Τι σημαίνει όταν το κρασί βγάζει άρωμα cola;

krasi-stin-ugeia-mas
ΤΡΙΤΗ, 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Οι ειδικοί του krasiagr.com μας εξηγούν γιατί μπορεί ένα κρασί να μας δίνει την αίσθηση… αναψυκτικού.

Η cola, το ανθρακούχο ποτό που είναι γνωστό με πολλά εμπορικά σήματα, έχει μια ξεχωριστή γεύση που αρχικά προέρχεται από τα βασικά συστατικά του ποτού που είναι ζάχαρη, κανέλα, βανίλια, κιτρικό οξύ ή άλλο όξινο ενισχυτικό γεύσης, εκχυλίσματα από λεμόνι και καραμελόχρωμα για χρωματισμό. Περιέχει, επίσης, καφεΐνη.

Σήμερα η γεύση που αναγνωρίζουμε ως κόλα είναι συνήθως τεχνητή, αλλά εντούτοις διακριτική και ορίζεται ως ένας συνδυασμός ισχυρών γλυκαντικών με μια νότα μπαχαρικών και στυφή οξύτητα.

Στις περιγραφές του κρασιού, η κόλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει ένα συγκεκριμένο γλυκόπικρο, πικάντικο στοιχείο που υπάρχει σε μερικά κόκκινα κρασιά, ιδιαίτερα εκείνα που έχουν ωριμάσει σε δρυ.

Τα τολμηρά και πικάντικα αυστραλιανά κρασιά Shiraz είναι ένα καλό μέρος για να ψάξετε για νότες από κόλα που συνδυάζουν κόλα, μούρα και μπαχαρικό. Επίσης ορισμένα Syrah, Mouvèdre, Grenache χαρμάνια από το νότιο Ροδανό, έχουν επισημανθεί με άγγιγμα kirsch και cola μαζί με τα φρούτα και τα μπαχαρικά.

Τα πολύπλοκα αρώματα των οίνων Pinot Noir υψηλής ποιότητας μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν νότες κόλα, παράλληλα με εκείνες του κυνηγιού, μπαχαρικών, τρούφας και δέρματος.

Πηγή: www.krasiagr.com