Πού πάμε για κρύες μπίρες τώρα το καλοκαίρι;

mpures-kalokairi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Καλοκαίρι και μπίρα είναι σχεδόν συνώνυμα. Αν συμφωνείτε με αυτή την άποψη, κανονίστε καλοκαιρινή βραδιά μπίρας στα παρακάτω όμορφα σημεία της Αθήνας.

Tar, Άνω Πατήσια
Αν θέλετε να πιείτε μπίρα και το μέρος να έχει νόημα, τότε πρέπει σίγουρα να επισκεφτείτε την μπιραρία Tar στα Πατήσια, καθώς είναι η πρώτη μπιραρία που άνοιξε στην Αθήνα. Στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο του Μεσοπολέμου, που τώρα το καλοκαίρι φτιάχνει ατμόσφαιρα με μαρμάρινα τραπεζάκια στην αυλή της, σερβίρει γερμανική-αυστριακή κουζίνα και από μπίρες άλλο τίποτα. Μετράει κατάλογο με πάνω από 60 μπίρες για όλα τα γούστα, μαύρες, weiss, lager, Pils, special μπίρες, χωρίς αλκοόλ και ό,τι βάλει ο νους σας, θα το βρείτε και θα το πιείτε στην υγειά σας. Info: Λεωφόρος Ηρακλείου 34, 210 2237717.

Beerology, Ηλιούπολη
Ένας ζωντανός πολυχώρος στο κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης, το Beerology έχει καταφέρει να ενώσει την αγάπη για το φαγητό και την τεχνογνωσία μιας mainstream μπιραρίας με την καθημερινή ζωή και να κάνει όλους τους... μπιρολάτρεις εκεί έξω ευτυχισμένους. Με μπίρες από όλο τον κόσμο, γλυκές, πικρές, ξανθές, σκούρες, με ή χωρίς αλκοόλ και draft, περίπου 70 στον αριθμό, ικανοποιεί όλους τους ουρανίσκους, ενώ στο μενού του θα βρείτε σπεσιαλιτέ που συνοδεύουν ιδανικά το αγαπημένο σας ποτό και φημίζεται για τις εκλεκτές συνταγές που παρασκευάζονται από τα πιο αγνά υλικά της αγοράς. Info: Ηρώων Πολυτεχνείου 4Α, 2111848866, Ηλιούπολη.

Εν Αιθρία fb page
Εν Αιθρία, Νέα Φιλαδέλφεια
Στήθηκε το 2006 στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας σε ένα πολύχρωμο σκηνικό ενός παλιού αρχοντικού, για να φιλοξενήσει τους εραστές της μπίρας και της μεσογειακής κουζίνας. Σήμερα, έχει φτιάξει την δική της «κατάσταση» για χαλάρωση και διασκέδαση με (τουλάχιστον) 100 διαφορετικές γεύσεις μπίρας, ελληνικές, τσεχικές, γερμανικές, μοναστηριακές, βαρελίσιες κ.ο.κ. που μπορείτε είτε να απολαύσετε σκέτες ή να συνδυάσετε με φαγητό από τα μεσογειακά πιάτα του. Info: Βρυούλων 4, Πλ. Πατριάρχου, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2582751.

Pentagram, Νέο Ηράκλειο
Στον κήπο του Pentagram σας περιμένουν παγωμένες μπίρες, νέος κατάλογος και δυνατές μουσικές, αφού πρόκειται για ένα Beer House με Live μουσική. Με αισθητική που σε πάει πίσω στα ‘60s-70s, ξύλινα τραπεζάκια και παρεΐστικη ατμόσφαιρα, είναι αδύνατον να μην περάσετε καλά και η ποικιλία του από μπίρες υπόσχεται να σας κρατήσει καλή παρέα. Info: Πρασίνου Λόφου 5, Πλατεία Νέου Ηρακλείου.

HOPS Beer’n’Burgers
Το HOPS συνδυάζει ίσως δύο από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής: την μπίρα με τα μπέργκερ και βγάζει τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Δράκου, στην πολύ “in” περιοχή του Κουκακίου για να σερβίρει γεύσεις από τα χέρια του Γιώργου Γεράρδου, κοκτέιλ μπίρας, αλλά και περίπου 60 διαφορετικές μπίρες, διεθνείς και ελληνικές. Εκτός από τα μπέργκερ, στον κατάλογο θα βρείτε σαλάτες, ψητά και ορεκτικά, για να μετατρέψετε την μπιροκατάσταση σε… τσιμπούσι. Info: Δράκου 10, Κουκάκι, 211 0136500.