Local Gourmet Festival: το φεστιβάλ που τιμά την τοπική κουζίνα

local-gourmet-festival
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Στο τέλος του μήνα, η Ρόδος θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά ένα πολύ ιδιαίτερο φεστιβάλ με μοναδικές δημιουργίες Ελλήνων βραβευμένων σεφ.

To Local Gourmet Festival είναι μία διοργάνωση με θέμα τη γαστρονομία, που πραγματοποιείται για πρώτη φόρα στη Ρόδο. Αν βρεθείτε στο μακρινό νησί των Δωδεκανήσων μεταξύ 26–31 Ιουλίου θα έχετε  την ευκαιρία να δοκιμάσετε μοναδικές δημιουργίες Ελλήνων βραβευμένων σεφ οι οποίοι έχουν εμπνευστεί τα πιάτα τους από τον τόπο που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν ή έζησαν.

Πρόκειται για μια διοργάνωση του εστιατορίου Noble Gourmet του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa, που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο, η οποία έχει σκοπό να συνδυάσει διάφορες τοπικές κουζίνες της Ελλάδας σε ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Οι καλεσμένοι σεφ που θα είναι ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ο Δημήτρης Παμπόρης, ο Γιώργος Στυλιανουδάκης και ο Νίκος Μπίλλης, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες από τον τόπο τους, θα συνεργαστούν με την γαστρονομική ομάδα του Noble με επικεφαλής τους Γιώργο Τρουμούχη και Σταμάτη Μισομικέ οι οποίοι θα έχουν το ρόλο εκπροσώπησης  της ροδίτικης γαστρονομίας.

Ο σεφ Νίκος Μπίλλης

Ο σεφ Δημήτρης Παμπόρης 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, κάθε βράδυ, οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα μοναδικό μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, εκ των οποίων τα τρία θα προέρχονται από την περιοχή του προσκεκλημένου σεφ, άλλα τρία από τη Ρόδο και θα υπάρχει και ένα πιάτο κοινών σημείων γαστρονομικής αναφοράς, το οποίο θα ενώνει τις τοπικές κουζίνες του Ιονίου, της Σαντορίνης, της Μακεδονίας και της Κρήτης.

Ο σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει opening event (με πρόσκληση) στις 26 Ιουλίου με ροδίτικα καλέσματα, ενώ την Παρασκευή 27/7, η Σαντορίνη θα συναντήσει τη Ρόδο με προσκεκλημένος σεφ τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη του εστιατορίου CTC. Το Σάββατο 28/7 ο προσκεκλημένος σεφ θα είναι ο βραβευμένος Γιώργος Στυλιανουδάκης σε ένα μενού όπου η Κρήτη θα συναντήσει τη Ρόδο, ενώ την Κυριακή 29/7 το Ιόνιο θα συμπράξει με τη Ρόδο σε ένα μενού με προσκεκλημένο σεφ τον Νίκο Μπίλλη του βραβευμένου εστιατορίου Botrini’s και Etrusco. Το φεστιβάλ συνεχίζεται τη Δευτέρα 30/7 με τον σεφ Δημήτρη Παμπόρη του Treehouse να εμπνέεται πιάτα από τη Μακεδονία, ενώ την Τρίτη 31/7 το μενού θα είναι exclusive 12, δηλαδή θα περιλαμβάνει 12 ροδίτικα πιάτα των σεφ του Noble, σε μια Εκδήλωση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με πρόσκληση.

Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Ιδού η Ρόδος, λοιπόν, ιδού και οι υπέροχες γεύσεις της Ελλάδας.

Info
www.localgourmetfestival.com