική, σας έχουμε κάτι πολύ κοντινό της, κάπου στο κέντρο.

Εμπνευσμένο από ένα τραγούδι του 1945 της Isolina Carillo, που οι στίχοι του «πιάνουν» έναν τοίχο του, το Dos Gardenias δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα εξωτικό, νοσταλγικό, ρομαντικό και ιδιαίτερης αισθητικής gastronomy bar, που έχει σκοπό να δώσει το δικό του ρυθμό στο κέντρο της Αθήνας.

Η εσωτερική του διακόσμηση, vintage αισθητικής, με τα πολύχρωμα πλακάκια, τους ζωγραφισμένους τοίχους, την καθολική εικόνα της Παναγίας, την Carmen Miranda, τα χρώματα, τις νεκροκεφαλές και τις τζαμαρίες προς το δρόμο, σίγουρα αντιστέκεται στην τάση του μίνιμαλ και ταυτόχρονα βάζει μπρος άμεσα για το ταξίδι που θέλει να μας πάει.

Αποτελεί μια fusion κατάσταση που προκύπτει από τα ταξίδια των ιδιοκτητών του σε Κεντρική και Λατινική, Διονύση Πρώιου («El Pecado») και Γιάννη Καρβουτζή («Minnie the Moοcher»), στην οποία θα μπείτε ακόμη πιο βαθιά όταν δοκιμάσετε τα pintxos του, δηλαδή μικρούς μεζέδες, τύπου tapas που σερβίρονται σε 4, 8 και 16 κομμάτια (στα 4, 8 ή 16 ευρώ αντίστοιχα) και την paella του, την οποία θα σερβιριστείτε από τον Michel, από παραδοσιακή paellaria στον πεζόδρομο μετά τις 21.00 -αν προλάβετε.

Από το μενού του Dos Gardenis δεν λείπουν και οι πίτσες, μικρές, σπιτικές και πεντανόστιμες, όπως και μπάρμπεκιου με ανανά, γαρίδα, chorizo, πιπεριά και chimichurri.

Καραϊβική χωρίς κοκτέιλ, όμως, δεν γίνεται και το Dos Gardenias έχει φροντίσει και γι’ αυτό με κλασικές και signature δημιουργίες από 6 ευρώ, όλες από τα χεράκια της Εμμανουέλας, η οποία  φημολογείται ότι φτιάχνει την καλύτερη Caipirinha. Το ρούμι, φυσικά, ρέει άφθονο και δεν θα σας λείψει, μέσα από την ποικιλία που διαθέτει το μαγαζί.

Φανταστείτε όλα τα παραπάνω με το ανάλογο soundtrack Καραϊβικής και θα καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει στους Ψυρρή τους τελευταίους 2+ μήνες.

Info
Dos Gardenias
Ήβης 21, Ψυρρή,
210 3235349